31 Augusti -2012

Idag laddar jag till IKEA, varit och handlat och fixat så det bara är att åka imorgon, så nu är det mys med resten av familjen speceillt den lilla som jag ska vara utan rekord länge! Men vet att hon kommer att ha det bättre hos mormor än att sitta och åka bil i flera timmar!
Jag kommer iallafall åka tidigt imorgon så jag måste gå upp tidigare än vad jag gjort på väldigt länge! Frukost i bilen och massa timmar i Karlstad! Kommer bli toppen och jag kommer antagligen bli urfattig resten av månaden, men det är det värt ;)

30 Augusti -2012

Evelina ligger och sover med pappa på soffan som kom hem dålig från jobbet, och jag passar på att fixar massa saker på datorn och i telefonen medans jag är lite ''ledig''
Kollar runt lite på bredband och lite tv kanaler. Bredbandsbolaget funkar ju inte alls här, krånglar ju hela tiden, är så less och ingen hjälp får man heller.. Och
när jag var hem till mamma och kopplade upp datorn på deras trådlösa bredband blev det skillnad! Funkade hur bra som helst, men jag avvaktar lite får se hur det går helt enkelt.
Så ska vi och kolla på hus imorgon, grannen ska ju flytta och där finns garage och duschen är inte i källaren, massa plus! Så vi ska dit och kolla, men vi har väl nästan redan bestämt oss, men ska in och kolla bara så att inget ser konstigt ut och så allt är som vi tror, isåfall blir det husbyte, så vi har lagt ut vårat hus på blocket får se om vi får det sålt, eller om vi måste ta in mäklare, men vi tar en sak i taget och hoppas på det bästa helt enkelt.

Om allt går som vi vill så säger bi bye bye huset!
 

Älskade barn.

Kunde aldrig föreställa mig kärleken man får till sitt barn, känner mig så enormt tacksam varje dag för Evelina, att få vara en del av hennes liv.
 
Idag har vi som sagt varit till mormor och morfar och fått lite mat i magen, mums var det! Grillat, potatis gratäng och svampsås med diverse grönsaker till! Något jag aldrig ätit där tidigare, så det var kul att få något nytt! Sagt Hejdå till Sandra som bara har imorgon hemma innan hon drar till Luleå! Men vi syns snart igen hoppas jag!

29 Augusti -2012

September närmar sig med stora steg och jag ÄLSKAR hösten, gillar alla årstider, den som gillas minst är nog sommaren.. Men den är väl skön den också!
Idag ska vi till mormor och morfar för vi är bjudna på mat med Kusin Sandra, lyx! Antagligen sista dagen vi träffar henne eftersom hon åker på Fredag morgon!


28 Augusti -2012

Fullt upp på dagens schema! Bestämde när Evelina ätit sin luch att åka in på byn och göra ett varv i butikerna, vilket reulterade en vinteroverall till Evelina, på REA, antagligen kvar sedan förra vinern, men super fin! Så jag är klart nöjd med den och hoppas vi blir lika nöjd till vintern, så nu är det mössa, vantar och andra diverse saker som behövs till vintern, och täckbyxor till mig såklart!
 

26 Augusti -2012

Helg och L ledig från jobbet vilket innebär fullt upp! Men idag har jag och Evelina en riktig innedag och kommer ikapp lite med städningen! Har lagt den på is under ett par dagar då vi haft fullt upp så idag är det städ och plock som gäller här hemma!
Och var jag och halva tjocka släkten ut och åt, vi hade fixat det som överraskning eftersom min kära kusin Sandra flyttar till Luleå till veckan, så hon hann träffa allihopa!
L och Evelina fick stanna hemma då det blev alldeles för sent för Evelina!

23 Augusti -2012

Idag var det en väldig bra dag ända tills jag hämtade posten!
Har blivit utsatt igen för att en som egentligen står mig ganska nära beställt i mitt personnummer, förra gången fick ''hen'' en chans, och fixa det och så om det inte hände igen var det lugnt! Men så idag kom brev från inkasso och det var visst jag som premunerade på nå lotter.. Bara att börja ringa, och nu ska jag vänta på att dom hör av sig igen, det här inkasso företaget var personalen mycket trevligare och mer hjälpsamma! Och så ringde jag till miljonlotteriet också det som var företaget som det handlade om. Så nu ska jag vänta på att dom återkommer till mig och sen har det gått så långt så jag MÅSTE nog polisanmäla det. Sorgligt men sant, nu har ''hen'' fått så många chanser så innan det går för långt så måste jag göra något!

11 månader

Tänk att igår blev lillan 11 månader, en månad kvar och det blir ett års kalas! Helt sjuk hur fort tiden går! Njuter av varje minut med henne, det är så kul och spännande att följa utvecklingen och att få se vilken människa hon är/ska bli!
Just nu ligger hon och sover i vagnen, vaggade den tills hon somnat och sen plockade jag ur ''gamla'' bilen, så nu ska den bara dammsugas och tvättas sen är den klar att lägga ut på annons! Men med en liten krabat här hemma tar allt sin lilla tid!
Förra veckan undersöker Evelina sin nya ryggäck, och hon tyckte att den fick godkänt!

22 Augusti -2012

Igår fick jag se till min stora överraskning att IKEA katalogen låg i postlådan, och inte blev jag speciella ledsen över det, planera till mitt kommande besök såklart! Hittade hur mycket som helst som jag vill handla, och risken finns att hittar jag alldeles för mycket så kommer jag bli alldeles för snål när vi kommer dit, för det är faktiskt saker som vi behöver och inte massa onödigt skit!
Hittade iallafall en sängram som vi skulle behövt!
Hur smidigt som helst med lådor under, det skulle vi verkligen behöva! Den kommer förhoppningsvis hamna på köplistan, ska försöka göra mig av med sängramen vi har under veckan så återstår det att se helt enkelt!

20 Augusti -2012

Då var det Måndag åter igen, ny vecka och nya möjligheter! Imorse sov Evelina igenom L's väckarklocka, men ville komma till mig lite senare och så sov vi till halv nio! Det var välbehövligt!
Idag blir det nog inte speciellt mycket gjort, ska försöka komma ut på en promenad och komma igång med det, både för min och Evelinas skull! Men innan det blir det åka in och handla!
 

19 Augusti -2012

Då var det helg, och fullt upp som vanligt! Igår blev det folkrace tillslut, fast vi inte skulle med egentligen! Men vi trotsade vädret och följde med ändå!
Evelina är så snäll när hon är med någonstans, så då är det bara kul att ha henne med också!
Idag blir det nog att städa ikapp lite inne här hemma och plocka och städa ur den gamla bilen som ska säljas, så får vi tvätta den i veckan innan vi lägger ut den för annons!

Lite bilder.

ÄNTLIGEN har jag tömt kameran! Har dock varit dålig på att ta kort ett tag nu, väldigt synd, måste ju passa på att ta massa kort på Evelina
Full fart i gå stolen!

17 Augusti -2012

Då var det ÄNTLIGEN Fredag vilket betyder att L slutar jobbet klockan ett och sen är han hemma HELA helgen, vilket både jag och Evelina tycker om :)
Igår kväll var vi iväg och köpte en ny bil! Blev en diesel den här gången då jag åker så pass mycket bil att jag tjänar på att ha en diesel, en Passat, vilket betyder en större bil, så banrvagn får plats utan problem och att Evelinas stol kan sitta bättre i bilen också!
Men såklart måste ju L ha den idag så jag får väl ha kvar den ''skruttiga gamla'' Audin jag då ;)

15 Augusti -2012

Och helt plötsligt blev det jätte varmt! Var bara 12 grader imorse och nu är det 24 grader ute! Var upp på Evelinas rum en vända och börja slipa lite vid fönstren, och sagt och gjort, det stora ska det slipas på lite till är det meningen!
Och sen så får vi se hur dagen blir, inte planerat något förutom att städa och plocka lite här hemma, men det hör ju till varje dag!
Evelina har även fått sig ett bad nu på morgonen, och hon tycker det är så kul :)
Dock en gammal bild, men lika fin och och ännu gladare idag :)

14 Augusti -2012

3:dje försöket!
Det här förbannade internetet krånglar som vanligt, inget att göra, får tydligen skylla mig själv att jag bor där jag bor fast det har funkat felfritt fram till ett halv år sedan, och så helt plötsligt krånglar det och inte finns någon mottagning, BREDBANDSBOLAGET säger jag bara...

13 Augisti -2012

Idag lägger vi hushållssysslorna åt sidan och åker och umågs med kusin + barn, jätte längesedan vi träffades nu så det ska bli riktigt kul!
Har även pratat med försäkringskassan nu på morgonen och fixat så nu är det mesta klart inför hösten, ska ringa till jobbet också och få lite information därifrån!
På nätterna har det börjat märkas på Evelina att hon drömmer väldigt mycket, gör mycket ljud och blir ledsen i sömnen, men hon kommer väl att komma in i det så småningom!

12 Augusti -2012

Här har interneter krånglat HELA helgen, inte förrän nu vi fått igång på det, så att det funkar iallafall!
Men nu funkar det iallafall!
Men egentligen finns det inte så mycket att skriva för det har inte hänt speciellt mycket!

10 Augusti -2012

Härliga sol! Synd att jag har så mycket på inne så jag inte hinner njuta av den!
Igår när jag hämtade Evelina blev hon mammig, saknat mamma ju, och jag har ju såklart saknat henne, men samtidigt känner jag att det är behövligt ibland och vara ifrån varann!
Idag står städning på schemat till L slutar jobbet och sen blir det shopping, kan inte långre hålla mig! Måste ha sängkläder till Evelina, och lite mer så nu måste vi åka!

Ensam hemma.

Har glömt bort hur skönt det är att vara ensam hemma! Händer ju nästan aldrig sedan Evelina föddes, och då kanske man tar mer vara på det också?
Hur som helst så är Evelina hos sin mormor nu, hon blev helt överlycklig när vi kom dit, sträckte armarna mot mormor på en gång så då känns det ju lite bättre att åka därifrån också.
3:dje maskinen igång för dagen också, soff överdragen hänger nu ute på tork! Vardagsrummet är klart och nu ska köket påbörjas och när det är klart så får vi se om det blir källaren eller Evelinas blivande rum!

9 Augusti -2012

Idag blir det Evelina ledigt en stund! Ska passa på att storstäda vardagsrummet och försöka hinna tvätta massor medans hon inte är hemma! Har redan slängt i vissa delar av sofföverdragen i tvättmaskinen! Och eftersom det är fint väder ute hinner dom torka idag också, passar perfekt!
 
Har så mycket jag vill hinna med, men kan ju alltid börja någonstans och så får vi se hur långt jag hinner, FÖRHOPPNINGSVIS kan jag hålla mig ifrån datorn!

Rutiner!

Efter 10 månader hemma och en semester så är det dags att komma i lite rutiner här hemma! En storhandling, och sedan veckohandlingar! Det ända här hemma som har rutiner är Evelinas mattider, och det är väl det som är viktigast också!
Men inte åka och handla varje dag så man kan komma ut på lite mer promenader! Allt som har med vardagen och hemmet att göra ska ha rutiner!
Bara att börja någonstans va?

8 Augusti -2012

Skrev alldels nyss ett inlägg, men när jag tröck på publicera så var jag tvungen att logga in helt plötsligt?!
Natten har Evelina tillbringat i sin säng, och låg hos mig kanske en halv timme innan hon tyckte det var dags att vakna!
Morgonen har hon tillbringat att resa sig upp och kommit på att det är jätte kul! Det är så kul att se hennes utveckling, för åldersmässigt så är hon 10½ månad, men utvecklingsmässigt så är hon bara 8 månader! Så utvecklingen går över förväntan enligt BVC!

7 Augusti -2012

Idag planerar jag inköpslistan till IKEA turen som vi ÄNTLIGEN satt ett datum på! 1 September drar vi, jag, Syrran och en av mina Kusiner och Evelina får stanna hemma! Jag känner att jag behöver en heldag utan henne, till mig själv, och för henne är det ju inte roligt att sitta och åka ca.20 mil fram och tillbaka då är det bättre att hon stannar hemma helt enkelt, hon får vara med mormor!
Idag blir det inte mycket gjort här hemma, funderar på om jag måste sova en stund med Evelina är jätte trött, har startat en tvättmaskin iallafall och vikt lite sängkläder och så skulle det behövts plockats ihop också, men vi satsar nog på en sov tur istället.

Kvällsturen.

Då sitter jag här nere i min ensamhet, Evelina sover sen några timmar tillbaka och L ligger uppe och tittar på tv och jag blev sugen på en kvällsmacka!
Dagens BVC besök resulterade en bebis på 6740 g och 67,5 cm lång! Stor tjej ju! Hon följer sina små kurvor så fint så!
Sen blev det ett besök hos min mormor och blev så nöjd så, Evelina körde nog helt slut på henne! Just nu är det full fart från morgon till kväll, ingen ro här inte, och det är bara början antar jag! Hon har blivit jätte duktig på att resa sig också, det står nog inte på förrän hon gör det överallt mot allt heller!

6 Augusti -2012

Idag vaknade jag före Evelina, som sov ända till nio! Vilket lyx! Vi har nyss ätit frukost och nu ska vi göra oss iordning för ett BVC besök! Det ska bli spännande och se hur stor Evelina har blivit faktiskt har ju inte varit dit på evigheter, så det är väl på tiden, hoppas dock inte på för mycket, efter massa förkylningar och mindre matlust!

5 Augusti -2012

Oops, blev visst en liten blogg paus där.
I Torsdags bestämde jag mig och jag och Evelina skull följa med L till Höljes, Folkrace festival där, och vi hade bestämt oss för att stanna hemma från början, men man ändrar sig snabbt, så vi bokade hotell för en natt 5 mil därifrån för att slippa åka mellan så långt med Evelina! Är så sjukt stolt över henne, för hon har sköt sig galant! Nästan inge gnäll, inge mer än nödvändigt iallafall!
Imorgon börjar L jobba dessutom, blandade känslor där, men samtidigt skönt att komma in i vardagen igen!

Ingen energi

Dagens mamma = jätte trött! Ingen energi alls, skulle gå ut på en promenad trots ingen lust, men efter en bit så kände jag att det inte var någon ide, annars brukar det vara skönt när man väl kommer ut, men ny energi imorgon hoppas vi på! Då blir det nya tag!

1 Augusti -2012

Då var det åter en ny månad! En sovmorgon till halv nio efter en kinkig natt och en snorig unge igen! Usch, denna förkylning, läste någonstans att dom brukar vara sjuk 8 gånger första året!

RSS 2.0