saknar..

Jag saknar att ha en vän som man kan dela allt med!

Sakta men säkert..

Går det neråt på vågen! -2 kg väldigt nöjd eftersom jag inte gjort nå större förändringar! Hoppas det fortsätter åt rätt håll nu :)

31 Maj -2012

Evelina skämmer verkligen bort mig, vaknade inte förrän nio idag, men när jag minst anar det kommer hon att vakna jätte tidigt igen, men sånt är livet..
Igår fick L lite tråkiga nyheter på jobbet så vi får se om jag måste börja jobba igen.. Men det återstår att se.

30 Maj -2012

Antar att jag hade den där bloggpausen jag behövde. Jag har ju bloggen för att skriva av mig, så jag tänker ju inte blogga flera gånger om dagen och inte heller kanske varje dag heller!
Idag har jag bäddat rent i Evelinas säng efter en blöt natt och så har jag satt upp gardiner uppe i hallen som kan täcka hela fönstret nu när det börjar bli varmt ute blir det ännu varmare inne då solen ligger på precis hela dagen. Och nu väntar jag på att maten ska bli klar, Lax och Potatis och sås, annars har jag kokat mat åt Evelina idag, får se om vi hittar något som duger, lax, tors med ägg, potatis, morötter. Ja, något borde vi väl hitta till slut iallafall som inte är gröt eller välling!
Min glada lilla skit, lika glad nästan jämt :)

29 Maj -2012

Nu när det är sommar, och jag inte längre har några serier som håller mig till datorn så tänker jag försöka lägga ner det mesta, för att njuta av tiden med min underbara dotter och min familj. Vill inte missa en minut av hennes utveckling! Är ju så tacksam att vi har henne i vårat liv och jag blir mer och mer tacksam för varje dag <3

26 Maj -2012

Och vädret håller i sig. Mig skulle det inte göra någonting om det var lite svalare ute, men men.. Inget man kan göra åt.. Just nu känns det som jag lägger det här bloggandet, nere på botten just nu, kanske kommer tillbaka..

24 Maj -2012

Dåligt självförtroende gör att jag blir så nere.. Dåligt självförtroende och dåligt självkänsla gör att jag känner mig osäker på allt! Men jag hade tänkt att jag skulle kämpa upp på det, vågen går sakta men säkert ner, och det är positivt att den rör sig åt rätt håll!
Min sista nästan svält dag innan lön gör nog sitt också, ska ju såklart äta, blev stekt ägg till frukost och så blir det lax till lunch/middag för det är det som finns hemma, så det blir nog kanon!
Största nackdelen idag är att Evelina lärt sig att ta av blöjan, eller dra upp ena tejpen så den lossnar, men hon har kunnat göra det ett tag men inte gjort så på dagarna, så nu är det body som gäller hela tiden ;)

Något som aldrig jag varit med om förut..

Eller mer på sistone!
Jag har aldrig haft problem med att vara väldigt nere i humöret förut. Har väl hänt, men inte alls som det är nu, jag känner mig väldigt nere, och jag vet inte vad det beror på eller vad jag ska göra åt det.
Trivs inte alls i huset, men det är ju bara att vänta på det rätta, så under tiden kan man inte göra så mycket annat.
Tycker det är jätte jobbigt att min kära svärfar är hit så gott som varje dag, men ingenting att göra åt då han inte lyssnar på vad vi säger eller tycker.
Jag är väldigt låg när det gäller allt.
Just nu tror jag att jag skulle behöva lite egen tid utan Evelina, bara vara mig själv helt enkelt. Men det är inte alltid så lätt, när min mamma jobbar hela tiden, och just nu är hon den ända jag känner mig redo att lämna Evelina till, så jag får nog vackert vänta till sommaren när hon har sommarlov.
Och så känns det som om L inte vill vara hemma, även om jag vet att det inte är så, vi har pratat om det, så hör väl det till mig låga period just nu också. Just nu känns det som det är All By My Self.
Och så är det inte alls, L stöttar oss och är hemma så mycket jag vill och så mycket han vill,
vill han göra någonting och jag inte vill så stannar han. Men han får alltid göra vad han vill, skulle nästan aldrig hindra han från att göra någonting.

Våran äslade tjej , vet inte vad jag skulle göra om du inte fanns hos oss! Är så fruktansvärt tacksam att du valde att kämpa!

Nackdel

En nackdel nu när Evelina sover mindre på dagarna är att hon är fruktansvärt kinkig på kvällarna! Fast hon får välja själv på dagarna hur mycket hon vill sova så väljer hon själv att sova mindre, ända kravet jag har är att hon inte får sova från halv sex på kvällen till läggdags och tro mig, dom timmarna är en mardröm!

23 Maj -2012

Åter en ny dag och idag fick vi sovmorgon ända till kvart i åtta, det uppskattas!
Idag blir det en pysseldag här hemma, trots det fina vädret så hade jag tänkt att vara inne mesta tiden idag, men ska väl ut också, men jag tycker det är så jobbigt när det är varmt, och så har vi väldigt lite skugga till Evelina här hemma, så det återstår att se hur det blir helt enkelt!
Damen här hemma blir väldigt nöjd när hon får vara ute så lite ute ska vi nog kunna fixa!

22 Maj -2012

Jag köpte ju en våg för ett tag sedan, och så har jag kämpat lite lätt mot siffrorna på vågen, med att sluta med allt det där sockret som jag förnekat! Har ju varit väldigt coa beroende i flera år, har slutat och börjat igen, men nu har jag inte slutat direkt, utan köper väl cola om vi äter pizza och, tagit bort det från min vardag helt enklet, och lika med socker, godis, chips, ostkrokar, ja allt som jag började äta väldigt mycket när jag var gravid, men inte lyckats sluta med!
Så nu visar vågen -1 kg på 2 dagar :) Helt över lycklig, jag hoppas givetvis att det fortsätter neråt också, men det återstår att se ;)

21 Maj -2012

Det blir inte alltid som man tänkt sig! Igår när E hade somnat och jag låg uppe och tittade på tv så kom L upp och då hade han ramlat och gjort illa armen, så det var bara att packa väska till E och klä på henne och åka mot Mora, hon sov ju hela tiden iallafall! Så väl där så fick han röntgas och så, dom trodde väl att det kunde vara en spricka, men var inte helt säker så ortopeden skulle få kolla på det idag då, men han fick en gips skena för säkerhetsskull iallafall, så vid två var vi väl hemma igen, torr blöja och lite mat så sov E ända till halv åtta imorse!
Och när vi kom ner hade dom redan ringt från Mora och det var ingen spricka (som tur var!) utan det var troligen en rejält muskel stukning, så dom tyckte då att skenan skulle sitta på veckan ut iallafall!


Vad som står på

Dagen har väl rullat på som vanligt, och idag har jag veckohandlat, impuls köpte en hel kyckling, ingen aning hur jag ska göra den, men den står på matschemat imorgon, någon kycklinggryta är jag iallafall sugen på! Nu står mat på spisen och i ugnen och kokar även lite potatis till skruttan ihopp om att hon ska tycka om det idag igen :)
Har plockat ihop på uteplatsen idag så nästa vecka ska jag iväg och köpa massa blommor också!

20 Maj -2012

En tidig morgon här hemma, som vanligt.. Trodde att klockan skulle vara mer, eller så var det önsketänkade att klockan skulle vara mer, men Evelina hade nog gärna gått upp tidigare om hon fått chansen, men en napp kan göra mycket så jag fick ligga och dra mig en stund iallafall.
Så åter en ny dag, men nu längtar jag nästan bara efter värmen som vi är lovade, är inte så förtjust i värme men nu tycker jag att det är dags för varmare väder så vi får lite sommar!

19 Maj -2012

Och åter igen en ny dag! Efter en natt med bra sömn dessutom! Så jag tror på att försöka hålla Evelina vaken mer på dagen, för igår sov hon inte lika mycket och det visade en natt med bättre sömn!
Så inatt kör vi i hennes säng igen när vi är åter på de ''vanliga'' sömn rutinerna!

17 Maj -2012

Känner att det kommer bli en riktigt lång dag idag! Ska alldeles strax göra oss klar och ge lillan gröt och så ska vi åka på folkrace, kvälltävling idag, så kommer antagligen komma hem riktigt sent! Och en riktigt tidig morgon och åter igen en jobbig natt så skulle det inte vara helt fel att somna tidigt igen, men när jag tänker efter så kan det vara en sen kväll som Evelina behöver och det kanske  går bättre inatt!
Inatt sov hon i SIN säng, till ca.2.30 då började hon krångla så då flyttade jag över henne igen! Men första natten gick över förväntningarna!

Sovmorgon, vad är det?

Sen Evelina föddes har inte jag fått en ända sovmorgon, men just nu när  hon sover så dåligt så nästan bönade jag och bad L igår efter en sovmorgon, för han tyckte minsann inte att halv sju var tidigt, men imorse fick jag då varsegod att gå upp, och han var också vaken.. Så jag fick gå ner med E eftersom hon vill ha mat och så somnar han igen.. Tycker det är så tråkigt, när han inte behövt ta henne någon morgon alls, och jag frågat eftersom han är långledig och allt. Antar att den ända sovmorgonen jag kommer att få det är när jag känner att jag måste få sova en hel natt och E får sova hos min mamma.. Jag tycker att det är tråkigt att det är så..

Inte helt fel!

Då har L kommit hem från jobbet och maten står på spisen! Helt vanlig vardagsmat idag, Spagetti och Köttfärssås, men det är gott ibland det också :)

Dagens..

syssla här hemma är tvätten, all tvättad tvätt har jag bara lagt på tummlaren nere i källaren, men när man vill ha mer ordning och inte längre hittar kläder så är det dags att göra något åt det! Sp två vändor ner och hämtat tvätt och nu sorterat så strax vidare upp i våra garderober! Så skönt nu när Evelina är lite mer självständig och man kan göra lite mera saker här hemma!
Våran bus :)

16 Maj -2012

De senaste nätterna har Evelina sovit så fruktansvärt dåligt.. Hon vaknar, är ledsen slänger hur som helst i sängen.. Ja, allt som är jobbigt gör hon på nätterna heöt enkelt.. Tänkte jag ska prova hennes säng inatt får se hur det går, men som jag alltid säger när jag säger det är väl att det hinner ändras många gånger innan kvällen.

När tar orken slut egentligen..

Just nu känns det som om jag inte orkar så mycket till. Finns en i våran närhet som är så otroligt jobbig, bara kommer och går som h*n vill här hemma, bara klapmar inte om dörren inte är låst, stannar länge, kommer flera gånger om dagen vissa dagen, kommer h*n inte så ringer h*n flera gånger. Och det spelar ingen roll vad man säger heller h*n gör som h*n vill iallafall.
Tycker det är så fruktansvärt tråkigt när folk inte kan respektera hur folk vill ha det eller folk för huvudtaget, när är det dags att släppa taget?
Det är ju riktigt illa att man till och med funderar på att flytta ifrån kommunen bara för att man inte blir respekterad och inte får ha något eget liv här!!
Snart är orken slut att hantera det här..

Den svåraste frågan..

Varje dag är nog, vad ska vi äta idag?
Det är det tråkigaste jag vet att komma fram till det! Evelinas mat är ju den enklaste, välling och gröt :) Men just nu försöker jag bli billigare med mat och allt, är ju så slössam man kan bli så jag försäker lära mig att ha mindre pengar att handskas med! Men det återstår att se hur det gå helt enkelt! Snart har jag ju inte heller något annat val då jag får sänkt ersättning då jag fått lägre anställning, så då tänkte jag att det som skiljer i pengar skulle jag kunna spara fram tills dess, dels ska det köpas en smigit liten sittvagn och sen en bilbarnstol och så hade jag tänkt mig en tur till ikea också, massa saker som jag vill göra, så det är väl bara att spara då ;)

15 Maj -2012

Nu börjar Evelina bli jobbigare och jobbigare på nätterna, flyttar sig mer och mer, så nu ropar nog hennes säng ännu mer. L är ju långledig nu så då SKA det provas att hon får sova i sin säng! Och jag måste försäka släppa taget nu om just det här både för hennes och min skull. Det skulle ju vara så skönt att ha sängen för sig själv, en liten bit till av privatliv!
Och det är inte förrän Evelina sover själv man skulle kunna lämna iväg henne heller, vissa gånger känns det som det börjar bli dags nu i sommar första gången..

Köket

Idag har jag ich Evelina varit till min mormor och morfar och hälsat på, uppskattat från alla håll :)
Nu har jag gett min in på köket, åt mat där inne igår, kan nog räkna på en hand hur många gånger vi ätit där, men nu när E har börjat äta mat så vill vi ju givetvis äta tillsammans hela familjen, så idag har jag planerat att maten ska bli klar lagom när E ska äta och L kommer hem :)

14 Maj -2012

Efter en jobbig natt med så blåsigt så det knappt går att sova är vi på benen igen! Frukost äten för både mig och Evelina och har nyss varit ner och startat pannan! Bålser ju så kallt ute och så är det bara 18 grader inne och då börjar det bli alldeles för kallt för Evelina!

Våran glada lilla skit :)

13 Maj -2012

Härliga morgon! Evelina sov till 7, ganska lagom tycker jag! Nu sitter jag och väntar på att affärerna ska öppna så jag kan köpa frukost!

Morgonmys!

Med den bästa såklart :)

12 Maj -2012

Ännu en tidig morgon här hemma väcktes av en gråtande Evelina idag, och ändå var hon tydligen på toppen humör så hon ville väl bara göra sig hörd förstår jag! Idag ska vi iväg på fotboll, min lillebror har match som vi ska kolla på! Hoppas vädret är okej iallafall!

Inte alls..

.. som planerat idag! Blev en tur in till byn och handla och sen en tur till pappa och sen vidare på en tur till mamma och där fick jag i lite lunch i magen, och nu är vi hemma, men funderar starkt att lägga resten av planerna på hyllan!

Att planera..

Det svåraste som finns är nog att göra en matlista och komma på vad man ska göra.. Nu har jag iallafall kommit på över helgen så jag funderar om det ska få räcka och så handlar jag på Måndag igen.. Vet inte vad som har hänt, förut gjorde jag alltid veckomatsedel, men jag tror att jag kommit ner i en liten svacka med matlagningen, inte lika kul att laga mat när man måste stresse ihop mat med den lilla här hemma, men ju större hon blir ju mer kan hon göra själv och ju mer kan jag göra här hemma!

11 Maj -2012

Tiden går längre in i Maj och ingen sommarvärme ännu, men inte är vi bitter för det heller! Mig gör det ingenting! Det är ju ändå ingenting göra!
Inatt tror jag att vi ska prova lägga Evelina i sin säng, känns som om den tiden är kommen, men det hinner ändras några gånger innan kvällen kommer och jag har nu sagt det så många gånger så det får vi väl se hur det blir, det som blir det värsta är att flytta henne, för hon kommer få somna hos mig, annars kommer det ta evigheter och det är ju mysigt på kvällen dessutom, så vi ska inte ta bort allt på en gång, vi tar en sak i taget!

Lite gympa på golvet :)

Simpson gör henne nöjd.

Idag har vi lunchat med Syrran, blev att testa Thai corner igen, efter inte en så bra första gång, så måste man alltid på igen eftersom alla gånger inte kan vara bra :)
Men idag blev lunchen helt okej, finns godare, men det kan tänkas prova igen faktiskt! Som dagens har dom lunch bufé själv tycker jag att thai mat ska smaka lite, men inte så mycket smak där faktiskt, men som sagt helt okej och kan tänkas att provas igen!

9 Maj -2012

Och Evelina har så svårt att sova på morgonen, dags att sätta upp dom svarta gardinerna så det är mörkare inne i sovrummet. Då kanske vi lyckas få henne att sova igen, eller behöver hon inte sova lika länge nu? Vet inte riktigt, men att byta gardiner är ett steg och sen får vi se hur det går helt enkelt.
Idag ska L på röntgen i Mora, så vi ska alldeles strax åka dit, packat och klart, bara en liten som ska få på sig byxor :)

Ja, ja..

En huvudvärk från helvetet hade jag igår och det är inge bättre idag heller.. Tror jag skulle behöva en natt med riktig sömn utan en knövlig bebis brevid en, hon har blivit så himla tvinnig, så nu känns det inte som det är så långt borta att hon får prova sin säng! Det stora problemet är att hon har så svårt att somna riktigt på kvällen, hon somnar jag går ner en vända och när jag kommer upp igen så ligger hon vaken. Men hon kan aldrig lära sig att sova i sin säng om vi inte lär henne heller..


8 Maj -2012

Imorse fick Evelina för sig att det var morgon redan klockan fyra, uppsakttas inte speciellt mycket, men efter ca. 1 timme somnade hon om igen, jag vägrar att gå upp så tidigt och börja dagen då! Så sov vi vidare till halv åtta ungefär, varken jag eller hon sov speciellt bra, men jag tycker att det är bättre att ligga kvar annars vaknar hon väl jätte tidigt imorgon också!
Nu står maten på spisen/ugnen, ugnsstekt falukorv och potatis blir det idag, kokar lite extra potatis till Evelina och hoppas hon tycker det är lika gott som sist :)

7 Maj -2012

Ny dag och åter en ny vecka!
När man får barn så går tiden hur fort som helst, den bara flyger förbi!
Imorse tog Evelina sovmorgon en hel timme längre än igår, jätte skönt! Vi har varit in och köpt en packning till diskmaskinen så förhoppningsvis så sätter L ihop den när han kommer hem så har vi igen en fungerande diskmaskin, bara att hoppas att den funkar! Har man en gång haft en diskmaskin så är det ju nästan helt omöjligt att vara utan igen!

Gick inte alls..

.. som det var tänkt idag. Fick besök i ca.4 timmar, så det har inte blivit något gjort här hemma.. Men det är väl det bästa med att vara hemma hela tiden att man kan göra det när det kommer istället.. :)
Nu står maten ÄNTLIGEN på spisen och snart, snart får vi mat i magen! Kyckling, sås och hasselbakspotatis :)

6 Maj -2012

Igår trotsade jag och lillan vädret (snön som kom ner) och stack iväg på folkrace! Blev lite mer bråttom på morgonen än vad jag räknat med då L hade glömt vagnboken hemma! Ringde när Evelina ätit och då skulle han precis åka hem, så det var ju en himla tajming!
Och trots den blöta banan och snön och regnet som kom ner så gick det bra igår! Både för L och hans syster! Men efter ca.4 timmar började Evelina bli uttråkad i vagnen, så då ringde jag till mamma och då var dom precis påväg hem från Mora för dom hade shoppat, så dom plockade upp Evelina så jag fick vara kvar ett tag till! Evelina lbev jätte glad när hon fick se mormor! Efter nästan 2 timmar till genomblöt lyckades jag stå ut sen åkte jag hem och duscha i lugn och ro och sen hämtade jag Evelina! Trots vädret så tycker jag att det blev en lyckad dag!

Mobiler är skit egentligen!!

Den här dagen verkar som om den slutade med depp! Det är speciellt vid vissa tillfällen det märks hur olika L och jag är uppfostrade och vad vi är vana vid.
När jag är hemma själv på dagarna så är det lugnt och skönt, och inte massa pipande i min mobil, visst att det kan ringa men det ringer inte eller plingar för sms hela tiden..
Från och med L kommer innanför dörren så piper hans mobil HELA tiden, det är speciellt tre stycken som är värst! Det är liksom inte att folk kan förstå att han har sambo och dessutom ett barn han vill träffa innan det är dags att det ska göras saker, ett eget hus det kanske behövs göras saker med, ett barn som jag kanske vill ha lite hjälp med då och då. Nä, det förstår ingen, det är dom som ska ha hjälp i första hand, och L kan ju inte heller säga nej.
Jag är inte bekväm över att det kommer folk hem utan att ringa först, och dom lyckas alltid komma när det ska ätas. Och hur kul är det att sitta och äta när det kommer någon då?
Men L han är van sånt, alltid folk som kommer och går..

Och tyvärr kan jag nu säga att det börjar bli för mycket, mobilen plingar eller ringer så fort han kommer innanför dörren, och när vi har lagt oss på kvällen, ringer folk, bla så kan faktiskt Evelina vakna.. Och så kanske man själv försöker sova! Men folk är så fruktansvärt egoistiska och bara tänker på sig själv. Har ingen respekt för någon!!
Och så blir folk sura när man har mobilen av och inte kan nås. Men det var bättre förr, familjemässigt att inte alltid vara tillgänglig!

Lax och Potatis!

Då var lunchen äten! Lax, Potatis och sås, hade varit perfekt och jag hade haft tomat hemma, det hade varit mumma de :)
Så enkelt, bara slänga in en laxfilé i ungen, koka potatis och så såsen blev enkelt den med, bara att blanda creme fraiche, lite grädde, citron, fiskbuljong, och lite salt på det också!


4 Maj -2012

Tur att man vet att det är Maj och att sommaren är påväg trots att det snöar ute! Men inge sura miner för det inte, inget man kan göra åt! Idag ska inte jag och Evelina åka en meter ens. Städdag här hemma! Rollat färdigt mina svarta gardiner som ska upp i sovrummet, känns bättre och sätta upp dom nu när katterna inte får vara där inne, annars blir det ju fullt med katthår på dom igen!
Men sovrummet är bara kanske idag om det hinns med! Nedervångning gåe i första hand, så där har jag redan börjat, ska springa ner och starta en tvättmaskin också :) Nu jäklar är jag trött på att det ser ut som ett bombnedslag här hemma!

Våran glada lilla fis :)

Sitter här i vanlig ordning.

Sitter här nere, faktiskt trött den här gången, men fruktansvärt ont i magen, så får sitta nere i min ensamhet då, kanske ett litet plus i kanten ;)
På kvällarna när Evelinas ska nattas, det spelar ingen roll hur trött hon va innan, eller hur länge hon varit vaken så ska hon ALLTID krångla, jag förstår inte varför, nu har hon ju kommit på att krånglar hon och grejer så kommer hon högre upp i sängen och så kommer hon till slut åt stängerna på sänggaveln (vi har en sån där svart stål) och det är mycket kink innan hon kommer på att hon är trött, men när hon äntligen slappnar av och känner att hon är trött så somnar hon! Tar oftast MINST en timme innan hon sover på kvällarna!

3 Maj -2012

Började dagen redan före sju, som vanligt! En pigg liten dag som börjar diskutioner på en gång :)
Sen har jag roat mig med att ringa till avdelning 34 i Falun, dit vi är på åter besök helt enkelt.. Var ju meningen att vi ska dit nu i Maj var det sagt sist, men har inte fått hem någon kallelse än så jag passade på att ringa och fråga hur det gick, så vi fick en tid i början av Juni med lillan, då ska vi in på 6 månaders kontroll där, så jag lär ringa till BVC här hemma för där fick jag en tid dagen före ;)
Känns skönt att veta när vi ska dit, tänkte plinga på avd. 33 då också och se om någon vi känner jobbar :)

Bilden som är utanför avdelningarna nere!

2 Maj -2012

Sköna Maj lever just nu upp till sköna maj! Har varit till BVC och vägt lillan idag, 5550 g och 60 cm lång, så hon följer sin lilla kurva iaf ;)
Sen var vi till Elina och Pontus på promenad i någon timme! Har slängt ihop en kyckling sallad med bulgur här hemma, fick blir lunch/middag idag, enkelt och gott :)

Att det ska vara så svårt..

Något jag har fått problem med som jag aldrig tidigare haft problem med är att sova.. Har alltid somnat så fort jag lagt huvudet på kudden, och nu somnar Evelina, L somnar till och med ibland före mig, och det har inte hänt många gånger under våra åtta år tillsammans!
Så jag gick ner istället och får lite egentid, det är ju aldrig helt fel ;)


Är det så man verkligen ska behöva göra?

Ska man verkligen behöva tjata om allt hela tiden, det är ju inte bara en man måste tjata på för att allt ska funka, i livet måste man ju tjata nästan varje dag till flera stycken, och jag tycker att det är fruktansvärt tråkigt att tjata, men skulle man inte tjata så skulle det inte heller funka.. Ska tjata verkligen vara en sån stor del av livet?

1 Maj -2012

Då var det åter en ny månad, fattar inte vart tiden tar vägen.. Igår hade vi en trevlig kväll, åkte lite bil, var till två brasor, och Evelina var så duktig och sov hela tiden, som tur var packade jag ner hörsellurarna av bara farten här hemma, jag hade väl inte en tanke på att det skulle vara fyrverkerier, så men lurarna på så rörde inte hon sig ens! Duktiga lilla tjej <3
Så vi kom väl hem till tio ungefär, fick Evelina mat och så somnade hon om och som ett stort plus i kanten så sov hon ända till åtta imorse!
Idag har vi inte mycket planer, hemma och plocka!

RSS 2.0