Kanske det kanske?

Blev lite sugen på att åka till Rättvik en vända, är ju Classic Car Week den här veckan, och idag är det crusing, men då vi har mina syskon här och dom måste hoppa fotbolls träningen så får vi se hur det blir, skulle vilja komma ut bland folk, och såklart inge dricka för oss heller, och inte vara där till sena natten heller, så nu måste vi fundera ett tag här!

31 Juli -2012

Sista dagen på riktiga sommarmånaden!
Idag blir det städning här hemma, två av mina syskon kommer nämligen senare och ska sova här så då lär vi väl göra lite fint här hemma! Sen handling och sånt som måste göras, men nu sover skruttan i pappas famn så då gäller det att passa på!

Utkast: Jul. 30, 2012

Äntligen har jag fått tillbaka motivationen till att promenera, och fixa iordning här hemma, tänkte att jag skulle varit iväg med dessa kartonger som ska till Erikshjälpen, men vet inte inlämningstiderna idag så åker dit på Onsdag när jag vet öppettiderna! Skönt att resna och bli av med! Och senare idag ska vi ut på promenad också, är inte helt 100 frisk än, men det är ''bara'' hostan som är kvar, och förhoppningsvis så är det lite svalare mot Evelinas eftermiddagslur så den blir i vagnen!

30 Juli -2012

Idag slog Evelina på stort och vi fick sovmorgon! Ända till halv nio, men gick inte upp förrän vid nio! Hur skönt som helst att man får det ibland :) Men ännu lika mammig, men hon måste lära sig att bli ''mindre'' mammig eller vad man ska säga, mer pappig iallafall, så han får då allt stå ut med henne ändå!

29 Juli -2012

Oj, dåligt minne man har, här har jag gått och trott att jag varit in här idag, men det ekar tomt ser jag.
Sitter nere i köket ensam, alltid skönt med ensamtid, och Evelina har varit kinkig och mammig idag också, så då är det extra skönt!
Imorgon är det Måndag och då är det tänkt att försöka komma iordning här hemma igen, hade ju städat innan vi åkte iväg, men har märkt att katterna är stäkiga av sig, så åter på't igen!

28 Juli -2012

Efter 2 nätter i husvagn och 2 HELA dagar ute är vi ÄNTLIGEN hemma! Evelina har varit välrdens snällaste bebis, nöjd hela tiden, hur skönt som helst.
Väl hemma så ska jag prova backa med husvagn, men det behöver vi ju inte gå in mer på..
Och inne har katterna levt loppan, less på dom, och antagligen blir vi tvungen till att ta bort den ena då hon gör massa odygdheter.

26 Juli -2012

Idag vaknade inte lillan förrän 8.30, så det är skönt när det väl händer! Annars har vi väl ganska fullt upp idag, är ju meningen att vi ska åka ner till husvagnen ikväll, men som jag känner nu blir det imorgon istället, men mycket hinner hända än!
Ska iallafall packas, handlas och fixas innan vi åker så det återstår att se hur det går med allt det innan! Har iallafall betalt räkningarna så det är klart innan vi åker och sånt skit som är viktigt!

Ensamhet.

Här sitter jag i min ensamhet. Evelina sover för natten och L är på G hemåt, men dröjer ett tag än.
Kom på när Evelina hade somnat att jag var tvungen att fixa med mina mammadagar, så det har jag gjort och håller på fortfarande, inte så bara det där inte, men det blir nog bra till slut skulle jag kunna tro. Skulle ju helst vilja vara hemma minst ett år till och det finns det ju inte möjlighet till, så det är bara att göra det bästa av situationen!

25 Juli -2012

Idag har vi varit och grattat lillasyster Matilda på 14 årsdagen! Stort Grattis till dig!
Så nu sitter jag och lillan hemma själva då L är på folkrace i Likenäs, en bit att åka men förhoppningsvis kommer han hem med en bil också, återstår att se ;)

24 Juli -2012

Grattis till lillebror som fyller hela 12 år idag! I present fick han kommunens största kebebrulle! Ca. 60 cm lång, han önskade sig nämligen en kebabrulle på skämt, och då givetvis måste han ju få en, fast lite större än han trodde! Efter det tog jag med Syrran till Falun på skruttans öronundersökning, och det gick bra! En kvart senare fick vi åka hem..
Och efter ett Ica Maxi besök så for vi hemåt!

23 Juli -2012

Grattar vi lillasyster Matilda på sin namnsdag, Emma dag idag och det heter hon i andra namn!
Här hemma har vi gett upp hoppet om att bli frisk, så vi kör på i samma bana ett tag till som det ser ut! Idag ska Evelina till min mamma en stund, vi ska åka iväg med husvagnen och evetuellt sätta upp förtältet, och med en liten Evelina så blir det inte att jag hjälper till så mycket och eftersom vi bara ska åka fram och tillbaka så kan hon stanna hemma och få all uppmärksamhet av mamma och jag får lite avlastning med en kinkig och mammig tjej! Kan inte bli bättre :)

Ingen lust alls.

Då var det matlagning på G, igen.. Har ju kommit ur fokus med den ett tag och väldigt många gånger sedan Evelina föddes, finns ju inte alltid tid till att laga mat. Men nu ska jag försöka kämpa med det, har ingen vidare lust eftersom vi fortfarande är sjuka här hemma, men det är väl bara att laga mat ändå, för hungria blir vi ju ändå!
Stekt fläsk, Potatis och Löksås står på menyn idag :)

22 Juli -2012

Igår blev vårat lilla hjärta 10 månader, helt ofattbart vad tiden går fort! Att våran lilla tjej som bara vägde 950 g och var 36 cm lång har blivit så stor!
När hon föddes hade jag så svårt att se att hon skulle bli större, att hon skulle kunna ha kläder som hade storlek 56 och nu har hon växt förbi det för längesedan :)

Inte tänkt alls.

Då var lunchen intagen och städning pågår! Fick reda på att vi har en eventuell köpare på vårat hus idag, och då blev vi lite ställda, visst att vi försöker sälja det, men vart hade vi tänkt att ta vägen då? Riktigt så långt har vi ju inte tänkt, tänkte nog att vi inte skulle få huset sålt, men ingenting är säkert än, han skulle nog komma senare idag och kolla så efter det vet vi väl mer.
Har nyss ätit lunch idag fick det bli en ost sallad från salladsbaren på ica, lagomt jobbigt att tillaga ;)

21 Juli -2012

Idag slog JAG upp ögonen vid fyra och kunde inte somna om efter det, väntade in Evelina som vaknade vid halv sju, och så gick vi ner, så efter ett tag var Evelina trött igen, så då tänkte jag att båda skulle sova, men L var så snäll så han gick ner med Evelina så jag fick sova! Nu är det frukost som gäller! Äggröra slog jag till på idag :)

Just nu..

.. planeras ett IKEA besök! Ja, det är välbehövligt, och JA, jag har skjutit upp det alldeles för länge, och känner att jag MÅSTE göra något för mig, något som jag VILL! Och då SKA jag spara lite pengar till IKEA och det ska handlas massor!
Ett mål jag har innan är att göra klart Evelinas rum så jag kan inhandla saker dit också :)

Äntligen!

Nu har jag sålt våran barnvagn, kombivagnen som vi hade innan den vi köpt nu! Känns jätte bra att blivit av med den! Mindre saker som tar plats här hemma!

20 Juli -2012

Här hemma fortsätter förkylningen, på bättringsväg, sakta men säkert! Idag har Matilda åkt hem, vilket är jätte tråkigt, Evelina tycker om henne så mycket, vill hellre vara hos henne än hos mig. Men, det är bara att gilla läget ;)
kameran är borta så det blir tyvärr bara lite gamla bilder som jag kan erbjuda just nu.

19 Juli -2012

Att vara frisk idag kände jag redan inatt att jag inte skulle vara, men på bättringsväg iallafall, och Evelina med! Men idag skjuter vi inte upp någonting! 3:dje tvättmaskinen igång och sovrummet städat! Bara att fortsätta!

Bjuder på en gammal bild på bebis! Så liten så ;)

18 Juli -2012

Idag kommer lillasyster/moster till undersättning! Tacka för det, gör ju så mycket att få lite hjälp/avlasting när man är sjuk :) Stannar troligtvis till på Fredag, och imorgon har jag och Evelina bestämt att vi är frisk också, så då är vi trevligare sällskap! Evelina trivs som fisken i vattnet när moster är här! (egentligen när alla är här)
Hade dock bara en gammal bild på en jätte liten bebis :)
 

17 Juli -2012

Under natten kom den väntade till mig, världens förkylning.. Hals ont och världens huvudvärk! Vid halv sju imorse vaknade Evelina hysterisk, så gick igenom, näsan, blöjan och maten och så sov vi vidare till 9.20! Det var då välbehövligt också! Men idag blir det inte mycket gjort här hemma, inte ens matlagning, tur att det blev mycket mat över från igår så det räcker idag också :)

16 Juli -2012

Efter åter en jobbig natt, laddar vi batterierna här hemma med en inne dag och en hemma dag! Eftersom Evelina är lite förkyld så tar vi det bara lugnt och njuter av varann helt enkelt!
Nyss tittat på film och nu myser Evelina med pappa i soffan! Hon har börjat sova så dåligt på nätterna så jag hoppas att det vänder när hon frisknar till också, men det återstår att se!
Hon har även börjat krypa lite försiktigt vårat lilla hjärta, hon blir ju så stor!

Ångorna påväg så långt det går..

Att jag håller på att kokar över, det är så fruktansvärt jobbigt att inte bli respekterad. Att någon i ens familj inte respekterar MIG som person. Som Ni vet så blev det ju tjafs med min kära svärfar här om dagen, och sedan har vi inte hört från han eftersom han blev sur och vände ryggen till, men att han tror att det bara är JAG som tycker så, att vi inte är två (eller tre egentligen) i det här hushållet som kommer överrens om hur det ska vara. Men nu tror han att det är okej att vara här om L är ute och han inte kommer in och ''stör''. Men nu var det så att vi sa till han tillsammans, och jag skulle aldrig ha sagt något om båda två inte tyckte samma sak. Men har respekterar inte vad vi tycker, framför allt inte L, spelar ingen roll vad han säger, han kommer nästa dag iallafall eftersom han provat sagt åt han förut. Just nu vet jag inte hur länge jag kommer orka med det här, vet inte vad jag ska göra för att han ska lyssna heller. Orkar inte bry mig, men orkar inte heller inte bry mig.. Just nu känns det som om det skulle bli bäst om jag bodde själv. (Även om det inte kommer gå så långt)

15 Juli -2012

Igår blev det en super trevlig dag här hemma, umgänge, grillning och mys! Fler helger som denna! Vi blev totalt 7 stycken, 8 med Evelina, och god mat, och trevliga människor kommer man långt på!
Inatt hade vi nog den värsta natten med Evelina, hon vaknade strax efter ett och var så tät i näsan så hon inte kunde andas, bara skek, av rädsla antagligen, bara skynda sig ner hämta droppar och Näs-Frida! Trots droppar i näsan gick det inte så bra som det borde, och en arg bebis som blir ännu argare när man ska suga näsan är inte att leka med! MEN efter en stund med lite mamma mys och napp så gick det bättre så det blev sånt lyx för Evelina och fick sova brevid mig på en kudde så hon lång högre med huvudet, och ivkäll ska jag höja upp hennes säng vi huvudet så det går lite bättre för lillan! Usch, vad hemskt det var när hon var så hysterisk.. Det gjorde riktigt ont i mamma hjärtat!

14 Juli -2012

Idag varknade liten här hemma klockan 3.40.. Så då fick hon ligga brevid mig ihopp att somna om, men gick inte riktigt som jag ville, men till slut lyckades hon ''halv'' somna och då gick det bra att sova en stund till med en tvinnig liten Evelina som inte alls ville sova, så när jag tände sänglampan vid halv åtta var det någon som var helt överlycklig! Så fast vi somnade i tid igår så är vi helt slut, men det kan inte gå bra varje natt heller, har haft sån tur att Evelina sovit hela nätterna nästan från början!

13 Juli -2012

Fredagen den 13:de, inte speciellt stor betydelse enligt mig. Idag är det städa som står på schemt! Har redan hunnit en bra bit påväg men har ännu en bra bit kvar!
Evelina sov i sin säng till 6 imorse och sen är det mys sova i 2 timmar som gäller, varit så de senaste dagarna iallafall!
Sen ska vi fira L's storasyster som fyllt år för ett tag sen, men passar bättre idag så det lär köpas födelsedagspresent och så, sen ska det inhandlas saker inför imorgon då vi ska grilla här hemma! Fullt upp på schemat, och här sitter jag!

12 Juli -2012

Såhär i slutet av dagen passar jag på att slänga in ett inlägg! Inte mycket har hänt idag, men ändå mycket för hjärnan.. Blev lite tjafs idag, och tråkigt nog så kan inte vuxna människor acceptera att man inte tycker lika, och så fort man inte tycker dom den personen så vänder den ryggen till och man inte kan diskutera färdigt så att alla kan bli nöjda (iallafall alla inblandade)
Så efter det blev det alldeles för mycket tankar i huvudet så jag har svårt att somna, var tvungen att gå ner och ta något litet att äta fast jag inte ska äta så sent.. Men men..
Jag hoppas iallafall att det kommer att ordna upp sig till slut, är trött på att gå och må dåligt.

11 Juli -2012

Börjar att sätta gränser! Som Ni alla vet så har jag svärföräldrar, som vill så väl så dom inte fattar att man behöver ett liv utan dom. Fått en besiktnings tid till husvagnen idag, och det är ju väldigt bra, men det var ju svärfar som fixade den.. Och så bestämde vi att vi skulle ta den då, MEN vi får aldrig besiktiga sjävla, han ska med, med hans bil.. Men då satt jag gränsen och sa nej, någon måtta får det väl vara, varför ska han vara med och göra allt vi gör? Nej, Nej, Nej. Det är något som VI ska göra, eftersom det är VÅRAN husvagn som han inte har någonting med att göra.. Så L fick ringa han igen och säga att vi ska göra det själv! :)

Det går som det....

ska! Har kommit in i en rensnings period här hemma nu! Känns jätte bra! Som ni läste tidigare var vi till tippen idag, och nu har jag börjat rensa dessa ouppackade kartonger! Som vi ännu inte packat upp är ju då ingenting att ha, kollar bara igenom så att det inte är foton och sånt som är viktigt att ha kvar, resten åker till Erikshjälpen eller kastas! Det känns så skönt att kommit igång med det, ju fortare vi fixar det, ju fortare kan vi börja med Evelinas rum, och det skulle jag vilja börja med innan min mamma börjar jobba igen så hon kan låna Evelina :)

10 Juli -2012

Dagen började alldeles för tidigt idag, men så kan det va! Ingen idé att tjura för det inte! Fullt upp! Evelina har haft morgonmys med pappa, medans jag varit till mamma och matat katter, och fick handla utan barn också, det är lyx det :)
Nyss tagit ut massa skräp som ska till tippen, det känns så bra när man varit till tippen, oavsett hur tråkigt man tycker det är så vet man att det känns så mycket bättre efteråt! Mycket renare känns det, och det blir det ju också!

9 Juni -2012

Idag började vi dagen med att få lite sovmorgon av lillan, sen bestämde vi att åka till Mora köpa vagn och hälsa på min svägerska! Blev vagnen jag tidigare tittat på, en Emmaljunga Cerox! SÅ NÖJD! Om jag visste hur nöjd man skulle blivit så skulle jag köpt en ny på en gång :) Tyckte den var super, Evelina satt mycket bättre i den, och det gick mycket lättare att köra den, och allt var bättre :) Lagt ut BRION på blocket så vi blir av med den också, nu är det bara en ny bil som behövs så blir allt mycket bättre :)

8 Juli -2012

Idag är det 1 år sen vi fick kika på Evelina för första gången! Det var inte förrän då det kändes på riktigt! Att man hade en liten bebis inne i magen, vilken känsla att se henne (fast då visste vi ju inte att det var hon)
Ett år sen, helt sjukt!

Utkast: Jul. 07, 2012

Då har dagen flytit förbi, och jag har gjort speciellt mycket av det jag skulle. Var meningen att jag skulle ut i husvagnen och hålla på, och så kommer jag ut, och Evelina sitter jätte nöjd i vagnen utanför, men det var alldeles för kvavt för att hålla på, det var riktigt illa en vända idag, men nu verkar det som det vänt iallafall. Så fort vi kände att luften blivit bättre blev det en promenad med en jätte trött Evelina som det inte alls tog lång tid innan hon sov!

7 Juli -2012

Såhär 7 dagar in i en ny månad har jag ÄNTLIGEN lärt mig skriva Juli och inte Juni.. Det tar sig :) Idag var det meningen att vi skulle på våran promenad och så fixa lite i husvagnen, men det är ju så kvavt ute, vet inte var jag ska ta vägen, tror vi kanske tar en biltur så Evelina får sova, och med AC så jag får kyla ner mig lite, och sen blir det nog en inne dag och städa, plocka, tvätta, ja allt som jag borde göra lite oftare ;)

6 Juli -2012

Första semester dagen! Evelina fick frukost sen var vi till banken och så vidare till Borlänge (Ja, igen för min del) men det här gången med L! Han skulle ha lite smått och gott! Vilket resulterade ett par campingstolar! Har letat och letat efter ett par som är bra att dra med på folkrace och hittade ÄNTLIGEN!! Lite dyrare, men det är det värt, för dom kommer ju bli väl använda!

5 Juli -2012

Alltså, den kärlek man får till sina barn, det är ingen som förstår den förrän man har barn själv, en känsla man inte trodde fanns! Att vi har våran Evelina, är så glad att vi ska få dela vårat liv med henne och att vi ska få följa hennes utveckling, vill inte missa en dag utav det! Vad jag älskar det lilla människan! <3

För tidigt födda.

På facebook finns det en grupp som jag är med i, den heter ''för tidigt födda''
Jag har aldrig skrivit något i den gruppen, tycker om att sitta och läsa om dom andra, läsa sånna som gått/går igenom samma sak som mig, eller oss. Jag funderar ju väldigt mycket fortfarande på när Evelina föddes, allt vi gick/går igenom.. Känner mig väldigt deppig, orkelös, ja allt.. Och det var en som skrivit där om förlossningsdeprition (ursäkta stavningen)
När vi var på sjukhuset gick ju vi till en psykolog för hon misstäkte att jag var påväg in i en, och det kändes bättre.. Men jag kanske fått en nu senare?
Så fort jag ser på tv:n en förlossning, så gråter jag för det fick vi aldrig vara med om. MEN ändå känner jag en sån enorm tacksamhet över att vi fick gå igenom det som vi gjorde, annars hade vi inte kommit dit vi är idag, inte fått den är speciella tiden med Evelina dom här 11 veckorna för tidigt.. Ja, mycket i mina tankar. Men det kommer att bli bättre!! För jag är så otroligt tacksam över att vi har Evelina här hos oss!

4 Juli -2012

Här försöker jag komma i unnifund med hur man ska räcka till? Hur alla i våran närhet ska bli nöjda, speciellt nu när vi har barn. Men jag kom snabbt fram till att det inte handlar om att alla ska bli nöjda, utan det handlar om vad Evelina mår bra av, och behöver, och vad vi som föräldrar mår bra av och blir nöjda av.
Att anpassa våra liv efter Evelina har varit en stor omställning och det tar tid innan vi kommer på vad som funkar bäst som föräldrar. Men jag har kommit fram till att jag sätter våran familj i första hand och vad vi tycker och vad vi vill och vad vi mår bra av, och det som inte passar resterande i våran närhet så får det vara så, man kan tyvärr inte göra alla nöjda helt enkelt!

3 Juli -2012

Ca 6 timmar har jag varit barnledig idag, och visst kändes det tomt och såklart en enorm saknad! Men samtidigt skönt att fokusera på det man skulle och vara Jenny, inte mamma. Efter 6 timmar var Evelina helt överlycklig att träffa mig! Så det kändes alldeles lagomt att börja med, vet ju att hon hade det super bra hos mormor!
Nu blir det massa mys här hemma :)

2 Juli -2012

Ny månad, ny vecka och mya möjligheter! Den här veckan går L kväll vilket han nästan aldrig gör annars, så det känns lite annorlunda! Men det går nog bra ändå! Evelina är nöjd så länge hon får som hon vill så! Imorgon är min första barnlediga dag sedan Evelina föddes, även om hon var på sjukhus så pass länge och det fanns personal att lämna henne till så ville man inte lägga undan ansvaret, visst att jag åkte hem och sov ibland, men då gick jag ju bara upp tidigare på morgonen så jag hann dit i vanlig tid!
Så imorgon när vi vaknar ska jag göra oss iordning och sen åka och lämna Evelina hos mamma och så plockar jag upp Syrran och så drar vi till Borlänge! Känns faktiskt som ett bra val än så länge att lämna hon hemma, både för mig och för henne. Hon är ju så mammig så hon behöver vara bland lite andra människor också! Och mamma kan man ju lita på att lämna henne till också :)

RSS 2.0