Valborg

Då var maten äten, blev gillad fläskfilé som vi grillade på lite färg och sen lindade in i folie, blev väldigt gott och saftigt. Pommes, sallad och bea till det! Nu har vi slagit på film, The Girl With The Dragontatoo, ärligt talat har jag inte tittat så mycket sitter och klickar på datorn istället.. Evelina myser med pappa, och det kommer väl vara såhär våran valborg se ut, mysa hemma bara! Det räcker gott och väl!

30 April -2012

Valborgmässoafton. Och vi ska bara vara hemma, grilla senare på dagen. Men det hinner ändras fort alla våra planer, det vet man aldrig hur det blir, det är det som är så skönt nu när jag är hemma, ta dagen som den kommer och planerna görs eftersom, det är nog det jag kommer att sakna mest när jag börjar jobba..
Evelina ska iallafall bada idag också, men hon brukar få vara vaken och så sova första passet sen är det dags för badet :)

Trött..

Märks då att jag inte är van att gå upp halv sju varje morgon när klockan blir eftermiddag är jag helt färdig! Orkar nästan inte hålla ögonen öppna, ibland brukar jag ju sova middag med Evelina men hon sover i vagnen nu och jag har varit ute ett tag med henne så skulle jag lägga mig ner och prova sova skulle jag knappt hinna somna innan Evelina vaknar! Så jag får prova hålla mig vaken till kvällen!

Närmaste valet?

Hårliga vår, törs man tro att den är här nu eller kommer det vända? Vi hoppas iallafall på det bästa! Idag står det hemma pizza på menyn, L tyckte paj igen, men det hade vi ju tidigare i veckan, så hemmapizza är väl det närmaste man kan komma?
Jag och lillan har varit in och pantat och handlat, varit in på varenda affär i hela kommunen tror jag, vi ska nämligen grilla imorgon och då vill jag ha bea sås på påse till och den är då alltid slut under grill säsongen, hittade två påsar inne på Hemköp så köpte båda två tror att det kommer att gå åt iallafall! :)

29 April -2012

Bränt mig i ansiktet efter en dag ute i solen igår, vilket jag inte gjort på evigheter! Men men, det är bara att jag är röd, det gör inte så ont, så nu måsta jag väl lära mig att smörja mig!
Våran diskmaskin har gått sönder också, inte alls roligt.. Har ju aldrig haft en förut, men när man vant sig vid den och allt så går den sönder.. Så nu är det väl bara att vänja sig att diska för hand igen..

28 April -2012

Och det blir tidigare och tidigare på morgonen, även fast hon fick vara vaken längre igår.. Konstigt det där egentligen!
Men åter igen morgon, och en ny dag! Har inga direkta planer för dagen, ska iväg på kalas lite senare jag och lillskruttan, Josefin fyller år imorgon så det blir fika där idag!


27 April -2012

Idag blev det en tur till Falun, shoppa lite bra att ha saker till Evelina och såklart in på babyproffsen så där köpte vi en gåstol för hennes presentkort! Mycket nöjd verkade hon när hon ick prova den, även om hon inte når ner så leksakerna på den var ju toppen! Solbrillor och en tunnare jacka blev det också :) Även 3-pack bodys i nästa storlek så vi har någonting hemma när hon växt i den :) En våg och hörsellurar till Evelina, lurarna kommer invigas nästa helg när vi ska på folkrace och vågen invigde vi idag, och den visade mer motion helt enkelt, vill inte gå in mer på det, men nu ska jag ju få se med egna ögon hur mycket det hjälper och inte dricka cola :)

6.30

Konstig dag känns det som idag. Eftersom Evelina började vakna så pass tidigt idag, så tänkte jag att tiden borde gå jätte sakta, men klockan är redan snart ett, och det känns som om klockan bara skulle kunna vara runt tio, och ändå har jag bara hunnit med att hänga en omgång med tvätt och startat nästa! Nyss betalat in räkningarna också, det är så skönt att få det gjort på en gång när det kommer in pengar så man vet vad man har kvar sen! Så då var det bara resten kvar nu ;)

26 April -2012

Igår kväll var Evelina krånglig när hon skulle somna (som vanligt) men till slut somna hon och inatt har hon sovit jätte bra! Ända problemet är att jag inte somnade någon gång igår! Klockan var då halv tolv innan jag måste ha somnat, kollade på klockan strax innan.. Och såklart när jag inte kan somna så vaknar Evelina tidigare än vad hon gjort på väldigt länge.. Jag försöker få henne att somna om, men det går inte, så det är väl bara varsegod att gå upp då!
Idag ska vi ha en komma ikapp dag här hemma, städa, diska, tvätta helt enkelt! För imorgon är det shopping som gäller för hela slanten och på Lördag är det kalas dax!

25 April -2012

Dagen började vi med att handla, nästan på en gång iallafall! Idag ska det göras Ostpaj här hemma, vet inte riktigt varför den heter ostpaj, vi gjorde den på hemkunskapen på högstadiet, så jag bytte väl ut kassler, och hade i skinka istället och så tomat och ost, och stanning givetvis också :)
Både jag och L tycker den är jätte god men har inte ätit den på evigheter då jag slutade tycka om tomat när jag var gravid, och nu är jag jätte sugen på tomat så det passat väl bra då :)
Har en liten här hemma idag som är helt tokig ;) Testar massa nya ljud och testar verkligen vad hon går för ;)

Våran lilla busunge :)

På bättringsväg.

Då har jag återhämtat mig, och Evelina har legat på min arm och sovit, en gång per dag får hon ligga på min arm och sova för det är då hon sover som bäst och längst!
Våfflor blev det på menyn idag, det var helt enkelt det som fanns hemma, en sån där snabb mix, våfflade bara till mig nu så får jag våffla mer åt L när han är hemma och kan ta lillan!
Hennes nys favorit sätt att vara med i köket är att sitta i hokus pokus stolen brevid där man är och håller på! Där sitter hon nöjd ganska länge faktiskt :)
Våran lilla go fis :)

Idag är det föresten 1 veckan sedan jag smakade på en cola burk, drack inte heller hela, och jag trodde aldrig att jag skulle klara det, men som sagt så länge man har viljan så går allt :)

1 till 10

Sedan vi ändrade Evelinas mat så har det blivit en mardröm att mata henne.. Hon äter bra vissa mål och vissa går det inte alls, hon bara gråter och gråter och gråter, det krävs så mycket tålamod för att klara av det här en hel dag, och vissa dagar han man mindre tålamod så man vet inte vad man ska göra. Jag vet inte om det är magen som har börjat krångla igen, för att när hon väl börjar så slutar hon inte heller, fast hon inte behöver äta mer. Ja, som sagt jag har inte den blekaste aning om vad jag ska göra. Det känns jobbigt som mamma att inte veta vad man ska göra för att sitt barn ska bli nöjd.. Är det mig som det är fel på? Är jag en dålig mamma för att jag inte alltid kan trösta mitt barn? Känner mig ensam i hela världen..

24 April -2012

Nätterna rullar på så bra nu, blir riktigt bortskämd av Evelina! Så om hon börjar krångla någon natt blir det ju skit jobbigt när man inte är van!
Idag hade jag tänkt att åka till kyriks för första gången, men jag tror att vi skippar det, jag har så mycket annat för mig den här veckan så den här dagen får bli hemma dagen helt enkelt! Men tvättmaskinen igång nonstop!


Det bästa på hela dagen.

Det är två tillfällen som är dom absolut bästa på hela dagen, det första är när jag vaknar av en pratade bebis, hon är ju på så bra morgon humör, så det är så mysigt att vakna till henne! Och det andra det är på kvällen när Evelina har somnat och Älsklingen tittar på tv uppe och jag går ner själv en vända, slår på tv:n och startar datorn! Och givetvis finns det fler tillfällen också, eller mer eller mindre beroende på hur dagarna är såklart :)

Tålamod.

Då var Älsklingen hemma från jobbet, känns ovant när har jobbar när har har varit dålig så pass länge!
Jag planerar och planerar ekonomiskt för den närmaste tiden fram över.
Maten är äten också, idag blev det pasta carbonara, händer inte så ofta men det är ju så gott :)
Evelina får ha lite träning på golvet, hon ligger ju sällan på golvet eftersom hon inte vill det så har det blivit så, men hon måste ju träna på att rulla, från mage till rygg är inga problem, men rygg till mage är det lite sämre med, men det kommer väl när hon är redo helt enkelt, gäller bara att ha tålamod.

23 April -2012

Har en unge på armen och så försöker jag skriva en shoppinglista, hade inte tänkt att handla förrän på Onsdag, och shoppinglistan ska inte användas förrän på -fredag, men om jag börjar idag så kanske jag får med allt som behövs! Har inte heller bestämt mig om jag ska handla i Borlänge när jag ska dit eller om jag ska ta det här hemma..
Men huvudsaken är väl att jag har en lista och så får vi se vad som händer sen :)

Sover så gott så.

Nu sover ÄNTLIGEN lillan, hon har blivit så vrång med det här att somna, är nästan en mardröm varje gång.. Men nu sover hon så jag ska passa på att äta så länge!


22 April -2012

Idag är det 8 år sedan jag och Älsklingen blev tillsammans! Tänk vad tiden går fort! Under åtta år har vi hunnit med mycket, köpt hus, skaffat barn, ja, vi har hunnit med massor, men det finns fortfarande mycket som ska hinnas med, tillsammans kan man göra allt, bara man inte glömmer att ta vara på varann också, och det är något som vi verkligen försöker göra nu när vi har en liten också. När man får barn så glömmer man lätt bort varann.

Men idag har jag inte heller sagt något till han, tänkte att han skulle få komma på det själv, men det ser ut som om jag behöver säga någonting!

21 April -2012

Idag blir våran lilla sessa 7 månader! Helt sjukt vad tiden går! Att exakt för 7 månader sedan låg jag i Falun och hade ingen aning om att hon skulle komma just idag! Den här dagen vara ''bara'' den dagen när Älsklingen skulle komma tillbaka!
Men att våran lilla sessa som vägde 950 g och idag väger över 5 kg, som man inte kunde föreställa sig att hon skulle bli såhär stor, och nu kan man istället inte föreställa sig att hon varit så liten.. Ja, det är mycket tankar kring allt som hände då. Från det datumet jag blev inlagd till hon föddes.. Varje månad dom datumen, och jag hoppas att det kommer bli bättre med tiden.



Egentid.

Det lilla som man får när man har barn måste man ta vara på!
Idag har vi en jätt kinkig Evelina och hon vägrar vara nöjd, somna när hon är trött och ja allt man gör under en dag vägrar hon vara nöjd över, och visst måste väl hon också få ha dåliga dagar..
Så nu gick Älsklingen upp med henne och provar få henne och somna i sängen, och jag blev helt ensam här nere!
Jag har alltid ÄLSKAT att vara själv, skulle kunna låsa in mig i flera dagar utan att känna behovet att träffa någon.. Men det är det ju ändrat på nu! Bara att njuta av Evelina alla dagar som går! Hon är ju trots allt det bästa vi har!

Dålig självkänsla..

Idag är 3:dje dagen utan cola och suget har försvunnit lite. Men som sagt är det hinner ändras inom några sekunder bara.. Men colan är ett bekymmer, godis ett annat och ostkrokar ännu ett annat, och just nu är suget efter choklad och ostkrokar ännu större.. Men jag har fortfarande viljan och så länge den finns så kan jag stå emot!
Många tankar om vikten nu på slutet, har känns så himla positivt sedan vi var i Falun då jag hade gått ner mer ön jag gått upp, och det har känts helt okej fram till Söndagen när jag såg kort på mig själv, tanken, Men gud är det verkligen så jag ser ut, och självförtroendet och självkänslan ner på botten ganska snabbt..
Just nu har jag ingen aning om hur vikten ser ut, men ska åka iväg nästa vecka och införskaffa en våg, för om jag ska veta någonting så måste jag ju väga mig annars har jag ju ingen aning om hur det ser ut eller hur det går.

20 April -2012

Imorse fick vi ligga i sängen ända till klockan åtta! Det var alldeles för längesedan! Har varit in och handlat nu på morgonen så nu står det en stek på spisen och jag har lite bestlutsångest vad som ska ätas till men det löser sig ju alltid!

Det fick bli så ändå..

Idag fick det bli en promenad fast det är tråkigt att gå själv, klättrar ju snart på väggarna här hemma när vi inte gör något! Så när vädret tillåter, eller när jag köpt ett regnskydd så blir det mer promenader så spelar det ingen roll att det är tråkigt! Med musik i öronen så funkar det väl det också och det är ju inte hela dagen, man kan ju inte ha roligt jämt heller! :)


19 April -2012

Då var det andra dagen utan cola, och nu börjar suget kännas, men jag är fortfarande helt inne på att jag INTE ska ha nå cola! Och jag hoppas att viljan kommer att finns där ett tag till! Iallafall nu när jag har det värsta suget, så det är bara att hålla tummarna och se framåt istället för bara från dag till dag..


Första dagen..

Utan coca-cola på väldigt nöjd än så länge :) Kommer väl antagligen bli värre imorgon!
Men nu SKA jag lyckas!

Dagens lunch.

Idag blev det Spagetti och Köttfärssås till lunch och middag och så gjorde jag ost sås till det, jag skulle ju kunna äta bara köttfärssås och ostsåsen för det är ju bara så gott, så det kanske blir bara det till middagen då!


Bara att cykla då..

Det tråkigaste jag vet, det är nog att gå ut och gå, iallafall själv, börjar gå och sen efter halva vägen eller nåt så inser jag ganska snabbt hur tråkigt det är, om man ändå hande någon att gå med så skulle det gå mycket bättre att komma ut, vill ju att Evelina ska få vara ute, men även om jag tycker det är tråkigt att gå brukar ju jag gå ut med henne..
Så då är det väl bara varsegod att sätta sig på motionscykeln då, så att jag får lite motion iallafall!
Så det gjorde jag nu, Evelina väknar ju olika varje morgon, och efter ca 1½ timme så sover hon igen så då kan ju jag passa på att cykla då, har den ju ändå brvid soffan, och där står den ju för att jag ska cykla!


18 April -2012

Back on track!
Sovit helt okej inatt, känns som om det kommer ta ganska lång tid innan jag får sova hela nätterna med tanke på att Evelina sover fortfarande brevid mig och vaknar efter nästan halva natten och vill ha nappen, tappar nappen när hon somnar och vaknar för att hon tappar den, och så håller vi på nästan hela tiden till morgonen. Och jag misstänker att det är för att hon är lite småhungrig men vill inte äta utan sova. Så vi får se hur det går, går ju inte heller lika bra med vällingen heller, äter lite och sen är hon bara ledsen för att hon inte vill ha vällingen och blir jätte nöjd när ersättningen kommer..

17 April -2012

En riktigt trött dag med massa tråkiga saker med andra ord.
En bebis som sovit dåligt inatt, och pelletsen var slut så vi var tvungen ut i snö vädret.. Ingen bra kombination alls med en trött mamma!
Men nu är allt gjort och det är snart kvällen!
Imorgon ska jag bara städa plocka och om vädret tillåter så ska jag ut med Evelina så hon får sova i vagnen under sin ena middagslur!
Morgon SKA det städas och jag ska känna att det känns bra här hemma, just nu är det bara jobbigt att vara hemma när det känns så stökigt..

16 April -2012

Äntligen har jag fått sova! Passade på att somna nästan samtidigt som Evelina igår eftersom jag varit så trött, och det var så skönt! Och dessutom sov hon ända till halv åtta imorse, och det var ju såklart ännu bättre!
Igår fick hon prova lite välling och det verkade gå bra, så jag funderar om hon ska få prova ett helt mål får se hur det går, hon verkade då tycka om det iallafall!

En liten trött tjej efter dopet!

Hur ska det egentligen vara?

När jag var hos pappa idag, var vi fullt med folk där, den lilla gården var full med bilar, om det då kommer någon helt oanmäld som man inte är jätte bra kompis med, som hade tänkt hälsa på, men om man ser att det är fullt med folk där ska man verkligen mena att komma in då?
Och nu här hemma har vi besök, precis när maten är klar och vi ska börja äta, han som är här skulle bara hämta något, men om man kommer till någon som precis ska äta, ska man inte skynda sig då?

Jag skulle då känna mig obekväm om jag kom hem till någon som har fullt hus eller precis ska till och äta.

Lite bättre..

Och allt blev bättre efter man fick komma hem igen! Farmor märkte ju direkt att jag var på dåligt humör, men så kan det vara när man alltid måste göra allt åt alla andra hela tiden, just nu är jag väldigt tacksam att hon inte bor här, ett jäkla spring det skulle vara hela tiden då.
Men nu är vi hemma igen, fått mat i magen, och Evelina sover fortfarande, hon är helt slut från gårdagen, kommer hon att sova lika mycket i veckan är det nog dags att dom får kolla hennes blodvärde så det är bra iallafall, jag vet ju inte hur det ska vara, hur mycket dom ska sova och så, bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite!

15 April -2012

Då var dopet avklarat, så nu är det bara resten kvar.. Att få ordning här hemma efter allt bakande, stressande, och alla presenter!
Presenterna har vi lagt på en hylla i Evelinas rum tills vidare. Ska ju göra iordning där inne, och så har vi inte heller några hyllor, så en hylla i garderoben får duga så länge iallafall..
Så idag har jag plockat här hemma, massor, och hade tänkt att jag inte skulle någonstans, men alla vill inte som jag vill och jag har ju som sagt ingen talan i mitt liv.. (Som många kan tycka, även jag ibland)
Marie ringde och frågade om hon fick komma och städa sin bil som står här hemma hos oss, och det är det klart att hon får, och så frågade hon om framor fick följa med eller om vi skulle komma till pappa sen..? Så jag svarade att vi kommer till pappa sen eftersom det ser ut som en bombnedslag här hemma. Men som om jag inte hade något annat val? Antingen eller?
Vill inte träffa någon idag, bara vara hemma och mysa med min bebis, som jag inte haft hos mig speciellt mycket de senaste dagarna, men det är tydligen för mycket begärt..

The big D

Är så stolt över våran lilla tjej, hon var super duktig idag i kyrkan, började bli lite kinkig mot slutet men det var för att hon var trött så efter själva cermonin så tog vi massa kort och sen så fick min lillasyster Matlida och kusin Veronica gå ut och gå med henne, sen sov hon nästan hela fikat, vaknade lite på slutet, så L's mostar hann klämma lite och sen ville hon ha mat också!
Massa fina presenter har hon fått, halsband, pengar, hokus pokus stol, sackosäck, lapptäcke, pengar, ja som sagt massor! Är super nöjd över dagen!

The Big Day.

Började med att Evelina sov längre än på hela veckan, och det hade vi ju verkligen inte tid med heller.
Under natten har jag varit vaken ganska mycket och det blev mycket funderingar på fika bröd. Att jag var tvungen att göra nå mer helt enkelt. Så imorse fick Evelina mat hos mig sen har hon haft mysmorgon med pappa så jag har rullat ca 70 chokladbollar! Uppskattas alltid framför allt hos barn. Så nu har vi iallafall något mer. Sen har jag duschat, Evelina har badat, jag har strykigt våra kläder, och så nu ska vi bara vänta på att pappan ska duscha och göra sig klar så jag kan packa och göra mig klar helt enkelt, sen bär det av mot kyrkan!

Fredagen den 13:de

Gör mig absolut ingenting!
Baka, baka, baka, laga mat, handla, och åka till kyrkan och handla är det som står på schemat idag! Än så länge baka, baka, baka, så det är bara resten kvar nu :)
Marie, min faster som även är Evelinas gudmor är här och hjälper mig idag, så Evelina skulle få sova vagnen nu!
Så skönt att man kan baka och skynda sig utan att behöva passa upp på Evelina hela tiden!

13 April -2012

Nu har Evelina kommit så långt att hon vill ha mat på natten också! Men då sover hon iallafall till åtta, så det är väl positivt!
Idag ska det bakas, har lite problem att komma på vad jag ska baka, har ju gjort Nutellasemifreddon som ska bjudas på dopet, men då kan jag ju inte ha massa choklad bakelser brevid, och allt jag bakar brukar det vara chokald i.. Så vi har bullar, så ska jag baka sockerkaka, funderar på vanlig och om jag har citron hemma så tänkte jag att jag kanske skulle göra citron sockerkaka också!
Sen kanske kolla receptet på havreflan och om jag har allt hemma till det så blir det nog lite sånt också, sen får det räcka tror jag!

So far, so god..

Än så länge känns det helt okej att Evelina är med mamma! Har gjort 6 stycken Nutellasemifreddo och skulle behövt gjort minst 2 till, men nu har jag slut på ägg så fixar det imorgon, har nyss ätit i lugn och ro, eller det är ju svårt att ta det lugnt när man är van att kasta i sig maten..
Min farmor ska få träffa Evelina för första gången idag, dom flyttade upp till Åsele förra vintern, och har inte åkt ner till oss nu i vinter, men nu är hon är för dopet så jag tänkte att hon ville träffa henne innan dopet när alla andra också vill träffa henne.
Så jag tänkte hämta Evelina vid 3 kanske, annars blir det så sen om vi ska åka vidare..

Ibland blir det bara för mycket..

Att vara mamma är det absolut bästa som har hänt mig, att vi får ha med Evelina i våra liv ja, det finns inget bättre jag varit med om!
Men det kommer till en gräns när man bara måste få vara sig själv, den man var innan Evelina! Jag känner att jag längtar till att få ta vara på mig själv, eller att kunna göra något här hemma utan att stressa för att hinna..
Så idag ska jag göra semifreddo själv här hemma, och Evelina ska få vara hos sin mormor!
Jag tror att ibland så måste man få vara för sig själv, ladda upp batterierna och kunna bli super mamma igen!
Jag tror att när man inser det så är man en bra mamma också! Eftersom det jag gör är för Evelinas skull!

Våran älskade lilla tjej <3

12 April -2012

Idag blev det minsann ingen sovmorgon om Evelina fick bestämma, och det är klart att jag än så länge måste göra som hon vill!
Natten har varit väldigt jobbig, har inte varit med en sån lång natt på väldigt länge, tur att varje natt inte är så iallafall!
Idag ska jag fixa lite semifreddo till dopet, hur smigidt som helst när dom ska frysas ju! Så i tankarna finns att Evelina ska få vara hos mamma idag, beroende på vad mamma ska göra då, och så kan det ju hända att jag inte känner så när jag ska dit och hämta saker, så därför har jag ingenting sagt till mamma heller..

11 April -2012

Igår kväll bestämde jag mig för att om Evelina vaknade vid halv sju så skulle hon få mat, och sedan skulle vi sova vidare. Och jag gjorde så, och hon somna på en gång och så sov hon till 8.15, jag kunde dock inte somna om, men skönt att bara ligga ner och ta det lugnt! Så det kommer vi fortsätta med, nästa vecka tänkte jag att det börjar bli dags och prova välling eftersom hon verkar vilja sova längre.
Idag har vi varit och handlat allt som behövs för att göra tårtorna till dopet, och så har vi träffat prästen så nu är vi redo inför dopet!
Så nu sover Evelina och jag har nyss intagit lunchen!

Enchiladas med sallad :)

10 April -2012

Och dagarna rullar på.. Snö ute idag dessutom, vet inte riktigt om det uppskattas! Men har inte tid att tänka på vädret den här veckan nu när dopet närmar sig!
Idag ska det handlas strumpbyxor till lillan och lite vanliga saker! Och imorgon ska resten handlas sen ska det bakas!
Har ändrat planerna på doptårtan också, men det hinner fortfarande ändras innan helgen.. Enklast altenativ, eller billigast altenativ?
Tror det kommer bli det enklaste faktiskt..

Nutella Semifreddo

Den godaste tårtan jag gjort iallafall! Hittade receptet hos http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen

Nutella semifreddo
ca  8-10 port

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll.

 

Glömde givetvis att ta kort på min som jag gjorde så både recept och bild kommer från http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen


Jag antar att..

.. det kommer vara såhär ett tag framöver! Evelina vaknar super tidigt, och att man kommer att vara trött. Antar att det kommer vara så ett tag framöver, tänder på gång misstänker vi, och då kommer hon väl vara lite mera gnällig! Jag tackar då för påsklov, för då är min mamma ledig så om det behövs om Evelina är gnällig den här veckan också så är det ju bara att åka dit :)
I veckan blir det ju fullt upp inför Evelinas dop som vi ska ha på Lördag.

9 April -2012 Annandag påsk.

Sista dagen vid påsk nu då. Njuter av att Älsklingen också är hemma, och Evelina försöker vi få på bättre humör, försöker komma fram till något slags schema för henne att sova utan att hon är så kinkig hela tiden. Imorgon är det tänkt att jag ska ringa till BVC och höra lite med ersättning och välling och sånt! Vissa säger att man kan blanda och vissa skriker rakt ut!
Sista lediga dagen njuter vi hemma iallafall, tänkte åka och hälsa på svärfar på sjukhuset men vädret håller inte med, och så kommer han förhoppnignsvis hem imorgon!
Idag ska jag faktiskt laga mat också! Inte illa, inte gjort det på evigheter känns det som :)

8 April -2012

Dagar med fullt firande och ingen påskmat!
Slipper laga mat någon dag alls, imorgon börjar det väl igen!
Igår fyllde Älsklingen år, men vi firade ju han förra helgen, så vi följde med Peter och Terese till Mora så vi passade på att hälsa på svärfar medans vi ändå var där, det verkade uppskattas, och Evelina var på sitt charmigaste humör just mot han, så det var kul att hon kunde förgylla hans vardag!
Sen hem en snabbis och så vidare mot Tias och Gunilla, grillning där med hela gänget och kvällen slutade med en fruktansvärt trött Evelina fast hon precis sovit så vi fick åka hem i all hast, tror inte ens vi sa Hejdå?

Idag ska vi hem till min mamma och äta mat, ingen påskmat då heller, utan vi kör grillat hela vägen ut! Härligt!


6 April -2012

Tidig dag även idag, Evelina vaknade halv sju, hon fick nappen och en filt över huvudet så sov hon iallafall en halv timme till. Nu har hon ätit, badat och så sover hon igen! Så jag passar på att till på ett grey's Anatomy avsnitt sålänge!


Dop klänning.

Inte alls i min smak, med tycker att den var fin, och var mycket finare i verkligheten är på bild, så jag är nöjd, plus att den satt bra också :)

Beställd hos ellos.se

Påsk planer!

Sova, sova, sova är det som gäller här hemma, när L kom hem från jobbet så fick han ta henne så hon sov hos han och jag låg brvid och sov! Känns som om jag skulle behövt sova lite mera, men det får vi ta inatt! Evelina ska ju snart sova för kvällen iallafall så då blir det tidigt för mig också!
Har planer för hela påsk också, ska nästa ska inte äta hemma någon dag alls förrän på Måndag, det känns sköt att slippa disken :)

Det är ju så skönt!

Att göra sig iordning och veta att man ska åka hemifrån! Ska träffa Peppe idag som jag väntat! Missat henne flerar gånger på slutet när hon varit hemma pga att Evelina varit så liten, och så har hon lyckats vara sjuk varje gång dom kommit hit också! Men nu jäklar vad kul det ska bli :)
Så nu har jag intagit 2 alvedon i hopp om att huvudet ska bli bättre, eller att jag ska bli piggare!
Evelina har iallafall sovit middag nu efter en dålig natt så antar jag att hon är lika trött som jag! Men jag har varken tid eller lust att sova, kanske kommer ikapp mig lite senare och jag längtar mer än någonsin efter sömn!

Min lilla tjej <3

5 April -2012

Gårdagen avslutades hemma hos mamma, så jag fick lite avlastning, jötte skönt!
Men känner mig lika nere idag också, så jag tror att jag börjar bli sjuk, känns så i näsan.. Men lite alvedon på det så blir nog det bra till slut :)

Nu börjar tålamodet..

.. ta slut.. Vet inte längre vad jag ska göra. Dom två senaste dagarna har Evelina gnällt från och med vi vaknar till hon somnar på kvällen.. Så fort jag lägger ner henne när hon somnat på dagarna så vaknar hon..
Och hon slutar inte. Spelar ingen roll vad jag gör, torr blöja, leker med henne, har henne hos mig, låter henne vara själv, äta, eller vad som helst, hon fortsätter, eller så kan hon vara tyst i 5 minuter och så börjar det igen. Vet inte vad jag ska göra för att få henne nöjd, är det såhär det ska vara? Måste det inte vara något fel när hon aldrig är nöjd?
Inte vet jag.. Tålamodet börjar iallafall ta slut nu.

Aja, inge vidare..

Då var dagen handling gjord! Skulle ju handlat till hela helgen, men har ju som sagt kommit ut det helt, hyrde film också, men glömde ta ut den.. Aja, så kan det vara! Handlade heller ingen mat till idag, glömsk som man är!

4 April -2012

Äntligen en hel natt med sömn, dock vaknade Evelina tidigare idag för det! Det tar verkligen på krafterna att inte sova riktigt en natt, för jag känner mig fortfarande lika sliten..
Känns som om jag inte sovit många timmar under natten fast jag sovit hela natten.
Idag ska jag och Evelina roa oss inne på ica, ska handla så vi slipper handa i helgen. Massa turister så då är det bättre att handla idag så vi slipper dom!
Känner att jag behöver göra någonting, skulle vilja gå ut och gå med någon nu när det är så fint väder ute, men alla är sjuka i den här kommunen så det lär väl vänta eller så blir det en prommis själv!
Måste göra någonting då Evelina inte alls är nöjd nästan ingen gång alls. Och bara klagar hela tiden och är nöjd i 5 minuter och så börjar det igen.. Vårat lilla hjärta <3


3 April -2012

Kom hem inatt från akuten. Halv två var klockan när jag stängde av mobilen. Och jag har nog inte sovit så bra på evigheter och hade hoppats att Evelina skulle sova lite längre idag, men man ska ju inte hoppas på för mycket!
Inatt snöade det och var jätte halt så det tog lite längre tid att åka hem, men huvudsaken är väl att man kommer hem!
Idag är det riktigt härligt väder ute! Himlen är blå, och det blåser inte heller ute som det gör för det mesta, så jag packade ner Evelina i vagnen så gick vi ut och påskpyntade lite! Det är så fint med färger så jag blir så nöjd när jag sätter upp påskfjädrar, även om jag vet att jag hatar och ta ner dom, men det lär vi väl också fixa!

Evelina njuter i vagnen :)

Vårat fina färgglada påskpynt!

Besök nr.3

Jaha, då är vi alldeles strax påväg in på akuten igen med Älsklingen, våran lilla sjukling!
Tredje gången bara iår!
Var in till Mora förra veckan och då var vi in och han fick medicin mot något som dom TRODDE! Och han är fortfarande inte bättre, han har käpat sig igenom sitt arbetspass idag, eftersom han var hemma nästan hela förra veckan så vill han ju inte vara hemma från jobbet nå mer! Så nu hoppas jag att dom hittar vad som är fel och kan få behandling av det också! Sjukvården i Sverige, och Vansbro Kommun är ju inte alls bättre.

2 April -2012

Och äntligen försöker jag komma in i vardags sysslorna, och allt som hör till vardagen och hemmet! Igår tvättade jag ikapp massor här hemma, och idag har jag varit in och handlat, skulle veckohandlat med eftersom det är påsk till helgen så handlade jag så att jag har så jag klarar mig fram tills på Torsdag iallafall, skulle nog klara mig längre också med eftersom det är afton och massa röda dagar och en jävla massa turister så ska vi vara glada att slippa handla här hemma!

Annars har jag en kinkig liten bebis här hemma så nu sover hon äntligen så jag passade på att cykla av mig några kalorier och så sog jag mig iskallt mineralvatten på det! :)

1 April -2012

Ännu en ny månad, som vanligt tycker man att tiden går fort :)
Igår firade vi Älsklingen här hemma, han fyller inte förrän nästa helg men eftersom det är påsk så passade vi på den här helgen!
Evelina trivdes bland folket som kom och sov super bra ensam hela tiden när det var dags att sova! Och hon var helt färdig på kvällen, somnade ovaggat på kvällen! Duktig så! Egentligen var det dags att lägga henne i hennes säng, men det glöms lätt bort på kvällen och man kommer på det på morgonen efter.

RSS 2.0