När är det nog?

Ni som följt mig blogg en stund vet att vi nästan varje dag får oväntat besök från några som står oss väldigt nära familjemässigt, som tror att vi bor i någon jäkla affär som man kan komma och gå i hur som helst. Fruktansvärt tråkigt när man säger något och dom inte lyssnar, tycker fortfarande att det är okej.
När det händer iallafall så vänds mitt humör upp och ner att jag måste anpassa MINA/VÅRA planer bara för att dom tycker att dom kan komma och gå som man vill..
Men när är det nog? När får man säga ifrån en gång för alla? Varför ska mitt humör vädas upp och ner och dom ska få som dom vill? Mycket funderingar och finns inget svar som gör alla nöjda. Vet inte riktigt hur länge till jag ska orka innan det är nog en gång för alla.

29 Juni -2012

Som om jag blivit bestulen på något!
Var in på en sida på facebook där det visade sig att en fått barn. Jag är så otroligt ledsen är jag inte fick uppleva en ''riktig'' förlossning.. Fick inte träffa Evelina på några timmar och då fick jag bara träffa henne en snabbis, och så var jag dålig i flera dagar efter snittet. Känslan att få hålla i sitt nyfödda barn på en gång borde väl alla få vara med om, frågan är om jag någon gång kommer få det? Om hur kommer det kännas mot den bebisen och Evelina? Mycket sånna tankar kommer ibland även om det inte planeras någon bebis just nu..

28 Juni -2012

Gud så skönt det är när L är ledig, skönare kan det inte bli :)
Imorse ringde dom från mitt jobb och jag fick förlängt ett halv år till, så nu har jag ett jobb att gå tillbaka till också, kan inte bli bättre ;) Så nu vet jag mer om ungefär datum när jag vill börja jobba och så, bara att hoppas att vi får en dagis plats också, men det återstår att se helt enkelt, ta problemen som dom kommer och inte innan dom kommer!
Varit till Borlänge på Biltema med L och Evelina idag, han skulle handla lite och så var vi såklart in på barnens hus också, det är ju ett måste nu när vi är dit :) Evelina fick en liten nappflaska/pipmugg med handtag som hon ska få ha vid maten!

26 Juni -2012

Dagen började med att betala räkningar och träffa L en snabbis! Han jobbar nämligen kväll och imorgon morgon igen, så vi hinner inte träffa han speciellt mycket!
Men jag packade iaf i Evelina i bilen och så åkte vi själva till Mora, meningen var att jag skulle passa på att köpa lite små saker till mig också men anledningen till att vi åkte dit var för att L behövde ett täcke så vi började på jysk, där ringde mamma (som tur var) och då hade dom massa täcken hemma, så han fick ta ett där istället, så jag köpte ett täcke till Evelina istället då hon inte har något annat är duntäcke och det är alldeles för varmt oavsett sommar eller vinter! Sen var vi till rondellen på leklust och kikade på barnvagnar och jag har nog bestämt mig vilken vagn vi ska ha! ÄNTLIGEN ;)

24 Juni -2012

Suget över att åka och shoppa.. Men kan inte åka till Borlänge i veckan då det är Peace and Love, kommer inte gå att vara där ens.. Så måste väl avvakta ett tag till om jag inte gör en spontan trip idag kanske, Barnens Hus och lite annat, men just nu känns det inte som det är aktuellt heller. Måste tvätta här hemma och göra lite nytta såhär efter midsommar pausen!
Under midsommar var vi till min familjs sommarstuga och hade trevligt! Gick bra till slut med Evelina också efter många om och men, hon har helt plötsligt blivit känslig mot höga plötsliga ljud, och blir jätte ledsen om någon skrattar för högt och så vidare, men till slut gick det också!
Lillan har ju även passat på och blivit 9 månader också, vad tiden går! Helt sjukt! Snart fyller hon ett år också, står inte på!

21 Juni -2012

Hipp hurra! Idag blir Evelina 9 månader! Fast exakt för nio månader sedan visste vi bara inte det ;)
Hon föddes ju 21.53 på kvällen och det var akut snitt!
Idag har vi varit till tippen och Evelina har varit hos moster under tiden! Har nyss gjort snickers till imorgon och så har jag startat en diskmaskin! Nu blir det njutning resten av kvällen :)

20 Juni -2012

Oj, här ser jag att dom gjort om! Ovant, men säkert bra!
De senaste kvällarna har Evelina blivit väckt av gräsklippare, fattar inte varför grannarna ska klippa gräset vid nio på kvällarna.. Ännu en stor avgörande anledning varför jag inte vill bo kvar här. Ett hus för mig är att man ska trivas, kunna ha fönstret öppet på kvällar/nätter utan att bli väckt var och varannan kväll, okej ibland men det funkar inte när det är så gott som varje kväll jag flyger upp och måste skynda mig stänga fönstret, och då är det redan försent.. Och det är alldeles för varmt inne i sovrummet för att inte ha fönstret öppet också..
 
Idag är Evelina bättre i näsan också, hoppas det håller i sig också, det återstår att se! Men nu har jag ju sånt lyx att L är hemma resten av veckan :)

Vart är den?

Har ingen energi för över huvud taget. Helt borta, känns som om jag går i en dvala från morgon till kväll! Så nu skippar vi allt som har med socker att göra och ser om det blir bättre! Ska ju skippa det ändå men det brukar kunna bli lite fusk lite här och där! Nu kör vi först och främst till på Fredag och ser vad vågen visar då och eftersom det är midsommarafton så skulle jag kunna tippa på att det blir en hel del fusk! Så inget fram till det och så en paus över midsommar och så tillbaka i den sockerfria världen!

19 Juni -2012

Morgonen började med att åka hem till mamma och hålla hunden sällskap en stund, sen ett varv på byn och så hem och börja med maten. Hade dock velat köpt lite mer saker att ha i dagens kycklinggryta, men ska hämta L från jobbet sen så då kan jag springa in om jag fortfarande tycker det behövs!
Evelina är fortfarande tät i nästan, men det är så konstigt för på nätterna är det inge fel alls och på dagarna är hon tät.. Men men inget är som man tror!
Nu ska vi bara vara hemma hela dagen och när L kommer hem från jobbet ska vi ut och göra massa nytta!

18 Juni -2012

Inatt har Evelina sovit bra, och just nu låter det helt okej i näsan också, bara att hoppas att det håller i sig också!
Sitter i den här jäkla barnvagnsvärlden, och det är ju jätte svårt, har ju en Brio Happy nu som jag inte alls är nöjd med.. Och det gör det ju bara svårare när det kommer till att leta efter vagn, nu har jag haft 2 stycken som jag vårit jätte missnöjd med.. Skulle helst av allt ha en kombivagn igen, mest för att det går att vända på handtaget på dom. Känner mig inte riktigt bekväm är när det gäller att ha Evelina bara framåtvänd. Så än hinner jag fundera ett tag till. Om vi får huset sålt så tänker jag köpa precis vilken vagn jag vill så får det kosta vad det vill, så än avvaktar jag lite till..

Taget och klart!

Har nu tagit massa bilder och skickat så nu är det klart! Och så skrev jag ett pris så vi får väl se hur det går och blir! Skickade dock inte med något kort på sovrummet och Evelinas rum för jag tycker det är så pass privat med sovrummet så det kan dom väl titta på om det är så pass intressant! Men om det fortfarande är intressant för dom så skickar jag ju givetvis kort på dom rummen också!

Just nu ligger lillskruttan i soffan och sover middag, efter många om och men!


17 Juni -2012

Åter igen en mys Söndag här hemma! L ska vara hemma hela dagen, och jag ska städa hela dagen, då blev det ju givetvis besök här hemma också.
Vi ska ta lite kort inomhus idag, en som skickade mejl på huset och ville ha lite mera kort, så då är det väl bara att ta det då!
Det svåraste är ju att skriva ett pris, men tänkte att han kunde ju få ge ett bud så får vi se om det passar!

16 Juni -2012

Imorse trotsade vi regnet och åkte på folkrace, lite frisk luft är nog bara bra om man är förkyld, så länge man inte blir kall.. Så där var vi ända tills L har åkt klart och sen in och handla och så, sen fortsatte vi hem! Nöjd bebis här hemma, sömn i bilen, mat i magen och en torr blöja, kan inte bli bättre än så! Då gäller det att passa på här :)
Det gick bra med Evelina idag trots att det regnade för det mesta, hon gnällde lite men efter ett tag så blev det uppehåll så då fick hon komma upp en vända också, vilket blir en riktigt social och pratglad bebis :)


15 Juni -2012

Inatt har Evelina sovit någorlunda bättra, näsan är lite bättre, fick ha i lite droppar nu på morgonen och suga så hon får ut det iallafall!
Idag var det meningen att vi skulle iväg till Borlänge och köpa en vagn, men med krångel av säljarna så struntade vi i det. Pratade först med dom och då frågade jag om vi skulle åka på eftermiddagen igår eller om vi skulle komma idag, och då bestämde vi att vi skulle komma idag då, och sen vi halv sju fick jag sms och dom ville att vi skulle komma igår ändå, men det tar liksom över en timme att åka, och så får man räkna med en stund där och sen så hemresan, skulle bli alldeles för sent för en sjuk Evelina, så jag skickade iväg ett sms att vi struntar i det.

Jag tycker det här med vagnar är så svårt.. Jag vill ha en mindre smidigare vagn, men ändå vill jag ha en som det går att vända handtaget på och det finns inte på sittvagnsmodellerna.. Jätte svårt så jag väntar och ser om det kommer in någon bättre.. Eller om jag helt enkelt får nöja mig med en sittmodell.


14 Juni -2012

Åter en ny dag efter en natt med en bebis som är jätte tät i näsan.. Stackarn, hon får iallafall ligga brevid mig nu, så hon ligger på min arm så hon kommer högre upp med huvudet, och eftersom hon måste hjälpa till och andas med munnen så tappar hon nappen HELA tiden! Men en ny dag vilket betyder ännu en dag av förkylningen gått och en dag närmare slutet! Jag hoppas då att det inte blir värre än såhär!


Funderingar..

Just nu har jag mycket funderingar kring att jag fick havandeskapsförgiftning med Evelina, vilket resulterade att hon föddes i vecka 29+0 (vecka 30)
Jag vet ju att vi vill ha ett syskon till henne, jag vet inte när, om vi känner oss redo om ett halv år eller om tre år, men just nu känner jag att jag behöver ta reda på vad jag kan göra för att undvika havandeskapsförgiftning. Jag vill verkligen inte ha det igen, och man får höra så olika vad det beror på, men jag lyssnar ju på dom i Falun, vad dom sagt så får resten av folket säga vad dom vill.
En ökad risk är ju iallafall att vara överviktig, men det är bara en av många orsaker det kan bero på, men det är det ända jag jag göra något åt, så det är mitt mål iallafall, att lyckas gå ner i vikt, har inget direkt mål, men några kilo vill jag iallafall gå ner, och ju mer desto bättre är det ju.
Det är en resa jag måste gå igenom!


12 Juni -2012

Åter en dag snart till ända. Ska alldeles strax blanda välling till Evelina och så ska vi gå upp så hon får sova! Idag har vi bara varit hemma hela dagen och fått lite gjort, fyllt två sopsäckar med gamla kläder, gardiner och filtar som vi inte ska ha, skänker iväg det till erikshjälpen!
Så tänkte ta mig en tur dit imorgon med säckarna och så har vi två kartonger också så vi blir av med lite här hemma! Kanske det som behövs, att inte åka någonstans varje dag så kanske man får lite mera gjort här hemma helt enkelt!

Skruttan somnade på golvet idag :)

11 Juni -2012

Åter en ny dag, Ny vecka och nya utmaningar! Idag ska vi veckohandla och så ska vi till BVC, träffa våran nya ''hemma'' läkare.
Den här veckan ska vi åter i bättre matvanor och det ska lagas mat oftare! Det har blivit allt för dåligt nu på slutet så dels bättre ekonomiskt att laga mat hemma!
Ska fixa det efter BVC besöket som är klockan 13, och så ska det fortsättas att tvättas idag också, nu jäklar SKA jag ikapp med tvätten hur tråkigt det än är!

10 Juni -2012

Igår var Evelina krångligare än någonsin när det var dags för natten, tror inte hon somnade förrän vid tio.. Och inte sov hon bra under natten heller och defenitivt inte i sin säng.. Aja, på ikväll igen helt enkelt.
Dagen började med att åka på marknad, köpte strumpor som vanligt, och det årliga langosen (som fick underkänt) och L han stor handlade han, kakor, munkar, byxor, ja allt tror jag han köpte. Ängrar såhär i efterhand att vi inte köpte en t-shirt till Evelina som det stod ''Jag är inte chef, men det är jag som bestämmer'' på, det passar inte så bra på henne..
Sen har L varit inne och HEMMA så han har haft Evelina nu så jag har fått städa! ÄNTLIGEN, hur det såg ut här hemma, och att jag låter det så hur så varje gång också, det ska jag verkligen försöka ändra på.. Säger jag varje gång också..

Våran lilla tjej som var på sin premiär marknad idag!

8 Juni -2012

Mora, skolavslutning, gnällig unge och tid till lite städning! Startat en diskmaskin, äntligen viljan att göra något hemma, dock ingen ork till någonting men försöker ändå! Återstår att se hur morgondagen blir, folkrace eller inte, det är den stora frågan, varit ute varenda dag den här veckan, längtar desperat efter en hemma dag så det återstår att se hur det blir imorgon!

7 Juni -2012

Idag började dagen med att Evelina sovit i SIN säng HELA natten för första gången på 5 månader iallafall! Sen gick jag upp vid sex för att packa väskan och sen var det dags att åka till Mora då L skulle in och ta lite prover och så. Fick iallafall väcka Evelina, trodde hon skulle vakna själv, men inte då!
Men hemma därifrån var vi redan klockan 10, så hela dagen när vi kom hem iallafall, och ändå ingenting gjort.. Plockat lite i köket och så var vi ju och tittade på hus idag, dock inte hunnit diskuterat med Älsklingen än!
Nu väntar jag på att Evelina ska vakna från luren så hon får lite mat i magen, stackarn lär tro att det är natten nu när hon fick gå upp så tidigt!

Sveriges Nationaldag

Inte så värst mycket firande, själv tycker jag att allt blivit förstört med våran dag, när jag var liten så sjöng vi Du gamla Du fria i skolan och hissade flaggan, så är det inte alls nu. Och jag antar att det kommer låta rasistiskt nu, men vi får ju längre inte fira våran dag utan att bli kallade rasister, det bor väl utlänningar i USA och i Norge också, och där får dom minsann fira! Självklart ska folk från andra länder bo här, men ändå respektera Sverige som det är!
Dagen har iallafall firats med familj och vänner! Och slutade med att P och L tog med sig Evelina en vända då jag blev att må jätte dåligt, men man får väl skylla sig själv om man inte äter på hela dagen!

6 Juni -2012

Igår tillbringades dagen i Falun/Borlänge med Evelina och Syrran!
Evelina skulle ju nämligen på återbesök på sjukhuset eftersom hon är för tidigt född! Så några timmar till shopping blev det, Evelina hade ju nästan inga kläder i storlek 68, så hittade massa fina sommarklänningar som vi handlade in! Som vanligt slut och trött när vi kom hem, så är det när man inte är van ;)
Just nu håller jag på att kokar lita mat till Evelina! Potatis, Torsk och äggsås blir det den här gången! Hoppas det går bättre den här gången än förra iaf ;)

Inte min starka sida..

Är att hålla iordning hemma, jag hoppas att det ska bli bättre, och det har blivit mycket bättre än vad det varit! Men just nu plockas det för fullt, sprang ner och startade ett tvättmaskin också, så Evelina ha några rena kläder imorgon! Längtar tills imorgon då jag ska köpa lite kläder till Evelina, hon har nästan bara kortärmade och så varmt är det inte tycker jag! Ska någon längärmad behöver hon och lite byxor ska också inhandlas!
Här hemma händer det mycket just nu med Evelina, något nytt varje dag tycker jag nästan! Idag kommer hon framåt i gåstolen också!

4 Juni -2012

Fick svar från den där mäklaren, och eventuellt på Torsdag kan vi åka dit och titta! Måste börja städa på högsta nivå här hemma så vi kan ta kort och lägga ut vårat hus också! Idag kör vi på så det går härliga till!
Satsar på hela nedervånging och på Fredag kanske vi kan hyra ett släp så vi kan åka till tippen med skräp nere i källaren! Jag får så mycket mer motivation när jag har något att se fram emot! Annars har vi ganska fullt upp den här veckan, Evelina ska till Falun, Glassfest för hela tjocka släkten hos mormor och morfar, L ska till Mora, sen är det markand och folkrace för hela slanten så det gäller att sätta fart idag ;)

Då lever vi på hoppet igen.

Den senaste tiden har jag ju känt mig ganska nere, och ingen aning om varför, antar att det bara varit en period, för det är så mycket i mitt liv det kan vara.. Mycket har ju vårat boende med att göra. Vill inte alls bo här, är hellre någon annanstans än hemma så vi har hittat ett annat hus som verkar intressant, ett gammalt mysigt litet hus som vore perfekt för oss! Skickade mejl till mäklaren om när det var visning, så nu hoppas vi på det bästa helt enkelt :)
Känns som om livet skulle vara så mycket enklare om vi bodde där vi ville! Så i veckan ska huset städas och tas kort på och så ska vi lägga ut en intresse koll är det tänkt!

Mitt hjärta, vet inte hur jag skulle klara mig utan min lilla familj jag har <3

Goda nyheter.

L kom med goda nyheter igår! Han fick vara kvar längre på sitt jobb! Men enligt facket fick dom förlänga dit han blev förlängd som längst! Inte längre.. Och han frågade inte varför heller? Men alltid något! det hinner hända mycket på dessa veckor, och jag hoppas att jag hinner ta en tur till IKEA!
Nu ligger lillan och skäller mig mig, hon har rullat av täcket in mot stolarna och kommer inte längre nu, men en tanke är att hon måste försäka lösa sina problem lite själv för att komma på allt ocks? Vad vet jag.

Min lilla gofis <3

2 Juni -2012

Helgen hade ingen vidare start! Först innan L kom hem från jobbet så stod den en här och väntade på han. Och då blev det hade hålla på i garaget på en gång, sen kom det en annan som l hade lovat och hjälpa med bilen, så det skulle ta en stund, så jag packade in Evelina i bilen och åkte och kikade på balen, eller fotograferingen iallafall. Sen in och handla och hem och då hade L fått väldigt ont i magen, och så blev det magsjuka! Så jag och Evelina har sovit nere på soffan inatt då L gick upp och la sig jätte tidigt så då tänkte jag att han skulle få sova iallafall!
Ingen skön natt för mig iallafall, men det kommer ju mera :)

1 Juni -2012

Och det är väl då sommaren är här?
Idag står det npg grillat på menyn! Får se om det håller i sig när jag handlar eller hur det gör.
Inatt, som nätterna innan har Evelina sovit så dåligt, hon vägrar sova själv, hon ska ligga på min arm och jag har provat med att hon bara ska ligga brevid mig, men det går inte heller.. Kanske en förkylning på gång? Eller en tand? vad vet jag.. Något som jag vet är att jag är fruktansvärt trött på dagarna och då spelar det ingen roll hur länge hon sover på morgonen om hon inte sover bra på nätterna. Hoppas det blir bättre snart iallafall!

RSS 2.0