MAAT!

Just nu väntar vi på gårdskycklingen som står i ugnen och är klar om ca en timme! Huur gott som helst, tycker den som är färdigmarinerad är såå god! Till det blir det kokta morötter, ris och en krämig currysås! Den här veckan har vi ju faktiskt lyckats veckohandla så det gäller att bara gå efter menyn också :) Men var tvungen in och handla tändvätska så jag kan göra eld imorgon också! Nu har iaf Matild åkt hem så imorgon får jag hålla på i andra huset själv! Men det ska nog gå bra eftersom det är nästan bara städning kvar och det går ju att göra med Evelina :)
Våran glada lilla fiis :)

31 Oktober -2012

Inatt har Matilda sovit här så hon kunde hjälpa mig med Evelina idag, så jag kunde fortsätta städa och plocka i gamla huset, så där har det hänt mycket idag, men inte alls så mycket som det skulle behövas! Massor att göra kvar, men när Evelina är sjuk händer det i hennes takt, och det är inte snabbt.

Köket.

Sitter här och planerar kök! Vilket inte är det lättaste, men det är iallafall halv panel där och den kommer att bli vit, och det kommer att bli den här tapeten.
Så jag var in på jotex.se och kikade och hittade dessa hissgardiner
Vill inte bara ha vitt överallt och eftersom skåpluckorna så småningom kommer lämnas iväg på måling och bli vita så kommer det bli kanon med dessa hiss gardiner.
 
Och så håller jag på att kollar runt på matbord att ha där inne och just nu så lutar det mot ett runt bord, pappa hade det när vi var mindre och jag tyckte det var super mysigt, så ett runt bord inne i köket och ett ''vanligt'' i matsalen kanske.
 

To little to say..

Passade på att åka in och handla till resten av veckan medans Evelina låg och sov i vagnen medans L var hemma! Skönt att slippa åka och handla i det här vädret och eftersom Evelina är sjuk så ska inte hon in på någon affär heller. Så nu står maten på spisen, Lax & Potatis och Citronsås blir det idag!

30 Oktober -2012

Då var det åter igen en ny dag och natten har varit bättre iaf, men som vanligt när hon är sjuk så längtar jag tills hon blir frisk och inte bara för min skull utan för hennes. 
Idag ska det bäras in ved igen, och förhoppningsvis hinner jag göra något i andra huset också, men det återstår att se. Ved i första hand iaf.

Snart så.

Inatt hoppas jag på en natt med mera sömn, vilket jag har fått alldeles för lite av sedan vi flyttade så jag önskar bara lite mer, jag vet att det är för mycket begärt att få sova en hel natt nu när Evelina är sjuk, men snart kanske, då kanske vi har bott här så pass så att hon sover som hon ska också :)

Satt fart..

Nu jäklar. Eftersom snön bara vräker ner så klädde vi på oss så Evelina fick ta en premiär tur i pulkan, vilket hon tyckte var jätte kul! Nästa gång så måste jag ha bättre skor på mig, vi gick lite fram och tillbaka här utanför och så fick vi in i andra huset och plockade lite, så nu är det mest bara bära och städa kvar! Så när Matilda kommer idag så blir det skoterstövlar på och bära över det sista så att jag kan böraj städa sen. Frågan är om det är någon idé att flyttsäda innan visningen, eller om jag ''bara'' ska städa och göra en riktigt flyttstäd när det är dags istället!

Lögner och svek.

Är så jävla less på alla lögner och svek, folk som bara ljuger rakt upp i ansiktet på folk, andra som blir indragna som inte vill ha med det att göra, att folk inte kan vara så pass ärlig så man kan stå för det man gör. Blir på så dåligt humör när folk håller på så och tyvärr är det alldeles för mycket lögner i våran närhet...

29 Oktober -2012

Ny vecka, nya utmaningar och en massa SNÖ :) Älskar vintern, känns lite bittert att jag måste börja jobba nu när vädret blir så bra!
Idag ska lillasyster komma och busa med Evelina lite så jag kan fixa lite mer i andra huset igen, så det blir klart någongång!
Natten har varit en sån jobbig natt igen, Evelina har såklart gått och blivit förkyld IGEN... Hoppas det inte blir allt för långvarigt den här gången!

Orken??

Fått mycket gjort idag, men inte alls så mycket som det skulle behövas! Har huur mycket kvar som helst att göra i andra huset, men vi kan ju inte sluta med våra vardagssysslor bara för att vi håller på att flyttar, nu måste vi ju försöka komma in i vardagen igen, matlådor, mat till Evelina, plocka och städa och laga mat i nya huset, så vi får ta det i den takt som det är möjligt helt enkelt, det får bli som det bli. Känner inte alls att jag har tid att måla och tapetsera köket i veckan så om jag ska får det gjort så måste jag lägga i en högre växel!

28 Oktober -2012

Den här dagen börajde vid sju, vilket är helt okej med tanke på att klockan är omställd inatt. Idag ska vi bara fixa här hemma, fortsätta flytta över saker från det andra huset, måste ju passa på när L är hemma så att han har Evelina, för då blir det mest gjort helt enkelt.
 

En dag fylld med familjetid

Full fart hela dagen! Fylld med folkrace, pyssel hemma och massa mys! En härlig familjedag helt enkelt, utan stress! Så skönt, så här ska varje helg vara! Snart är det dags för dusch och sen är det natten för Evelina, hoppas att hon somnar före 22.30 ida iaf!

27 Oktober -2012

Igår var det en fullsåckad dag! Började att jag och Evelina sov alldeles för länge, så de var en snabb packning/frukost och sen hämta syster med polkvän för en hel dag med shopping! Väldigt nöjd över dagen, köpte det som skulle köpas! Klänning till julafton till Evelina, lite mera kläder (eftersom hon ska börja på dagis), nya mjukisbyxor till mig, en grind till trappen, lite gardinstänger, och massa mer saker! Känner mig nöjd, även om det kommer att svida lite när alla räkningar dragits!

Gör ett nytt försök.

Gör ett nytt försök med att skriva ett inlägg då Evelina är klåfingrig idag och väldigt länga fingrar så när jag tröck på publicera förra gången så skulle jag logga in helt plötsligt?!
En dag med fullt upp iallafall, har storhandlat, och varit i andra huset och plockat ur det sista i kyl och frys så nu är det bara resten kvar :/
Ser inte fram emot det för fem öre, men det måste göras så nu tar vi lite små saker fram till Söndag och då kan L hjälpa mig med liten så då fortsätter jag tömma det sista och sen är det städning som gäller innan nästa helg för då är det visning!

25 Oktober -2012

Inatt har vi som sagt sovit första natten i nya sängen och i nya huset, inte sovit speciellt bra då Evelina VÄGRAR sova i sin säng, spelar ingen roll hur jag gör, hon vaknar helt hysterisk, jag prova lugna ner henne länge men det går inte, så blir hon tyst och lugn när vi lagt oss i våran säng..
Men än så länge är jag inte helt sålt på sängen, jag älskar ju en riktigt mjuk säng, och det känns inte som den här är tillräckligt mjuk än så länge, efter första natten ska jag inte dömma ut den, måste ge den en chans och kroppen en chans att ställa om sig.
Idag blir det handling, ÄNTLIGEN har lönen kikat in på kontot ;)

Premiär

Sitter här i våran NYA, nybäddade säng, har nyss lagt ner våran lilla nattuggla i sin säng, hon har ju inte sovit i sin säng på några nätter nu, så nu börjar vi om igen!
Just nu försöker jag få tag på grindar till våran trapp åt våran lilla tös, men än så länge är det ingen som har så bred, så vi får hoppas att vi får tag i någon begagnad, annars måste vi faktiskt köpa så att vi inte behöver ha saker i trappen för att Evelina inte ska kunna klättra upp.

24 Oktober -2012

Blev en liten bloggpaus mitt i allt flyttande, men nu är vi på plats iallafall, fortfarande en lång bit kvar innan vi är klar och färdig med det ''gamla'' huset. men som sagt att nu är vi en bit påväg iallafall, Evelina verkar trivas till max är iallafall, och det känns jätte skönt, speciellt nu när vi flyttat leksakerna och det som tillhör henne så då blir det ju ännu mer hemma för henne!

Ändrade planer!

Nu närmar det sig, blir nog en tidig kväll idag ;)
Packat väldigt mycket nu, och vi har bestämt att den här gången flyttar vi ett rum i taget, så imorgon flyttar vi köket iaf!
Sen får vi se hur det blir, köket och sen kanske alla garderober och så vardagsrum och sedan men inte sist sovrummet.
Alla gånger vi flyttat så blir det inge bra med de sista kartongerna då det är saker som inte används hela tiden, men ibland, så det kan ta hur lång tid som helst innan de packas upp! Så den här gången tar vi ett rum i taget och packar upp på en gång istället :)

The big D

Just nu handlar allt här hemma om packing och flytten och jag kan inte längta mer! Ser så mycket fram emot att inreda vårat hem! Kommer ju ta tid att få det som man vill ha det när allt ska kosta pengar, men för första gången i mitt liv känner jag att jag verkligen vill lägga ut pengar på inredning och få det som man vill ha det. Än så länge är det lång väg och mycket pengar innan vi kommer få som vi vill ha det. Men den här gången SKA vi!
Nu när vil flyttar börjar vi med att köpa en ny säng med sängbord och nytt köksbord
, ett för 4 st som ska stå inne i köket då vårat stora bord inte får plats. Och så kommer vi att börja i köket med målning av panel och nya tapeter och längre fram till våran ska vi skicka iväg luckorna på måling, blir bättre när dom spray målas tycker jag!

21 Oktober -2012

The day before the day with a big D.
Här sitter jag fast jag egentligen har hur mycket som helst att göra, idag ska allt packas som inte kommer behövas under de närmaste dagarna, det ska plockas ihop och tvättas det sista som ska tvättas här, har en maskin i gång, och så håller jag på att plockar, men lusten finns inte någonstans.

50 års-kalas

Idag har vi varit i Borlänge hos L's moster på 50 års kalas! Super trevligt att träffa han släkt som vi så sällan träffar, men alltid lika trevligt!
Fick super god mat! räkröra med avokado till förrätt, och till varmrätt fick vi Hasselbakspotatis, Oxfilë och en himla god sås! Såsen var ju helt underbart god, önskar jag kom ihåg hur hon sa att hon gjort den, men kommer tyvärr bara ihåg hälfen!
Så fint dom hade hemma, fick sådan inspration till vårat blivande hem, att ha så fint hemma och må så bra i ssitt hem som det verkades där, längtar verkligen!

.. :( 20 Oktober -2012

Evelina somnade redan före sju igår kväll, vilket resulterade inte en lika rolig natt, men hon sov då ända till kvart i åtta som vanligt, men det var nog för att hon sovit så dåligt inatt.

Tur och retur.

Till tippen två gånger! ÄNTLIGEN kom vi ibäg dit, skjutit upp det alldeles för länge och nu är det gjort! Det som inte ska med när vi flyttar är kastat och imorgon innan vi åker till Borlänge ska det sista på Erikshjälpen! Så skönt jag kommer att somna ikväll när det blivit så mycket gjort. Nu är det väl bara den där jäkla pallen med pellets som ska kastas av, men det vet jag inte om det blir allt idag..
Såhär full i bus är lilla damen när man sitter bak med henne i bilen (dock en gammal bild.)

15 December?

Inne och klickar lite på jotex.se och hade tänkt att beställa därifrån, men leveransdatumet är inte förrän 15 December. Det är ju över en månad dit, även på ''vanliga'' saker, hade förstått (lite mer) om det var på julsakerna, men på lakan? Hallå! Vi ska köpa en ny säng till veckan och behöver lakan eftersom det är en dubbelmadrass på den och det har vi inte nu, så då kan jag väl inte vänta ända tills dess. Tacka för att vi ska till Borlänge imorgon så jag kan springa in på jysk och shoppa loss istället! Kostar säkert mer, men där får jag då det jag vill ha till jag vill ha det.
 

19 Oktober 2012

Nyss varit in och handlat 50 års present tills imorn och så Fredags handlat!
Nu ska vi ta tag i städningen här hemma då den lätt glöms bort när det hålls på med packning inför flytten, vilket resulterar att det ser bedrövligt ut här hemma, är så trött på att ha saker överallt! Längtar tills på Måndag så vi kan börja flytta!

18 Oktober -2012

Idag är det mycket packning på schemat, skjutit upp det alldeles för länge nu, så tvättar sista gardinerna och har packat en kartong och håller på med en till. Så nu börjar det märkas att vi ska flytta också! Så skönt, ett litet problem jag tror att vi kommer att få nu är veden, ringde till han som säljer ved här i byn och det fanns bara säckar och det är inget att hurra för. Och sen är det återigen min kära svärfar som vill så väl så det blir för mycket. Har har redan kollat runt efter saker som han tycker vi ska köpa för att HAN tycker det  och vad vi ska göra där för att HAN tycker det. Alldeles för mycket, och han har planerat med än vad vi själva gjort.

Så skönt.

Just nu när jag sitter här i min ensamhet, känner jag hur skönt det var att träffa kusin idag och få prata av sig, väldigt uppskattat, det är någon som man kan prata med allt om, och det bästa är att man kan lita på henne också! Har varit lite nere ett tag nu, och just nu känns allt mycket lättare och jag känner att jag mår bättre, bättre mår jag nog när flytten och allt med huset är klart om ett tag, innan det nöjer jag mig med att må såhär iaf!

Enkelt, men gott!

Idag blev det Spagetti, Bacon pastasås till middag här hemma! Enkelt, men så gott! Hackar bacon och gul lök, steker det i grytan till baconen är klart och slår sen på krossade tomater och så kryddar jag efter smak! Mums, till och med L tycker det är toppen fast han annars är kräsen ;)

Älskade lilla kusinbarn.

Då har vi varit och träffat min kusin och hennes minsta, som synd var så sovhon HELA tiden vi träffades, men så kan det va, kommer väl fler gånger vi kommer att träffas.
Nu har jag tagit tag i lite här hemma med städning och packning, startat en diskmaskin och packat en banankartong, kom på att jag kan tömma skåpen som det är saker i som inte används dagligen så det är tomt och urstädat sen. Skönt med så lite som möjligt senare när det ändå kommer att bli stressigt med flytten.

17 Oktober -2012

Inatt har Evelina sovit HELA natten, inte gnällt en ända gång! Helt underbart, och såklart har jag då sovit jätte dåligt när man inte är van är sova hela nätterna!
Just nu längtar jag till Jul, en jul när Evelina är lite mera medveten av vad som händer, ska bli toppen även om vi inte är överrens om vart vi ska vara än så länge. Men förhoppningsvis blir vi det snart!
Har massa roliga nyheter också, men inget som kan avslöjas just nu, så vi får se hur lång tid det tar innan det kan berättas :)

Bedrägeri

Som jag skrivit förut har jag tidigare fått inkasso krav, som jag inte har någon aning om vad det är för något. Polisanmält och så, jag har väl mina aningar om vem/vilka det kan vara som beställt i mitt personnummer, och idag tog jag det med den ena, och h*n verkade inte ha någon aning om det så då är frågan om h*n är så jävla bra på att ljuga eller om det faktiskt är så, h*n skulle då ta den med den andra personen frå se vad som händer.

Jag vill också!

Innan vi fick Evelina hade vi som årlig tradition att åka till Ullared, förra året fick vi ställa in eftersom jag fick havandeskapsförgifting, och iår kändes det inte som om det fanns tid, och så prioriterade jag IKEA eftersom vi behöver så mycket till hemmet! Så jag bestämde att skjuta upp det ännu ett år, men vilken ångest jag har nu! Vill också dit, alla man känner åker dit nu på hösten och det är ju nu det är perfekt eftersom det ska köpas julklappar och sånt, så om vi kanske får vårat hus sålt, kanske det blir en tur dit trots allt, eller om det blir en annan shopping tur med IKEA igen så det blir gjort! Och så får man vackert vänta till hösten igen! Det går ju faktiskt ganska snabbt trots allt, och då hinner man lägga undan pengar också :)

16 Oktober -2012

Igår var jag vaken längre än på länge, UTAN barn dessutom, gick ner och la mig i soffan helt själv igår, Evelina låg och sov och L var till jobbet och gjorde lite kvällstimmar, ensamtid uppskattas, oavsett hur mycket man älskar sitt barn är det alltid skönt att vara själv någon minut på dagen!

Det där med facebook.

Jag är en väldigt flitig facebookare, mest för att det är några av mina vänner jag annars inte skulle ha kontakt med, 2 av mina facebook vänner låg vi i falun som samtidigt, och det är jätte kul att ha kontakt med dom! Och kusin i Luleå, jag sånna som jag inte träffar mycket annars. Det är för dom jag lägger ut bilder så dom får se Evelina fast vi inte träffas annars.
Och såklart så är det någon av mina vänner som skriver något på sin status som jag gillar är det klart att jag gillar eller kommenterar. Och så skriver jag ju till vissa i deras logg!
Men det värsta som finns med facebook är att vissa har det för att snoka! Jag kan inte skvia något till nästan någon utan att det finns vissa som ska kommentera inlägget eller alla kommentaren. VÄRSTA SOM FINNS! Och ja, jag vet att det är inte privat när man skiver i loggarna, men HALLÅ! Någon gräns måste det väl finnas. Och så har jag gjort så att alla mina vänner inte ser mina bilder för att dom sitter där hemma och kopierar dom! Någon måtta måste det väl finnas. Om det inte vore för några få på min facebook då skulle jag inte heller ha den kvar.

15 Oktober -2012

Hade för mig att jag skivit ihop ett litet inlägg, men inte då! Händer inte mycket här idag, som vanlig fixa lite inför flytten, det är väl det ända som behövs fixas nu innan nästa Måndag.

Matsals tema!

Håller just nu på att planera våran blivande matsal i huvudet, inte det lättaste, men roligt :)
Så tapeten som är tänkt finns på rusta.
Tycker den tapeten är snygg, men kommer hindra ångra mig många gånger!
Matbordet och stolarna jag har köpt på MIO, plats för 6 st stolarna är i skinn (inte som på bilden) men bordet är ungefär sådär! (lite mörkare kanske)
Sen vill jag ha typ en bänk eller skänk eller något som man kan servera saker på ifall det är mycket folk!
Då hittade jag den på jysk.se som är samma färg som köksbordet så det blir ju perfekt :)
 
Sen gardiner och lampor är ju jätte svårt att välja nu innan det är klart, se det visar jag sen när jag har slutresultatet :)

Kvällstiden.

Har börjat blivit min ensamtid. Love it! Evelina ligger och sover i sin säng, L när nere i källaren (tror jag) och håller på. Och här sitter jag! Och drömmer mig bort :)
I dag har vi fått massa saker gjorda, plus att vi varit och hälsat på några också, Evelina var helt färdig när vi kom därifrån!
Har varit iväg till svårföräldrarna med husvagnen för vinterförvaring nu också, så nu är vi nästan redo för vintern här hemma, får gärna vänta tills vi har flyttat :)
 

14 Oktober -2012

Varje natt när Evelina sover helt okej är man helt överlycklig på morgonen, njuter varje gång det händer :)
Förmiddagen har tillbringats på bandy då lillebror hade match, han gjorde ett mål och de sista två minuterna blev han utvisad, ja han kan han också :)
Har nyss putsat fönster i ett rum och sen ska tvn som står där bäras ut då den ska på tippen så är det bara golvet kvar sen är ett rum klart :) Så till veckan ska Evelinas rum tömmas och städas ur och likaså en garderob uppe!

Sovdags!

Då sover bebis för natten! Uppe helt ensam. ''bara'' babyvakten där, stor träning för mig som annars brukar ligga kvar uppe när hon somnat och titta på tv, men nu är tv:n borta där inne så nu är det inge vidare att ligga kvar. Har mycket att göra här nere, men har väldigt ont i ryggen så jag kan nästan inte sitta här vid datorn ens. Så snart blir det nog liggläge i soffan för att vila ryggen, sen får den smörjas in med ''linnex'' (typ som linnement) HUUUR SKÖNT SOM HELST!

Barnmat!

Jag och Evelina har nyss varit ute så hon fick lite frisk luft, och träning med lär och gå vagnen! Perfekt att gå ute med den ju! Så nu håller jag på att kokar potatis till stumpan och så får hon torsk med grädde och ägg!
 
Såhär gjorde jag:
Koka fisken tills den är klar, så mosar jag den i gädde, som jag hade lite fiskbuljong i, ytterst lite då det är salt iden, så hade jag i vitpeppar, citron jucie och så kokade jag ett ägg och mosade i också! Brukar göra ungefär lika fast med lax i fast då har jag broccoli istället för ägg.
 
Till Evelina blir det lätt enkelt och samma mat, då hon är väldigt kräsen när det gäller att äta. Allt går bra att äta från min tallrik, men blandar jag ihop precis lika på hennes tallrik så går det inte. Det är fisken som funkar bra hitils, då hon har då ingen brådska med att börja med ''vanlig'' mat heller, det är gröt som gäller här hemma :)

Sådär..

Känns som om det är dags att rensa bland både vänner och familj. Mest famijen  faktiskt, tråkigt att det ska behövs, men det finns personer i våran familj som fått så många chanser, man blundar bara för att det är familjen, men när det inte blir bättre och när det bli värre så är det dags att göra någonting, varför ska vi ha sånna i våran familj som gör att vi mår dåligt? Nu får det vara nog, jag tänker inte lägre sitta och låtsas som ingenting. Jag gör det bara inte.

13 Oktober -2012

Inatt har Evelina sovit fruktansvärt dåligt, vilket resulterade en väldigt lång natt när man är mer vaken än sover.. Men nu är det äntligen morgon och våra magar är fyllda med frukost, sen blir det nog lite inför flytten göra. Packa ner alla filmer, ett rum är sågott som tomt så det ska tömmas och städas ur!
 

12 Oktober -2012

Och det snöar massor! HÄRLIGA SNÖ! :) Älskar vintern :)
Imorse ringde mamma och frågade om jag kunde följa lillasyster till tandläkaren i Mora, så det är dagens planer, lite shopping med på det såklart :)
Så jag bjuder väl på en härlig bild :)

Sädat och klart!

Då har jag städat hela morgonen/förmiddagen inför att mäklaren ska komma! Så nu är vi redo :)

Spindelskräck!

Fullt upp här hemma idag! Mäklaren kommer lite senare och ska kika runt, så då vill man ju att det ska ser någorlunda ut iaf. Så källaren fick jag passa på med nu när Evelina sover ena middagsluren, men tappa lusten ganska snabbt då det kom världens största spindel.. Men bara att döda den och sen fortsätta. Usch, frågan är nu om jag kan komma ner i duschen och duscha utan att stressa ihjäl mig bara för att jag får EN spindel, eftersom det är en källaren vet man ju aldrig hur många det finns där..
Har börjat göra maten också, eftersom det är bra om det är gjort så jag slipper stöka i köket sen :)
Lillan när hon busar med sitt piano :)

11 Oktober -2012

Då var första pappren klara till vårat nya hus! Så skönt att det går framåt, verkligen! Så nu är det bara att invänta den 22 så då är huset vårat :)

Middagstips!

Idag blev det Stekt fläsk, Löksås och Potatis här hemma! Något som är en av de stora favoriterna hos mig! Och idag tog sista cola burken slut här hemma så nu är det nästan färdig drucket, kommer tillåta mig att dricka någongång ibland, men vatten är viktigast att man får i sig, och det är det som gäller när jag börjar jobba så det är det jag kommer försöka få i mig, är så fruktansvärt dålig på att dricka vatten så jag MÅSTE vekligen försöka dricka en del av det man ska iaf.

9 Oktober -2012

Inatt har lillan varit så duktig och sovit hela natten i sin säng, varje natt det händer är ett stort steg! Har varit in och handlat till resten av veckan så vi slipper det, och nu är det städning som gäller :)

9 Oktober -2012

Morgonen började med att Evelina ringde till 112 på hennes mobil, (L's gamla)
Jag har tyckt att det är pipigt nu på morgonen men trott att jag inbillat mig, men inte då, hörde det högre i köket så jag kollade på telefonen och visst där stod det emergency call.. PINSAMT, skyndade mig att lägga på så vi får väl se om det dyker upp någon här..

Det går framåt.

Har tömt byrån i hallen, jätte trasig, billig jysk byrå, så det ska kastas! Sakerna som låg i har bara flyttats med, så nu tömde jag den, kastade det som inte skulle vara kvar och det som ska sparas lades i en banan kartong, så nu är byrån redo för tippen! Och så ska vi tömma hyllan uppe i sovrummet också, då det är trasig och gammal och ful så det får följa med till tippen. Jag är trött på att flytta med massa saker som vi egentligen inte vill ha, nu är det slut på det!

Positivt!

Fick nyss ett väldigt positivt besked, gillar dagar som är fyllda med positiva saker, bara att hoppas att det håller i sig! Men det återstår att se helt enkelt!
Har nyss varit ner i källaren och hämtat alla julkartonger och ställde in där vi bestämt att vi ska ha alla kartonger så det fortfarande kan vara ordning här hemma fast vi ska flytta! Så resten som är kvar där nere är bla. trasiga saker, och saker som vi inte ska ha kvar så det ska kastas och till Erikshjälpen, sen när det är klart där inne ska jag ta tag i städning här hemma eftersom mäklaren kommer på Torsdag, och förhoppningsvis städa ute i gäststugan! Har ju faktiskt gjort en lista med vad som ska göras dom här veckorna som kommer :)

8 Oktober -2012

Dagen började halv åtta, fick smyga upp för att inte väcka Evelina, och tjugo minuter senare vaknade hon också!
Ringde ett nummer nu på morgonen som jag inte kände igen, så jag svarade och det var från ena dagiset som vi stod i kö på, vilket resulterade att vi fått en plats lagomt till jag börjar jobba :) Hur skönt som helst, plus att det är inte så långt hemifrån heller :)

Så mycket bättre

Vilket mysigt höstväder vi har! Hösten och vintern mest, hur fina årstider som helst, fast det är alla årstider, det är nog det som är av de stora fördelarna med att bo i Sverige.
Idag har jag börjat tvätta ikapp allt, men nu har jag ingenstans att hänga något så nu får det bli ett litet uppehåll tills imorgon iallafall, då börjar jag nog med gardinerna på övervåningen.
Känslan att veta att man ska flytta till något bättre är nog det bästa som finns, jag längtar så för att jag vet att det kommer att bli så mycket bättre.

7 Oktober -2012

Igår kväll blev det sent för lillan, men hon sov iallafall till åtta imorse så det får man vara nöjd över! Men inte är jag nå piggare för det heller, tror det är min tur att åka på en förkylning, känns som om det är en sån på gång. Nu på morgonen har vi målat ännu ett lager på taket i Evelinas rum, men nu HOPPAS jag att det räcker.. Och så har jag skrivit en lista vad som ska göras nu under två veckor innan vi får tillträde till huset! Så nu packar jag det allra första kartongen :)
 

Lugnet efter stormen?

Smörågs tårtan blev helt okej, inge större fel, men är lite besviken på fyllningen, skulle vilja haft någon mer neutral smak än vad vi hade, men då vet jag det till nästa gång, tror det kan ha varit fyra år sedan jag gjorde en!
Nu var det just lugnet efter stormen, ny duschad och Evelina leker med pappa i vardagsrummet, blev dock en lite tipp nyss, men det är sånt som händer! Hon får iallafall vara vaken lite längre idag då det blev sen middagslur!

Lugnet före stormen?

Smörgås tårtan som Ni ser är ju klar, Evelina har sovit ute i vagnen och har nyss ätit! Nu väntar vi bara på besöket, jag sa att dom fick komma när det passade, vi är ju ändå bara hemma hela dagen! Men nu börjar jag bli hungrig så det gör ingenting om dom kommer snart. Roar oss med ett nytt avsnitt av Revenge då eftersom det inte passar tv3 att gå som man ska ända till säsongen är slut.

Enkel smörgåstårta!

Blev en väldigt enkel smörgås tårta idag.
Fyllning blev skinkost, och mjuk hushållsost hackad skinka, och så blanda jag allt med pyttelite vatten så det skulle vara enklare att bre ut.
2 lager med den fyllningen, och då doppa jag brödskivorna i naturell mineralvatten.
 
Det här behövs :
2 fraskor
2 skinskostar (körde med fjällbrynt då den är lite lösare
2 Mjuk hushållsost
2 fpk skinka
800 g räkor
Gurka
Tomat
Svart caviar
3 stycken ägg
Isbergssallad
 
Först hacakde jag isbergssallad och hade ut på kanterna och så koka jag 3 stycken ägg och smula sönder och hade ett varv runt. Och sen syns det ju hur jag gjort :)
 
 
 

6 Oktober -2912

Grattis till mig på namnsdagen till mig! I present av Evelina fick jag sova en hel timme extra, helt underbart på Lörsdagsmorgonen :) Sen var det upp ge Evelina frukost och göra grunden till smörgåstårtan! Skulle gjort den igår, men Evelina blev så kinkig mot kvällen så fick göra det idag istället. Var in och köpte mera räkor, jag tycker det ska vara mycket räkor på en smörgåstårta, så vi får hoppas att alla räkor hinner att tina innan det är dags för dekorering! Ska försöka komma ihåg att ta en bild på den sen också innan den ska ätas upp :)

Inte som jag planerat!

Helgen hade jag bara planerat att bara vara hemma och städa ikapp och börja riktigt med packningen, men det blev visst lite andra planer! Imorgon har jag visst namnsdag, så jag slår på stort med smörgås tårta det här året, men det är bara för att jag varit sugen på det så länge :)

5 Oktober -2012

Idag är det Ett år sedan Evelina fick bada på neo för första gången! Står datum på korten som dom tog med sin kamera då!
Inatt har Evelina sovit en stund hos mig, men det var för att hon vaknade när jag var ner på toaletten, då märkte ju hon att jag var vaken, så då var det full fart upp tyckte hon. Men varje natt kan man ju inte räkna med, någongång ibland är det klart att hon kommer att få sova hos mig <3

Noll service!

 Idag så ringde jag till Worl of Shaves ang mitt ärende om bedrägeri som jag har där. Hon som jag pratade med på kundservice var den mest otrevliga människan jag pratat med och det slutade med att hon la på i örat på mig.
Jätte dåligt humör efter det kändes som om hela dagen blivit förstörd efter det, tills den gode mannen ringde ang huset här brevid, så på Torsdag ska vi skriva papper och den 22 får vi flytta in :)
Det är ju riktigt snart :) Jag ska iallafall in och titta och sen ska jag köpa färg till panelen som ska bli vit, och sen när lönen kommer bli det Borlänge och köpa massa tapeter :):) Ska bli så kul. Men eftersom det skulle hända så fort så ringde jag mäklaren så hon ska hit och titta på vårat hus på Torsdag eftermiddag!
En liten skrutt <3

4 Oktober -2012

Idag började dagen redan vid sju, vilket är väldigt tidigt i Evelinas tider, men det var ju bara att gilla läget och gå upp! Evelina är kinkig idag också, som hon varit i två veckors tid nu, och det är antagligen för att hon är sjuk fortfarande, blir hon inte bättre till veckan lär jag ringa och rådgöra med BVC!
Har planerat flytten lite idag, tömt och städat rummet innanför köket så att jag kan förvara kartongerna där! Vill inte ha kartonger ståendes i hela köket så därför är det bättre att dom ställs där inne när det fyllts upp! Tog även kort nu när det vart tomt ifall någon vill ha kort inomhus på huset!
 

En dag.

Idag har varit en gnällig dag hos Evelina då hon fortfarande är förkylda, hon är ju så himla mammig då! Och jag har försökt få ganska mycket gjort, det mesta som skulle till Erikshjälpen har iallafall kommit iväg, och så har jag skurat duschkabinen, välbehövligt kan jag lova, så ren som den är nu har den nog inte varit på, eller ja nästan ända sedan den var ny, skönt att ha det värsta klart iallafall av allting, så det är lättare att städa sen :)

3 Oktober -2012

Idag är en dag med stora händelser i vårat liv! Nu har vi så gott som köpt huset :) ÄNTLIGEN, något så roligt att se fram emot, så idag har jag varit till Erikshjälpen med massa saker, två omgångar till och med :) Nu är det kul att rensa och göra något här hemma, varit in och pantat och hämtat banankartonger också :) Evelina tycker dock inte att jag är så jätte rolig, men det måste göras och det är bättre att göra lite då och då än att göra allt sen när det är dags för flytten!

Kanske på G?

Nu om vi har tur så är det nu det kommer att hända! Får sådan lust att fixa här hemma då, men inte förrän då konstigt nog. Och det är sånna gånger det märks att jag inte trivs.
Idag efter klockan fyra ska jag packa i lite saker i bilen och barnet såklart och åka mot mamma med lite saker och imorgon när Erikshjälpen har öppet ska jag dit med det som inte vi ska ha, och just nu väntar jag på att hon på banken ska ringa mig så kanske vi får ett godkännande idag :)

2 Oktober -2012

Dagen började med ett samtal från jobbet, dom undrade exakt datum när jag skulle börja jobba och vilka tider jag ville önska, men med tanke på att jag egentligen inte har något att säga till om så spelar det ingen roll vad jag skulle säga. Men 75% är alldeles lagom att börja med iallafall, så dom ska ringa när det är bestämt vart jag ska vara någonstans!
Sen var det bara att göra oss iordning och åka mot BVC, och där visade det sig att jag tagit fel på tiden med en timme, (PINSAMT) så vi åkte och handlade innan, och sen fick skruttan sina sprutor, vilket man skulle vilja att man kunde ta åt dom.
Nu är det matlagning och massa samtal som gäller :)

1 Oktober -2012

Ny månad, ny vecka och massa nya möjliheter!
Månadens första dag har vi tillbringat i Borlänge med MASSA shopping till lillan i näste storlek, just nu har jag lite ångest, men det går nog över snart! Evelina har varit världens snällaste tjej hela dagen inte en gnälligt ljud förrän vi kom innanför dörren här hemma, bara gnäll hela tiden! Hoppas det blir bättre när pappa kommer hem från jobbet!
 

RSS 2.0