29 Februari -2012

Passar på att skriva några rader innan vi börjar dagen här hemma!
Idag ska jag vara barnfri i några timmar, min mamma vill ju så gärna ha Evelina så nu tror jag att jag är redo att lämna iväg henne i några timmar, ska passa på att panta så att jag blir av med dom där jäkla flaskorna, ska äta på den nya Thai resturangen med Kusin, och besiktiga bilen, ja massa saker som är enklast att göra när man inte har ett barn helt enkelt!
Just nu ligger Evelina hur nöjd som helst här brevid mig och bara väntar på att jag ska byta blöja och klä på henne!

28 Februari -2012

En härlig dag, men underbart väder, promenad med min mamma, lite handling på det och såklart lite städning på det också! Så som den här som den här dagen har varit skulle gärna varje dag få vara!
Evelina har varit på sitt bästa humör nästan hela dagen, börjar krångla lite nu, men ligger hos pappa och myser just nu!

:)

En hel dag på äventyr! Först besök hos kusinen och mina 2 kusinbarn i några timmar, sen fika med nästa kusin och så har vi ju storhandlat också :)
Nu är vi hemma och har städat lite också, rummet vid kattlådan, hallen uppe, trappen och hallen nere, nu jäklar ligger vi i :)

Reprisen!

Då har vi ätit mat, gjort matlådor, och så får det vara bra för idag! Älsklingen gick ut i garaget en vända, och jag och Evelina ligger och pratar med varann i soffan! Just nu ligger hon brevid mig och suger på sin hand, nappen duger inte alltid, då är det handen som gäller, ingen tumme än, men det kommer väl det också!
Men nu ska vi titta på reprisen av Familjen Annorlunda på 4:an! Verkar så mysigt med en sotr familj :)

Helt otippat!!

Så började jag städa! Helt utan planering! Det är ju så skönt när det är rent och fint, man känner sig mycket bättre när det inte är saker överallt! Så just nu är rumsbordet rent, brukar tyvärr inte vara speciellt länge.. tyvärr!
Men just nu så njuter vi av det, tänt lite doft ljus så snart känner vi doften av vanlij, men snart ska jag börja med maten, Kyckling och Hasselbakspotatis, och så tänkte jag koka lite potatis och göra smakis till Evelina, läste någonstans att man ska prova samma ganska länge så att dom vänjer sig vid smaken, så då blandar jag lite potatis med lite ersättning, och smör, så får vi prova i några dagar och hoppas att hon vänjer sig vid det till slut! Det är ju ingen brådska!

26 Februari -2012

Idag är allt mycket bättre efter lite sömn! Har varit och handlat med lillan lite smått som fattades till maten idag! Tagit in lite pellets lättast om man är 2, en ute och skickar genom fönstret till den som står i källaren och så nu har Evelina fått smaka lite puré, och det var inget för henne, får gå väldigt sakta fram där om det ska gå!

Lite ångest nu istället..

Med tanke på mitt förra inlägg, nu sover våran lilla prinsessa, ska snart förflytta oss till sängen, och Älsklingen har kommit in och min bil är klar!
Älskar tystnaden på kvällen eller på dagarna när Evelina sover! Och jag är så grymt tacksam att L är så snäll och fixar min bil! Men förhoppningsvis så känns allt bättre imorgon efter lite sömn och lite piggare ögon!

Åh!!!

Den här dagen blir nog bara värre och värre. Less på alla här hemma! Tycker det är så jobbigt att inte kunna ta sig någonstans! Sitta här hemma med en unge som bara gnäller, en sambo som bara dricker kaffe istället för att fixa min bil, en katt som bara piper och båda katterna som bara är ivägen helt enkelt! Ett huvud som dunkar, en mage som inte vill något alls, först ont i magen för att jag inte hade ätit och nu har jag ont i magen för att jag har ätit..

Nu fick ni tyvärr bara ett gnäll inlägg, men visste inte vart jag skulle vända mig. Nu måste jag ta tag i min gnälliga dotter så hon blir nöjd iallafall! Eftersom om man har en nöjd bebis har man ju en nöjd mamma också!

Skillnaden.

Den lilla bodyn hade hon när vi åkte hem på permis från Falun, och den ''stora'' är storlek 56 som hon har nu! Det är ju lite skilland på bebis :)

Vilken underbar tid!

Vårat lilla hjärta är ju nu 5 månader, har precis växt i storlek 56, så igår började jag packa i lite kläder som är för små! Hon växer ju så fort, vårat lilla hjärta börjar nu bli en stor tjej, hennes minsta kläder hade hon när vi åkte hem, vilket är mindre än storlek 40 och nu 56, vilken skilland!

25 Februari -2012

Då var det äntligen helg! Älskar helgerna fast jag är hemma hela veckorna, men helgerna och vakna tillsammans hela familjen det är helg mys det! Har nyss städat ur kylskåpet så nu är det rengjort och nästan tomt! Men till veckan ska jag handla, ska försöka göra en matsedel också, har kommit ur det där alldeles för mycket sen jag slutade jobba!
Annars hade jag tänkt att ha en hemma dag idag, plocka, rensa och städa, men vi får väl se hur långt det går, städa överallt skulle behöva göras, men eftersom L är i garaget hela dagen och byter delar på min bil så är jag ensam med lilla E och henne får jag väl inte göra allt för mycket för försår jag!
Så åter igen så blir det väl en mysdag med lilla hjärtat, ska försöka ta occ ut också eftersom det är stålande väder :)

24 Februari -2012

Lönings dag för många, men inte för mig, inte är jag ledsen för det! Nu ska vi ha våran mysmorgon snart, sen är det tänkt att vi ska åka och handla, tanka osv för när L slutar jobbet så ska vi vara klara så att det bara är att åka! Vi ska till Borlänge idag ska köpa lite saker till min bil eftersom den ska besiktigas på Onsdag, sen är det tänkt att vi ska in på barnenshus och Dollar store också, om jag får som jag vill iallafall :) Men det vet man aldrig!
Inatt har Evelina sovit bra, var vakna imorse och åt lite när L åkte till jobbet sen fick jag sova en liten stund iallafall!

En funderan som aldrig kommer att försvinna.

När man skaffar första barnet så blir alla i ens omgivning förvånad, sen hinner man knappt komma hem från sjukhuset förrän alla börjar tjata om bebis nr.2
Ett stort dilemma för mig, för att det finns ju alltid två sidor om allt.
Ena sidan säger massor med barn, kul men 3 stycken kanske!
Andra sidan är fylld med lite skräck, efter som Evelina är född 11 veckor för tidigt och vi var på sjukhus i 6 veckor så har ju jag större risk med ändå mindre risk än förra gången, och att vara på sjukhus en längre tid när vi har Evelina är inte speciellt lockande. Det skräcken kommer alltid finnas där, den stora frågan är när och OM jag kommer komma över den?

Vårat lilla charmtroll :)

Största nackdelen med att..

.. Evelina får sove själv är nog att hon bara sover korta stunder! Jag skulle tycka att det var bättre att hon sov längre stund och inte lika många gånger! Men den dagen kommer väl den också!

Always and forever.

Då sover Evelina alldeles ensam, så skönt att vänja av henne mig! Hon sover ju hos mig hela nätterna och på dagarna för det mesta också! Men på dagarna har jag börjat med att hon måste vänja sig att inte alltid ligga hos mig! Så på dagarna försöker jag att hon ska sova själv! Och så när vi sover uppe (som vi ska göra hela tiden snart) så får hon ligga i spjälsängen när hon är trött på kvällen! Det är inte alltid hon är spelciellt trött och då somnar hon hos mig fortare iallafall!

23 Februari -2012

Och stålande väder ute idag, ska försöka ta oss ut på en promenad, men först ska vi åka och handla!
Evelina är påklädd och klar, trött och vill sova så det blir perfekt att åka!

Finaste Evelina i sin finaste body som mamma valt :)

22 Februari -2012

En orolig mamma här hemma idag! Evelina sover så förbaskat mycket så jag börjar bli orolig om det där förbasakde blodvärdet.. IGEN.. Men som vanligt skulle jag kunna tro att jag bara inbillar mig, hon är inte blek eller något och hon orkar äta och hon är vaken också, och jag antar att det går upp och ner med det där.
Annars har Evelina fått för sig att sluta sova hela nätterna, hon vaknade en gång inatt/imorse och jag är faktiskt piggare än vad jag varit sedan hon började sova hela nätterna, konstigt nog.. Men nu är man ju van att inte sova hela nätterna så det tar väl ett tag innan man vänjer sig!

21 Februari -2012

Idag blir våran lilla prinsessa 5 månader! Kan inte fatta att för 5 månader då låg jag på BB ovetandes om vad som skulle komma till kvällen. Jag kan inte heller fatta att tiden har gått så fort, minns tiden som om det var igår när vi var i Falun, det är NÄSTAN så att man längtar tillbaka, när allt bara handlade om oss och Evelina inget annat tjafs helt enkelt!
Men här är vi och våran lilla prinsessa fyller 5 månader idag och det firar vi med förlädrargrupp och klänning i storlek 56 :)

Tänkt att det är 5 månader sedan hon var såhär liten! Och fick ha den här jobbiga saken på nästan! Det tog inte alls lång tid innan hon lärde sig att hon kunde flytta den från näsan heller, våran lilla skitunge :)

Så älskad och vet inget om det.

Tänkt att från och med man får reda på att man är gravid, att det växer en egen liten människa inom sig, från och med den dagen har man en sån enorm kärlek, en kärlek som växer för varje dag som går.
Innan Evelina kom till världen så visste jag inte ens att den sortens kärlek fanns, att man kunde älska någon så mycket.
Och att en sån liten människa kan bli älskad av så många.
Just nu känns det bara som att alla slåss eller tävlar om vem som älskar henne mest, vem som hinner träffa henne mest.
Vissa dagar är våra anhöriga bara allmänt jobbiga.
Det är sån tur för Evelina att hon inte känner till den här lilla ''tävlingen'' eller vad man ska säga pågår, och jag hoppas att det kommer lugna ner sig så småningom.
Det är så synd att det är sån ålderskillnad mellan mig och mina syskon för om det var lite tätare så kanske någon av dom skulle skaffa barn snart så att vi kunde få lite lugn och ro. Men å andra sidan är det ju dumt att gå och längta efter något som inte kommer att hända.
Bara njuta av situationen för Evelinas skull helt enkelt :)

Avklarat :)

Då har vi varit på BVC och lillan väger nu 4310 g och är 56 cm lång! Stor tjej nu :)

BVC dags!

Snart är det dags för Lillan att äta igen, sen ska vi göra oss iordning och åka och handla sen är det BVC dags! Ska få 2:a omgången av vaccin och så ska vi såklart vägas också, vi ska träffa läkaren för första gången, bättre sent än aldrig..
Tycker det är väldigt längesedan vi kollade vikten, nästan 1 månad sen.. Det gillar jag inte..

20 Februari -2012

Är så stolt över Evelina när hon sover så bra på nätterna, har ju till och med flyttat upp då vi sover längre än pappan, eller det var meningen iallafall, men han verkar fått magsjuka så då håller vi oss nere igen så Evelina håller sig en bit ifrån magsjukan! Så nu har handspriten åkt fram igen så nu är det bara att hålla tummarna!


19 Februari -2012

Idag känns det som om jag skule druckit en hela igår, Evelina har sovit 9 timmar i sträck! Vilken chock, och jag hoppas att det håller i sig, inte alltid lika länge, men nästan och kanske inte varje natt, men för det mesta! Men det återstår att se ;)

Även denna dag!

Då var även denna dag snart slut! Önskar att varje helg kunde vara såhär! Mysdag hemma hela dagen med lilla familjen, har städat, lagat mat, bakat! Bakade den där kakan jag pratade om, så imorgon när den är klar MÅSTE jag ju bara ta kort och lägga ut recept :)
Nu ska vi gå upp och lägga oss och titta på tv så Evelina får sprattla av sig lite i sängen innan det är dags för sängen!

18 Februari -2012

Äntligen en härlig helgdag! Älsklingen är hemma, båda vakna i sovrummet! Lööv helger när vi har tid att bara vara, händer inte allt för ofta! Och en liten skit emellan oss som är så morgon glad! Vaknade och så var vi in och handlade en snabbis, sen hem och göra massa nytta, maten i ugnen och så ska det bakas senare, hittat ett recept som låter super gott :)
Det blir fläskfilé till middag idag!
Annars blir det nog en typiskt hemma dag idag med massa bra att göra saker, har plockat i köket, städat inne på toaletten, ja sånt som är vanligt helt enkelt!
Idag när vi var och handlade så såg vi en nyfödd liten bebis, och det är första gången sedan Evelina föddes hon var en ''stor'' bebis :)

Våran lilla tjej <3


Helt vanlig dag fast det är fredag..

Idag har vi gjort lite nytta iallafall! Inte alltid man hinner göra det som är planerat eftersom det är den lilla här hemma som bestämmer ett tag till! Men idag har vi städat i sovrummet, varit till tippen med lite skräp, varit ut på en promenad och så nu har jag lagat maten och även ätit!
Har blivit så dålig på att äta grönsaker, när jag var gravid så försökte jag verkligen att få in det mer i maten, äter ju sallad och så, men kokta grönsaker är sämre och så när Evelina kom ut så har det nästan inte blivit nå grönsaker alls, men det ska det ändras på nu, när Evelina ska börja äta mera vanlig mat så vill jag ju att hon ska äta grönsaker så det samma gäller väl för mig också, vilken förebild skulle jag annars vara?
Så idag var det Broccoli och Brysselkål som gällde, slutade med att jag åt bara grönsaker, kött och sås, gott är det ju så jag vet inte riktigt varför jag inte gör det så ofta?

17 Februari - 2012 (7 år sedan)

Idag är det en sån där dag när vi är oerhört tacksamma att vi är här idag, och för vad vi har i våra liv.
Idag är det 7 år sedan vi var i en bilolycka.
Det var på kvällen, jätte kallt, och jätte halt ute, vi hade blivit hämtade på byn av ''Husse'' (mammas man) så åkte vi hem, och vi åkte över en viadukt där det var jätte halt, så kom vi hem, kom på att vi hade glömt köpa bröd till mamma och vi visste att hon inte skulle bli speciellt glad om vi kom in utan det, så vi bestämde oss för att åka ner igen, satt oss i bilen och så åkte vi när vi närmade oss viadukten saktade vi in ännu mer, men det kom en bil från andra hållet som inte åkte lika sakta som oss, och vi såg ganska snabbt att det skulle aldrig att gå.
Husse sa: Nu smäller det..
Sen kommer jag nästan inte ihåg någonting, har lite små luckor.
Men vi krockade med en turist från Norge som hade sämre däck än sommardäck.
Jag flög fram i rutan och sedan ner i växelspaken, Lollo flög i baksätet, och Husse slog i knäna under ratten och tänderna i ratten.

Idag är jag väldigt tacksam att jag inte kommer ihåg någonting, men den dagen förädrade verkligen våra liv. Det jag känner för hon som körde den andra bilen.

Jag fick iallafall åka prio ett till Mora, då dom misstänkte att jag hade någon allvarlig huvudskada. Men det visade sig att jag ''bara'' sår i pannan och och allvarlig hjärnskakning. Läkarna fick sy 24 stygn i pannan på mig, och efteråt för att ta ur glas så har jag nu 25 stygn i pannan.
Lollo brötbäckenbenet och har fortfarande väldigt stora problem med det, finns inget att göra åt.
Husse fick sluta med lite intressen för att knäna inte är som dom ska, och så blev det ett långt arbete med hans tänder.

Det jag känner för den andra föraren, det var hon som var på semester med jätte dåliga däck, höll inte hastigheten efter väder så hon kom över på fel sida. Idag finns det nog ingen människa som jag tycker så illa om som henne.
Vi var på sjukhus i några dagar, Lollo var där i några veckor och hon kollade inte alls hur det gick för oss. Även om det var en olycka, så kollar man väl hur det gått för dom man körde in i?
Dom var också på sjukhus ganska länge efter det, det var hon och 2 barn i bilen, och ändå kollade hon inte med oss??
Hade hon gjort det någongång under tiden så hade jag antagligen känt annorlunda för henne idag.

Men jag är så sjukt tacksam att vi sitter här allihopa idag!

16 Februari -2012

Ligger lite lågt med datorn och bloggandet just nu, försöker få ihop vardagen med bebis, städning, tvätt och disk!
Idag har Evelina legat nöjd i sitt babygym, och nu ligger hon och sover i vaggan så fint, så diskmaskinen är startad och tvättmaskinen är snart klar, tvättar massor av Evelinas kläder, vissa ska läggas undan och vissa kan användas ett tag till! Det är ju så svårt när storlekarna är olika stora..
Hittade även ett recept som jag tänkte baka till helgen, men det hinner ändras fortfarande :)

14 Februari -2012

Har varit lite lågt med bloggandet då Evelina har sin mammiga period igen! Men vad gör man inte för sin älskade :)
Idag är det alla <3-dag också. Vi brukar inte ''fira'' den speciellt mycket, vi älskar ju varann varenda dag och uppskattar varann alla andra dagar också! Vi brukar umgås bara vi iallafall, äta gott, men köpa något till varann kan man ju göra vilken annan dag som helst och inte bara den här dagen!
Den här veckan har vi en ''hemma'' vecka, vill bara vara hemma, inte åka någonstans! Så jag handlade i Söndags så att vi klarar oss tills på Fredag så planen är att inte heller åka någonstans.

Förlossningsberättelse Del 2

Tisdagen:
Var ungefär samma som Måndagen, fast vi beslutade då att Lollo skulle ta ledigt från jobbet Torsdag, Fredag och komma till Falun på Onsdagen efter jobbet eftersom det bara var en dagsfråga innan bebisen skulle komma!
Onsdagen:
Började likadant som alla andra dagar, nu har man ju liksom fått in rutiner på det hela.
På kvällen så kom personalen in som jobbade då och frågade hur jag mådde och så, och jag som har så svårt att känna efter hur jag mår, lyckades väl tycka att jag hade ont i huvudet så jag fick alvedon, och så frågade hon om jag var mer svullen än vad jag brukar och det kunde vi väl konstatera att jag var, så började vi lyssna på bebisens hjärta, och då kommer Lollo också, så började hjärtat gå upp och ner, vi trodde att vi bara tappat bort det så vi plingade på personalen och det visade sig att hjärt ljudet gick upp och ner och försvann, så hon bestämde sig då för att kontakta jourläkaren.
Och det var väl då det hela började. Läkaren beslutade då att för min och bebisens skull så skulle det bli kejsarsnitt på kvällen.
Dom började förbeberda oss på engång, vi fick även träffa narkosläkaren, jag kommer faktiskt inte ihåg speciellt mycket. Men vi fick iallafall vänta på ett annat snitt som var före och sen fick vi åka upp, träffade barnteamet från 33:an och alla andra som jobbade där inne, kommer faktiskt inte ihåg någon personal från den kvällen..
Dom började förbereda mig och påbörjade ryggmärgsbedövnigen, vilket är det värsta jag någonsin gjort, både bedövningen och snittet. Inget jag skulle välja att göra igen.
Till slut kom vi igång ialla fall och bebisen såg ljuset första gången 21,53 och barnteamet påbörjade sitt arbete med att stabilisera bebisen och jag visste fortfarande inte vad det var för kön, det är pappan som ska kolla det, ingen annan avslöjade. Så Lollo gick dit och kikade och kom och sa att det var en flicka! Och så kom dom och visade henne innan hon och Lollo fick åka ner till 33:an. Själv fick jag bli kvar ett tag till och sen åka upp mot uppvaket till jag kunde röra på benen. Så mot 01 tiden så lyckades jag röra på benen så personalen ringde då till BB så personalen därifrån skulle komma och hämta mig, jag då i tro om att jag skulle få åka ner till BB, men det visade sig att jag fick åka ner till 33:an och kolla hur det gick! Och där nere fick jag lite information av Lollo och så skulle jag dessutom få hålla henne! Vårat lilla mirakel.
Tisdagen:
Var ungefär samma som Måndagen, fast vi beslutade då att Lollo skulle ta ledigt från jobbet Torsdag, Fredag och komma till Falun på Onsdagen efter jobbet eftersom det bara var en dagsfråga innan bebisen skulle komma!
Onsdagen:
Började likadant som alla andra dagar, nu har man ju liksom fått in rutiner på det hela.
På kvällen så kom personalen in som jobbade då och frågade hur jag mådde och så, och jag som har så svårt att känna efter hur jag mår, lyckades väl tycka att jag hade ont i huvudet så jag fick alvedon, och så frågade hon om jag var mer svullen än vad jag brukar och det kunde vi väl konstatera att jag var, så började vi lyssna på bebisens hjärta, och då kommer Lollo också, så började hjärtat gå upp och ner, vi trodde att vi bara tappat bort det så vi plingade på personalen och det visade sig att hjärt ljudet gick upp och ner och försvann, så hon bestämde sig då för att kontakta jourläkaren.
Och det var väl då det hela började.
Läkaren beslutade då att för min och bebisens skull så skulle det bli kejsarsnitt på kvällen.
Dom började förbeberda oss på engång, vi fick även träffa narkosläkaren, jag kommer faktiskt inte ihåg speciellt mycket. Men vi fick iallafall vänta på ett annat snitt som var före och sen fick vi åka upp, träffade barnteamet från 33:an och alla andra som jobbade där inne, kommer faktiskt inte ihåg någon personal från den kvällen..
Dom började förbereda mig och påbörjade ryggmärgsbedövnigen, vilket är det värsta jag någonsin gjort, både bedövningen och snittet. Inget jag skulle välja att göra igen.
Till slut kom vi igång ialla fall och bebisen såg ljuset första gången 21,53 och barnteamet påbörjade sitt arbete med att stabilisera bebisen och jag visste fortfarande inte vad det var för kön, det är pappan som ska kolla det, ingen annan avslöjade.
Så Lollo gick dit och kikade och kom och sa att det var en flicka!
Och så kom dom och visade henne innan hon och Lollo fick åka ner till 33:an.
Själv fick jag bli kvar ett tag till och sen åka upp mot uppvaket till jag kunde röra på benen. Så mot 01 tiden så lyckades jag röra på benen så personalen ringde då till BB så personalen därifrån skulle komma och hämta mig, jag då i tro om att jag skulle få åka ner till BB, men det visade sig att jag fick åka ner till 33:an och kolla hur det gick! Och där nere fick jag lite information av Lollo och så skulle jag dessutom få hålla henne!
Vårat lilla mirakel.

Då var det klart!

Då var husvisningen klar, och vi visste ju redan att vi var intresserade, och mäklaren var jätte gullig! Hon skulle ringa runt till oss alla i veckan och då skulle hon ta reda på vad det skulle kosta att besiktiga huset, för det vill vi då göra iallafall!
Så nu är maten gjord, och äten och så nu ska vi titta på film!

12 Februari -2012

Idag är en sån där dag när det är fantastiskt väder ute! Evelina har sin första namnsdag idag också :) Så mamma med familj kommer hit på fika lite senare, men innan ska vi på husvisning! Vårat hus ligger alldeles fel för ett litet barn, en grusväg alldeles utanför dörren nästan, och en å på baksidan, och sen är det för litet, det går bra nu när man ''bara'' är 3 i familjen, men vi har ju ändå planer på att skaffa syskon till skruttan så då behövs det ett större hus. Dit vi ska och titta har vi hyrt innan vi köpte det här huset, finns stora garage till L, och så ganska stora rum, två toaletter och störta för delen är ju givetvis att duschen inte är i källaren :)
Finns lite som måste göras, men jag ÄLSKAR att fixa inomhus, få det som man vill ha det, har redan börjat planera i huvudet :)
Och så är huset fruktansvärt fult på utsidan så det måste sökas bygglov så vi kan måla om det också!

11 Februari -2012

Blev visst ett litet blogg uppbehåll! Men nu är jag tillbaka!
Psyket är inte det bästa som det känns, väldigt mycket tankar kring väldigt stora saker som kan förändra väldigt mycket.
Men att kämpa för något som man kämpar ensam för är väldigt svårt och jag vet inte riktigt hur jag ska göra med allt.
Igår bokade jag även kyrkan för dopet så nu är det klart, bara att planera nu, vilket jag älskar :)

8 Februari -2012

Hur mycket förtjänar man egentligen?
Jag ställer alltid upp till 100 % och ändå när det gått till räckligt lång tid så blir jag huggen i ryggen och faller ner till botten igen, och förtroendet för er blir INGET, sen arbetar vi upp det igen.. Det är väl så det har varit hela mitt liv med dig? Att gång på gång bli sviken och så klättrar man upp igen och så samma visa igen, och det spelar ingen roll vad du gör så förlåter jag alltid, dum som jag är! När ska det vara nog? Ska det alltid vara såhär? Är det verkligen värt att förlora kontakten med mig? För fortsätter det såhär så kommer det att bli så, det kommer att komma till en gräns när jag inte orkar nå mer!!
Att du verkligen vill göra såhär mot mig, våran relation har alltid varit speciell, men jag trodde (dom som jag är igen) att den var bättre, att ni var bättre än så. Men det verkar bara att gå ut för och det är inget som jag vill vara en del i, varken jag eller min familj!

Förlossningsberättelse Del 1

Allt började på Fredagen den 16 September, hade vi ett vanligt rutin besök hos barnmorskan, hade tid klockan 14 för att Lollo skulle kunna följa med.
Vi kom dit, tog blodsocker och blodvädre och jag berättade att jag mått ganska dåligt under dom 2 senaste veckorna så Karin (våran barnmorska) tyckte att jag skulle lämna ett urinprov också!
Lämnade det och vi gick in på hennes rum och hon kommer efter och berättade att det inte alls såg speciellt bra ut, kollade även blodtrycket vilket också var högre än vad det brukar, hon beslutade att vi skulle ringa in till Falun, men innan fick vi lyssna på bebisens hjärtljud och det lät bra iallafall!
Karin ringde och det beslutades att vi skulle åka in! Karin sa att vi skulle åka hem och packa en väska för att vi skulle inte ränka med att komma hem samma dag.
Vi åkte ner på byn, tankade och handlade med lite saker, sen åkte vi hem och packade i all panik och tro om att vi skulle komma hem dagen efter.
När vi kom till Falun skulle vi upp till Förlossningen så vi gick raka spåret dit och dom var jätte trevliga och tog emot oss på en gång, fick ett rum, och så skulle jag lämna urinprov igen för att se om äggvitan fortfarande var hög, kollade även blodtrycket igen. Efter ett tag fick vi provsvaren och det såg inte speciellt bra ut, så därför skulle vi få ta om allt igen efter några timmar.
Så vid 22-23 tiden var det dags igen och lämna prover, väntade på svaren och fortfarande ingen förbättring, då beslutades det att jag skulle på kortison spruta för att skynda på utvecklingen på bebisens lungor. Efter jag fått den sprutan så kom det en sköterska och hämtade mig och vi fick åka ner till förlossningen, fick ett rum och Lollo fick också sova kvar!
Sköterskan som hämtade oss gav oss ett litet hopp om att vi skulle få åka hem dagen efter..
Lördag:
På morgonen efter kommer 2 stycken sköterskor in och lämnade en stor mugg som jag skulle kissa i under ett dygn så att dom kunde mäta äggvitan/dygn, och då förstod vi att vi inte heller skulle få komma hem, fick även då reda på att jag skulle få en till kortison spruta, man ska tydligen få 2 stycken. Fick även lyssna på bebisen hjärta så att det inte var nå konstigheter med det, och  så kollar dom nu blodtrycket var fjärde timma. Vi fick byta rum under dagen också, till ett eget rum och Lollo fick en madrass som han fick sova på.
Söndag:
Dagarna var ju ganska lika, kolla blodtrycket var fjärde timme, lyssna på bebisen hjärta, kissa i en mugg. Men nu skulle även upp till specialistmödravården och kika in till bebisen och kolla flödet i navelsträngen och ta alla mått på bebisen. Det var då vi fick reda på att bebisen var för liten mot var den egentligen borde vara, annars såg allt bra ut där inne.
Och eftersom inte äggvitan hade gått ner så kunde vi nu konstatera att jag hade havandeskapsförgifting, och att jag inte skulle få komma hem utan en bebis.
Så på Söndagen fick vi åka ner till Neo-avdelnigen 33 och kika hur det var där och så fick vi lite information. Men eftersom vi inte visste hur lång tid det här kunde ta så bestämde vi att Lollo skulle åka hem och jobba.
Måndagen:
Började lika som dom andra dagarna, blodtryck var fjärde timme, kissa i burk, lyssna på bebisens hjärta och lite senare under dagen åka upp och kolla inne hos bebisen. Nu började dom även kolla moderkakan, och om bebisen behövde prioritera blod någonstans. Men det såg bra ut nu också. Fick även träffa en läkare som jobbade nere på avdelning 33 och jag fick lite mer info av han. Men det ända man egentligen var orolig över var ju om bebisen skulle klara sig 11 veckor för tigidigt.
Tisdagen:
Var ungefär samma som Måndagen, fast vi beslutade då att Lollo skulle ta ledigt från jobbet Torsdag, Fredag och komma till Falun på Onsdagen efter jobbet eftersom det bara var en dagsfråga innan bebisen skulle komma!
Allt började på Fredagen den 16 September, hade vi ett vanligt rutin besök hos barnmorskan, hade tid klockan 14 för att Lollo skulle kunna följa med.
Vi kom dit, tog blodsocker och blodvädre och jag berättade att
jag mått ganska dåligt under dom 2 senaste veckorna så Karin (våran barnmorska) tyckte att jag skulle lämna ett urinprov också!
Lämnade det och vi gick in på hennes rum och hon kommer efter och berättade att det inte alls såg speciellt bra ut, kollade även blodtrycket vilket också var högre än vad det brukar,
hon beslutade att vi skulle ringa in till Falun, men innan fick vi lyssna på bebisens hjärtljud och det lät bra iallafall!
Karin ringde och det beslutades att vi skulle åka in!
Karin sa att vi skulle åka hem och packa en väska för att vi skulle inte ränka med att komma hem samma dag.
Vi åkte ner på byn, tankade och handlade med lite saker, sen åkte vi hem och packade i all panik och tro om att vi skulle komma hem dagen efter.
När vi kom till Falun skulle vi upp till Förlossningen så vi gick raka spåret dit och dom var jätte trevliga och tog emot oss på en gång, fick ett rum, och så skulle jag lämna urinprov igen för att se om äggvitan fortfarande var hög, kollade även blodtrycket igen.
Efter ett tag fick vi provsvaren och det såg inte speciellt bra ut, så därför skulle vi få ta om allt igen efter några timmar.
Så vid 22-23 tiden var det dags igen och lämna prover, väntade på svaren och fortfarande ingen förbättring, då beslutades det att jag skulle på kortison spruta för att skynda på utvecklingen på bebisens lungor. Efter jag fått den sprutan så kom det en sköterska och hämtade mig och vi fick åka ner till förlossningen, fick ett rum och Lollo fick också sova kvar!
Sköterskan som hämtade oss gav oss ett litet hopp om att vi skulle få åka hem dagen efter..

Lördag:
På morgonen efter kommer 2 stycken sköterskor in och lämnade en stor mugg som jag skulle kissa i under ett dygn så att dom kunde mäta äggvitan/dygn, och då förstod vi att vi inte heller skulle få komma hem, fick även då reda på att jag skulle få en till kortison spruta, man ska tydligen få 2 stycken. Fick även lyssna på bebisen hjärta så att det inte var nå konstigheter med det, och  så kollar dom nu blodtrycket var fjärde timma. Vi fick byta rum under dagen också, till ett eget rum och Lollo fick en madrass som han fick sova på.

Söndag:
Dagarna var ju ganska lika, kolla blodtrycket var fjärde timme, lyssna på bebisen hjärta, kissa i en mugg. Men nu skulle även upp till specialistmödravården och kika in till bebisen och kolla flödet i navelsträngen och ta alla mått på bebisen. Det var då vi fick reda på att bebisen var för liten mot var den egentligen borde vara, annars såg allt bra ut där inne.
Och eftersom inte äggvitan hade gått ner så kunde vi nu konstatera att jag hade havandeskapsförgifting, och att jag inte skulle få komma hem utan en bebis.
Så på Söndagen fick vi åka ner till Neo-avdelnigen 33 och kika hur det var där och så fick vi lite information. Men eftersom vi inte visste hur lång tid det här kunde ta så bestämde vi att Lollo skulle åka hem och jobba.

Måndagen:
Började lika som dom andra dagarna, blodtryck var fjärde timme, kissa i burk, lyssna på bebisens hjärta och lite senare under dagen åka upp och kolla inne hos bebisen. Nu började dom även kolla moderkakan, och om bebisen behövde prioritera blod någonstans. Men det såg bra ut nu också. Fick även träffa en läkare som jobbade nere på avdelning 33 och jag fick lite mer info av han. Men det ända man egentligen var orolig över var ju om bebisen skulle klara sig 11 veckor för tigidigt.
Tisdagen:
Var ungefär samma som Måndagen, fast vi beslutade då att Lollo skulle ta ledigt från jobbet Torsdag, Fredag och komma till Falun på Onsdagen efter jobbet eftersom det bara var en dagsfråga innan bebisen skulle komma!
Fortsättning kommer..

7 Februari -2012

Inatt har Evelina (som vanligt) sovit bra! Blev till och med bra imorse med tiden så vi somnade om till klockan nio! Sen hade vi våran vanliga mysmorgon och nu har vi nyss kommit hem från en promenad!
Skulle behövt åka och handla men vill verkligen inte så då stannar vi hemma!
Idag har jag inga som helst planer heller, är fruktansvärt trött och har väldigt ont i huvudet så det blir nog inte allt för mycket gjort inte!

Bild bomb.

Eftersom den här bloggen är ny så tänkte jag att Ni som läser ska få veta våran historia, så vi börjar med en liten bild bomb!
När Evelina föddes vägde hon 965 g och var 36 cm lång
Första gången jag fick/orkade hålla henne
Suddig bild när vi vägde och tvättade
Och vårat lilla charmtroll idag :)

Att man alltid ska..

.. tänka på andra före sig själv.
Jag är så fruktansvärt trött på att tänka på vad alla andra i min omgivning ska tänka eller tycka..
Det är något jag blivit bättre på att göra sedan Evelina kom till världen, nu går hon och våran familj i första hand, och passar det ingen annan så är det väl dom som blir lidnande..
Huvudsaken är att Evelina, jag och L mår bra!
Det är ju klart att jag tänker på andra också, men om det är på våran bekostnad så får det vara helt enkelt!

Kyckling i ugn

Har nyss slängt i mig lite mat, och idag lyckades jag tajma in det så bra att Evelina sover :)

Blev kyckling filé i ugn, receptet kommer från matplatsen!

1 port
1 Kycklingfilé
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 vitlöksklyftor
Lite chilipulver
Salt

Och så in i ugnen! Har den på 200 grader och så väder jag kycklingen lite då och då i 1 timme ungefär!
Till det lyxar jag till det med hasselbakspotatis :)

6 Februari -2012

Ny dag, och en ny vecka med nya möjligheter! Inatt har Evelina sovit bra, skulle helst vilja att hon skulle sova lite länge på morgonen, men det är onödigt att klaga när det går så bra på nätterna, men man vill ju alltid ha med!
Idag ska det handlas, ska skriva ihop en matsedel för hela veckan så det finns hemma, har kommit ur den där veckohandlingen tyvärr! Men nu provar vi igen!


Jag bara älskar det!

När jag är på ''plocka humör''! Det är så roligt, men det händer tyvärr allt för sällan! När man är en trött mamma med en krävande dotter så hinner man inte så mycket man skulle vilja! Det är så mycket som jag skulle göra här hemma innan Evelina kom, men som jag inte hann göra, och som fortfarande behövs göras, så jag försöker göra lite av det någon dag i veckan iallafall! Det här veckan tycker jag ändå att jag hunnit med väldigt mycket, renast lådor och skåp, en del iallafall, skulle behöva åka iväg med lite kartonger till Erikhjälpen nu också så att jag märker någon skillnad också! Funderar om jag ska lämna tillbaka skötbordet också, använder det bara att lägga saker på, tycker ju att det är så opraktiskt när det inte är nå hyllor ovanför..


Mycket folk :)

Idag ska jag göra massa mat! Vi har ju min lillebror här, och så ringde jag till Josefin och Matilda och hörde om dom ville komma hit och äta också, så vi får se! Jag älskar att laga mat till mycket folk, gör det tyvärr alldeles för sällan, men det är jätte roligt när jag väl gör det! Så jag hoppas att dom kommer hit och vill äta, mycket roligare då ju :)

Kör fortfarande på dom ''gamla'' bilderna som jag hittade på våran sötnos i mobilen :)

5 Februari -2012

Igår kväll hade jag en super trevlig kväll med Maria, min svägerska, med mycket prat och god mat :) Lyckades hålla mig borta ända tills det var dags för kvällmaten och sova för Evelina, satt verkligen och drog ut på tiden så länge det bara gick, det var faktiskt super skönt att slippa slänga i sig maten eller att höra en super gnällig unge, som alltid när jag ska äta!

Mobiltömmning..

Har länge funderat på om jag skulle tömma min mobil på bilder, har hur mycket bilder som helst, så jag passade på nu, hittade massa sötisar på Evelina :)
En liten Evelina när vi fortfarande är i Falun!
Första natten vi får ha henne alldeles själva :)
Och lillan idag! Kan ju lyfta på huvudet och allt ;)

4 Februari -2012

Usch vad kallt det är ute idag! Men det skriver säkert många andra också! Jag vet då att Evelina ska inte 1 meter utanför dörren idag!
Ikväll ska jag umgås med min svägerska och Evelina får stanna hemma med pappa! Ska bli skönt att göra sig iordning, gå ut bland folk, ja allt som jag inte gör annars helt enkelt, tur att det bara är ett par timmar annars skulle jag nog ha lite ångest över att Evelina skulle stanna hemma! Känns bra att börja sakta med säkert att vara ifrån henne :)
Har nyss varit ner och vridit upp pannan, och startat en tvättmaskin! Har ju bara 17 grader inne och det är väl lite väl kallt ändå!
Men nu ropar en liten Evelina på mig :)

När man pratar med någon...

... i telefon, eller om man träffar någon och den är på dåligt humör, eller svara ''uppkäftigt'' som jag skulle få höra om jag svarade så, att så lite kan göra en på så dåligt humör, att man frågar en fråga och nästan blir dum förklarad över att man frågar så, usch.
Att prata med dig kan förstöra hela min dag!! Beroende på vilket humör du är på..

Nu är vi redo!

Nu har jag varit in och handlat så nu är i redo för lillebror! Hoppas att han inte backar ur nu och kommer imorgon istället, men med allt flöt som jag köpt till oss så blir det massa promenader också :) Kilorna jag gått ner efter graviditeten kommer jag garanterat gå upp den här helgen! :S

3 Februari -2012

Efter en helt okej natt så har ajg börjat med sysslorna här hemma! Tvättar lite sängkläder eftersom lillebror kommer och ska sova här, och så har jag duschat, så nu ska jag komma på mat för helgen så ska det åkas och handlas så vi klarar oss! Annars hade jag tänkt att städa lite idag, och sånna där ''vanliga'' saker!

Evelinas bästa vakna tid är på morgonen, då är hon så glad och nöljd! Hon flinar åt minsta lilla och är jätte rolig! Så på morgonen vill man inte göra något annat är vara social med Evelina :)

Tyvärr ingen bild, gick inte att lägga upp någon nu!

2 Februari -2012

Idag säger vi Grattis till min mamma på födelsedagen! Firade henne i Söndags så vi behöver inte göra det idag! Idag har jag planerat in att göra massa nytta här hemma, men det får vi väl se hur det blir, än så länge ligger Evelina nöjd själv men det brukar kunna ändras ganska snabbt! Så nu ska vi äta frukost och kolla på Våra Bästa År, som varje morgon :)
Läste att det är den serien som har minst tittare, men jag är då alltid (så ofta jag kan) en trogen tittare :)


Inte många chanser!

Inte många chanser idag inte, så fort jag lägger ner Evelina själv så vaknar hon! Jag har iallafall hunnit plocka ur diskmaskinen och lagat mat, resten får vänta till en annan dag :)

1 Februari -2012

Ny månad och nya möjligheter!
Telefonmötet med Evelinas dietist gick jätte bra! Hon lät nöjd över hur det hade gått, och att vi kunde utesluta att hon skulle vara allergisk mot mjölk! Väldigt skönt!
Nu står maten på spisen/ugnen! Köpte fläsklägg på extra pris eftersom L tycker det är så gott, men jag tycker tyvärr inte det är så gott, så jag kokar fläsklägg åt han och så har jag kyckling i ugnen åt mig för det tycker inte han äär speciellt gott istället, så det gäller att passa på då :)

RSS 2.0