<3

Har nyss kommit hem från en promenad i det underbara vädret! Måste komma ut mer, så att Evelina kommer ut mer! Just nu ligger gofisen i vagnen och sover middag, får se hur länge hon gör det, är det inget som väsnas runt om brukar hon sova länge i vagnen, men nu är det fullt i folk nere i garaget så hon vaknar säkert snart!
 
Ska snart börja med gratängen som vi ska ha till älgsteken idag, längtar tills maten är klar, hur hungrig som helst!

Söndag.

Då står Söndags steken på spisen, Älgstek idag för att slå på stort :)
Har nyss knäppt kort på sängramen och lagt ut på annons, meningen var att vi skulle vänta då vi tyckte att det var bättre att köpa den nya sängen tills vi ska flytta, men sängramen kan vara svår att sälja, så därför börja innan och sen om vi nu lyckas sälja den så då får vi väl köpa den nya sängen då, svårare än så är det ju inte.
Evelina buser i sin säng medans jag knäpper kort och städar sovrummet!
 

Den där planeringen.

Som jag inte ska göra, men idag är det förhoppningsvis sista dagen med väntan, vet förhoppningsvis mer imorgon! Men planeringen kan jag ju inte låta bli, eller längtan IFALL det blir så. Men vet ju aldrig, längtan kan man alltid ha :)
Den här snygga tapeten planeras att ha som fondvägg i sovrummet :)

30 September -2012

Igår blev det till slut ett kladdigt fotavtryck av Evelina, bättre än inget iallafall :) Men det dröjer nog ett tag innan vi gör något sånt!
Inatt har hon sovit hela natten i sin säng, och jag blir lika chokad varje gång, eftersom det inte händer allt för ofta, men jag sover så skönt helt själv på min sida av sängen!
 

Och så va man..

.. ensam till slut, eller ja, Evelina är ju hemma, men hon sover ju :) Så nu sitter jag här och tittar på Doobidoo och klickar runt lite på nätet!
Imorgon ska Evelina till mormor en vända och vi ska måla hennes rum! Skönt att få det klart, även om vi så småningom ska flytta så har vi ju börjat där inne och måste göra klart!

 
Bjuder på en gammal bild på våran lilla sötnos :)

28 September -2012

Dagen har varit fullspäckad med städ, tvätt, handling och matlagning!
L har bestämt sig att han ska ut med David ikväll, så jag blir själv hemma, kanske inte det roligaste, men han måste få roa sig han också, och eftersom jag har seprationsångest på kvällarna med Evelina så då får han passa på! Dagarna är inte lika hemska och lämna henne, det är kvällarna som är värst!
 
Idag har jag en sån dag när allt är fel, känner mig ful och äcklig, ja, precis, en sån dag! Håret känns inge bra alls, trots att det inte var längesedan jag klippte mig, men eftersom det inte blev nå bra alls så måste jag väl säkert gå och fixa det hos någon.

Dålig musik, och rensning!

Och här hemma fortsätter vi med rensning! I förebyggande syfte, och det är ju alltid skönt att ha det snyggt och inte massa skit överallt!
Och i samband med rensningen så lyssnas det på dålig 90 tals musik! Bättre än så kan det ju inte bli :)

27 September -2012

Natten från helvetet, troligtvis det värsta natten sedan Evelina föddes. Nu kom förkylningen, den som vi väntat på, före halv tre hann jag nog inte somna mellan hennes kinkningar. Så då hade jag fått nog, droppade jag lite mer i näsan och sen fick näsfrida göra sitt jobb! ÄNTLIGEN fick vi sova lite iallafall, men nog känns det att det var en dålig natt och troligtvis kommer det inte bli bättre på säkert en vecka iallafall. Längtar efter kommande natt..

Skink- och Broccoli paj.

Det blev dagens middag! Står i ugnen just nu! Tur att jag har flera olika storlekar på pajformarna eftersom L inte tycker om broccoli så får han en egen paj! Perfekt tycker jag :)

Den stora frågan varje dag..

Vad ska vi äta för mat? Och det värsta är att det är lika svårt att komma på det varje dag..

26 September -2012

Morgonen började med att jag vaknade av brandvarnaren, inget som jag vill göra varje dag, även om det kan vara att batterierna är slut, är det ju bara att väcka Evelina, plocka med det man får med ner, och ner i källaren och kolla om det brinner, eller ryker, men det var nog att det var slut på batterierna, för det sluta pipa på vägen ner. Och nu är det full fart :)

Då lever vi på hoppet igen.

Då var det åter att leva och hoppas, inte planera allt för mycket, men lite lagom! Nästa vecka vet vi mer, så det är bara att hålla tummarna på att det blir vårat!
Så lite lagomt så kommer jag att börja planera lite tapeter och så, och så bara hoppas på det bästa sen :) Det är det första jag gör när vi har ett annat hus på gång och väntar på svar, fast jag inte borde göra det så planerar jag för fulla muggar!
 

25 September -2012

En riktig nyttodag idag! Varit in på byn och fixat massa ärenden idag, och nu fixar jag massa telefonsamtal som måste fixas! Försäkringskassan och så vidare, Evelina tycker nog inte att jag är en så rolig mamma just nu, men det måste fixas!
Och så måste det tvättas och så måste det städas också, mycket på idag, så det blir nog inte så mycket mer av varken dator eller tv! Skönt att kunna skjuta det åt sidan iallafall!

24 September -2012

Idag började vi dagen med att Evelina hade en besök hos tandläkaren! Gick bra trots att hon först inte vill gapa! Men har man en napp med sig kan man göra mycket :)
Och frisk är hon också, ÄNTLIGEN är ''vanliga'' barnet tillbaka, det gillas, kanske det går att få något gjort här hemma också!
Så idag blir det att komma ikapp med allt här hemma efter allt kalasande! Äntligen åter i vardagen!

I tankarnas värld.

Idag är en sån dag med mycket tankar, planering, och funderingar! Jag är en sån som alltid vill planera så mycket som möjligt, och i vissa situationer är det väldigt jobbigt. Men det är bara att gilla läget och försöka tänka på annat!
Så det bästa när man har så mycket funderingar är att ha en riktig hemma dag, vill fortfarande planera och hoppas, jag har alltid tyckt att man ska förvänta sig det värsta så blir man inte lika besviken.
 

22 September -2012

Första dagen med en 1 åring här hemma! Vilket resulterade en dålig natt och sovmorgon till nio, vilket var behövligt! Och en kinkig tjej idag.. Sover middag i vagnen just nu och har redan sovit en gång innan, så hon är väl säkert helt slut från igår skulle jag kunna tro!

21 September -2012

Idag är ingen vanlig dag, idag är Evelinas födelsedag HURRA HURRA HURRA! Älskade lilla barn, du är det bästa som hänt oss <3<3

När han behövs som mest.

Idag har det verkligen varit fullt upp! Bakat, bakat, bakat, städat, Evelina har sovit middag hos mig, och NU när jag behöver L som mest så syns han inte till, fullt med folk här och jag kan inte gå ner i duschen, ÅTER IGEN, samma sak igår. Just nu är jag fruktansvärt trött på folkrace så det finns inte, det är ju tackvare det som han inte är inne och hjälper mig just nu.

Baka, Baka, Baka!

Bakar för fullt! sockerkakan är klar, så nu väntar jag på Knäck-kokos kakan att den ska bli klar och sen ska Evelina få sova lite middag :) Kinkar hela tiden!

20 September -2012

Dagen före dan! ;) Fullt upp, väntar just nu på att ena sockerkakan ska bli klar, ugnen lär då få gå hela dagen idag känns det som!
Dyrt kalas blev det också, men det är det värt, Evelinas första :)

Inte alltid som man..

Köket var så rent och fint, och så lagade jag mat.. Men huvudsaken är att det inte är stökigt, nu är det bara lite rörigt! Hallen/trappen är också klar! Och så har jag kollat runt efter lite tårtfyllningar, och tror jag har hittat de jag ska ha, kommer även göra en budapest rulle, är ju inte alla som tycker om tårta så då ska jag prova på en sån också, och jag ska göra så mycket som möjligt imorgon så att jag slipper stressa på Fredagen, när alla inte kan komma samtidigt så är det skönt att vara så klar som möjligt.

19 September -2012

Dagarna går i ända och jag tänker väldigt mycket på tiden i Falun just nu. Antagligen eftersom det är 1 år sedan vi var med om det! Då är det tur att vi har fullt upp här hemma, idag har vi en riktig städdag, så att vi kan handla och baka imorgon!
Och slog Evelina i huvudet rejält! Oftast brukar hon kunna ta emot sig lite så att det inte blir en lika hård smäll, men igår ramla hon bakåt och fort och hårt, så hon blev riktigt ledsen, så idag skyddar vi huvudet lite!

Man tager vad man haver ;)

Och då fanns det kanske 2?

Som jag skrivit förut har vi eventuellt ett annat hus på G, och det skulle ju vara himla bra att ha en köpare på det här huset när vi har det. Och igår hade vi ingen spekulant, och nu har vi kanske 2? Det ändras snabbt, dom ska iallafall hit och kolla och sen får vi se, vi kan ju inte flytta om vi inte har något hus heller.

18 September -2012

Idag är det en frusen dag! Ruggit inne, måste nog starta pannan så vi (läs jag) inte behöver frysa!
Evelina hon vaknar tidigare och tidigare varje morgon, idag före klockan sju, men då åt hon väldigt lite igår kväll också, så det hade säkert med det att göra, märks imorgon om inte annat!
Har även varit ner i källaren och tömt avfuktaren, nu jäklar får den arbeta!


Första året.

Som sagt dagarna nu är väldigt känslosamma dagar då det är 1 år sedan Falun tiden.
Just nu sitter jag och skriver lite text till kort som ska framkallas i en sån fotobok som man kan beställa.
Ska göra en sån till Evelinas första år hade jag tänkt, jag just skrivit om Falun bilderna, vill så gärna ha med alla, men det blir alldeles för mycket, och vi har ju framkallat dom flesta iallafall.
Tänk att jag klarade 7 veckor instängd på ett sjukhus, men det var på håret, sista dagarna var riktigt jobbiga.

17 September -2012

Inatt fick jag ett kusinbarn och Evelina en till 3-männing! Kul när det börjar trilla in inom eller runt ett år så dom kan busa sen när dom blivit lite större! En liten flicka blev det den här gången, super kul eftersom hon har två pojkar sedan tidigare!
Igår kväll var vi helt slut här hemma efter folkrace på en Söndag! så lilla katten som ingen har hämtat än fick bli instäng i ett annat rum med mat och låda så vi skulle få sova! Och sova har vi! Hur skönt som helst, även om Evelina kunde sovit lite bättre, så kan hon även som mycket sämre också, så jag är tacksam över nattens sömn!

16 September -2012

Idag är det en känslosam dag här hemma, ett år sedan jag blev akut inlagd med havandeskapsförgifting. Så exakt för ett år sedan jobbade jag!
Men vi försöker tänka på annat idag så jag packar i barn i bilen och plockar upp lillebror så åker vi på folkrace! Då borde det blir fullt upp i huvudet idag ändå.
Matsäcken ska göras först!

Besviken..

Jag har ju blivit utsatt för bedrägeri, det västa är ju att det är en i familjen som tagit mitt personnummer och beställt massa saker, och jag vet ingenting förrän inkassokraven ramlar ner i postlådan.
Första gången det hände, i vintras så tog jag det med ''hen''  och det betalades in och så var det bra, trodde jag..
För två veckor sedan kom nästa och veckan efter kom ett till, så då bestämde jag mig för att anmäla det hela, eftersom det måste få ett slut, inte för att summan var så hög så att jag inte kan betala, men för att dom måste sluta.
Så efter att ringt runt till företagen och inkassobolagen så fanns det ljudinspelningar på att det inte var jag och adessen hörde till ''hen'' . Så då var det väl bara att ringa.
Ringde och anmälde, och så fick jag svar på posten några dagar senare att ärendet blev nerlagt för det fanns inte tillräckligt mycket bevis.
 Rasande blev jag såklart, och ringde till polisen och efter många om och men fick jag tag på telefonnumret till han som hade haft hand om ärendet och efter många om och men fick jag även tag på han.
Så det var för små summor för att dom skulle lägga ner sina rersurser på det, så det var bara att anmäla igen om det hände igen.
 
Och det värsta är ju att jag VET att det kommer att hända igen, och antagligen på högre summor. Jag blir så ARG och BESVIKEN att den här personen/personerna kan göra såhär mot mig. Och ju längre tid det går och ju mer jag hinner funera ju argare blir jag!!

En sån dag..

Idag är det en sån dag som man skulle legat kvar i sängen och dragit täcket över huvudet! Men istället så är man sur och tvär på alla.. Stackars folket i min omgivning idag..

14 September -2012

ÄNTLIGEN Fredag! L slutar tidigt och helgen är mer än välkommen! Natten har varit jobbig, fick en liten misse på 6 veckor (blir 7 nu i helgen) som hade blivit utkastad hemifrån, men den har ett hem som den ska till men klockan 21 igår kändes det inte helt okej att fixa med sånt! Så vi gjorde iordning i sovrummet så han fick vara där inne med oss pga våra katter! Men då var det ju ett jäkla pass på katten och Evelina så han inte skulle börja busa med henne mitt i natten! Ja, tur att varje natt inte är så iaf!

Våran tillfälliga katt !

Mycket..

Evelinas födelsedag närmar sig med stora steg, och väldigt mycket tankar tillkommer om tiden vi tillbringade i Falun, havandeskapsförgiftingen och så vidare..

11 September -2012

Igår packade jag i lillan i bilen och stack iväg på shoppning, ganska skönt att åka själv med henne faktiskt, och få göra allt i våran takt. Blev mest bara måste ha saker, resten av vinterkläderna till Evelina, skor till mig, men ändå försvann pengarna fort som bara den! Nöjd blev jag iallafall!

våran lilla gofis :)

9 Spetember -2012

Nyss kommit in från en promenad, Evelina ligger och sover i vagnen fortfarande!
Fyller i lite i min kalender, har ju ingen första året bok till Evelina än så fyller i så jag kommer ihåg det mesta! Funderar om jag ska beställa en sån där fotobok till Evelina efter hennes 1 års dag, första året i en sån istället, och då är det ju bra/kul om jag har lite datum och så med. Idag blir det nog bara en pysseldag här hemma skulle jag kunna tro, städa plocka, ja, det som hör till!


Alltid lika.

Hos mormor är det alltid lika trevligt! var dock tvungen att åka tidigare än vad jag ville eftersom vi fick en fruktansvärt trött Evelina! Men god mat och trevligt sällskap!
Sitter nu här hemma i tankarnas värld, när man väl kommer igång med funderingar så går det ju inte att sluta heller. Men förhoppningsvis blir det bra till slut!

No woman, No cry

Idag ringde mäklarn oss och gav oss lite info angående ett hus och tyckte att vi skulle gå vidare med att sälja våran hus, men vi vill ju inte sälja vårat hus om det inte finns några papper eller hus klara. Har ju inte ens ett hus till 90% så då kan vi ju inte sälja vårat hus känns det som, men det tycker väl han eftersom han antagligen vill sälja det åt oss.. Så nu är det återigen bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa helt enkelt.
 
Igår ringde jag till polisen och gjorde en polisanmälan för första gången i mitt liv, och jag hoppas att jag slipper det fler gånger, jag har nämigen blivit utsatt för bedrägeri att någon beställer saker i mitt personnummer och jag vet ingenting förrän det kommer inkasso brev i min postlåda. har varit snäll länge nog nu och nu får det vara nog! Måste tänka på mig och min familj i första hand och det är precis det jag gör nu så får det vara jobbigt ett tag framöver.

8 September -2012

Evelina har kommit in i en period när hon tycker det är dags att gå upp halv sju, ja jag vet att man får räkna med det när man har barn, men Evelina har sovit så bra ända från början! Så ikväll ska hon få vara vaken mycket längre för att sova längre, det brukar vara det som behövs och sen är hon tillbaka och sover som hon brukar!
Idag ska vi iallafall till min mormor på födelsedags mat! Hon fyllde nämligen 70 år igår så idag ska hela tjocka släkten dit! Super trevligt hoppas vi att det blir och att Evelina är på sitt bästa humör :)

Den där foten sticker upp för det mesta <3

Det tar sig.

Idag har varit en sån dag när det händer väldigt mycket i våra liv, så nu är det åter igen att hålla tummarna och hoppas på det bästa!
Har mitt i all stress fyllt hästtransporten med skräp så åker vi till tippen när L slutar jobbet! Och så har jag sålt hög och låg sängen, så nu sover Evelina middag så nu är det bara att vänta!



6 September -2012

Sitter och kikar runt efter någon slags födelsedagspresent till Evelina, det är ju ändå hennes första födelsdag så jag vill hitta den perfekta presenten!
Skrev på en fisher price leksak igår, begagnad, men fint skick, men missa den såklart! Så nu sitter jag och kikar runt efter något liknande, tyckte den skulle vara perfekt!
Men det återstår att se helt enkelt hur det blir, kommer nog ångra mig MÅNGA gånger, och så måste jag ju kolla med L så han tycker det är en bra present också!

Oj då!

Blev visst massa nytta gjord idag! Målat klart Evelinas rum, en liten promenad, klippt gräset (vilket var alldeles för längesedan!) och så ska hag hänga tvätten också, hade tänkt att ta golven idag också, men det får nog bli imorgon när vi vaknat och ätit frukost för planen imorgon är att inte åka en meter, så då får vi mer gjort hemma!
Lillan på upptäcksfärd!

Målat!

Då var det målat runt fönstren! Ska nog måla ännu ett lager så det blir riktigt bra! Glömmer såklart alltid att ta före och efter bilder, men ska försöka ta en bild innan rummet målas iallafall. Har bestämt att det kommer bli vitt och så kanske jag beställer någon väggdekration, men lila blir det inte med tanke på att vi inte alltid ska bo här, då är det bättre att det blir vitt och resterande blir lila!

5 September -2012

Igår blev det en impuls klippning! Så behövligt och så skönt! Nu är håret kortare än på väldigt många år, känns bäde konstigt och skönt!
Idag är det full fart här hemma och i eftermiddag kommer Matilda med bussen, kommer bli toppen! Innan det är det meningen att jag ska måla färdigt runt fönstren inne i Evelinas rum! Och eftersom det är så fint väder ute så blir det nog en promenad och gräsklippning på eftermiddagen! :)

4 September -2012

Idag vaknade en stolt mamma kan jag lova! Evelina har sovit HELA natten i SIN säng dessutom! Vi har ju haft sån tur ända från början att hon sovit hela nätterna och nu i sommar har hon börjat vakna på nätterna, ledsen och när L's klocka ringer på morgon brukar hon också vakna, kvällarna när jag lägger henne i sin säng! Men inatt ÄNTLIGEN i sin säng, visst lite ledsen har hon varit men det är bara att stoppa i nappen så fortsätter hon att sova! Våran gullunge <3


Påbörjat.

Då har jag ÄNTLIGEN börjat med målningen inne på Evelinas rum! Som jag skrivit förut så har jag slipat och nu är det målat det som måste målas med pensel och så glömde jag såklart att köpa en lite roller idag så det får jag fixa imorgon så det blir klart! Under tiden sitter Evelina så nöjd i sin spjälsäng och leker, flyttade in den så hon är i samma rum och det är fönster öppna så det luktar inge färg alls nästan!
Igår kväll smsade jag med lillasyster och då har hennes kille gjort slut IGEN, samma sak förra helgen, och så har vi smsat nu på dagen och idag har han en ny tjej, högstadiet säger jag bara! Men det är så jobbigt att se henne så ledsen och det hjälper ju inte vad man säger just nu, det är lika jobbigt iallafall.


Matlida och en väldigt liten Evelina <3

3 September -2012

När vi äntligen tror att vi hinner med ett hus innan budgivning, ack så fel vi hade!
Var och pratade med mäklaren idag då situationen är lite annorlunda, men då har han iaf blivit kontaktad och huset kommer att komma ut på internet och så kommer det bli budgivning! Så tråkigt för oss. Där försvann hoppet ganska snabbt faktiskt. Men vi kommer ju givetvis prova då också, och så får vi hoppas på det bästa, men efter alla dessa husköp vi varit inbladade i, har vi inte dirket någon bra erfarenhet.
Som sagt att man måste väl hoppas på det bästa :)

Hoppas :)

Nu har man fått en smak av IKEA så nu vill man bara tillbaka dit! L har iallafall satt ihop hyllorna och det blev såklart jätte bra! Torsdag till veckan blir det tippen med gamla halv trasiga möbler och massa skräp i källaren och så går vi framåt med att tömma huset totalt med sånt som vi inte ska ha kvar helt enkelt, ska sätta ihop hög och låg sängen och prova lägga ut den och lite andra saker, trött på att ha alldeles för mycket saker..
Min lilla gofis när hon får smaka kokosboll :)

2 September -2012

Idag har vi en mysdag hemma! Med pyssel, städning, tvätt och ihop sättning av möbler roar L sig med! Har varit in och handlat nu på morgonen så vi slipper det resten av dagen, så jag skulle kunna tro att eftersom vädret är dåligt och mycket att göra så blir det nog inte ett steg till utanför dörren!

1 September -2012

Första dagen på hösten, och jag är uppe med tuppen i min ensamhet. Kändes tungt att gå upp utan Evelina! Och så har jag haft ont i magen igår kväll och inatt så hon har sovit hos pappa, men det är nog bara bra för bägge två oavsett hur jobbigt det är för mig!
Egentligen är min mage inge bra idag heller, vaknade en timme före klockan bara för den.. Men efter att fått i mig en macka och nu sitter jag och pinar i mig lite vaniljyougurt med goda bakterier för magen, så då är det bara att hoppas att det blir bättre! För till IKEA SKA jag helt enkelt.


RSS 2.0